USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку медицину розвиватимуть за кошти Світового банку

7 Травня 2014 15:11
Ремонт приміщень амбулаторій загальної практики сімейної медицини у Луцьку планують здійснити завдяки коштам Світового банку.

Про роботу комунального закладу «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги №1» під час засідання виконкому міської ради, що відбулося 7 травня, розповіла головний лікар Центру Лідія Кривдік.

До складу Центру входять 4 амбулаторії загальної практики – сімейної медицини та відділення профоглядів: по вулицях Бенделіані, 7, Львівській, 63, Корольова, 3, Стрілецька, 37. Центр обслуговує 35 583 особи, з них 23 833 дорослих та 11 750 дітей, 18 370 осіб працездатного віку. На одного сімейного лікаря припадає по 1510 пацієнтів, загалом у Центрі працює 33 лікарі, з них 24 лікарі загальної практики – сімейні лікарі, 2 дільничних лікаря-педіатра, 3 лікаря акушер-гінекологів, 39 медичних сестер.

У Центрі працює два денних стаціонари на 10 ліжок, три фізіотерапевтичні кабінети, дві клінічні лабораторії. Протягом першого кварталу цього року лікування у сімейних лікарів закінчили 83% пацієнтів. Протягом зазначеного періоду організували 424 стаціонари на дому, з них дітей – 183. У денному стаціонарі пролікували 152 особи. Повним комплексним медоглядом охопили 307 чоловік (65%). Як розповіла головний лікар, денний стаціонар планують розширити.

Перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук зазначив, що стаціонари для дому дозволяють зменшити навантаження лікарень, а сьогодні вартість ліжка, розташованого у Центрі та лікарняного ліжка відрізняється у чотири рази. Таким чином, це зменшує навантаження на бюджет міста.



Зі слів Лідії Кривдік, виготовлена проектна документація на ремонт додатково виділеного приміщення (співфінансування зі Світовим банком), який планують провести у другій половині 2014 року. За кошти Світового банку планують закупити медичне обладнання та меблі. Сума, передбачена для амбулаторії по вулиці Бенделіані, 7 становить 75 тисяч доларів, для амбулаторії, що по Стрілецькій, 37 – 70 тисяч доларів (там ремонт планують проводити у наступному році). Співфінансування з міського бюджету становитиме відповідно 77 та 80 тисяч гривень.

«На жаль, не усе те, що потрібне амбулаторіям, в них є. Тому ми сподіваємося за рахунок Світового банку розвинути цю ланку і зробити відповідні умови для роботи лікарів та перебування пацієнтів», - зазначив Святослав Кравчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus