USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Петро Порошенко назвав Волинь перлиною України

24 Березня 2018 13:31
Волинь має унікальний потенціал, зазначив в ексклюзивному інтерв’ю для телеканалу «Аверс» Президент України Петро Порошенко. Також він спрогнозував, що закінчить війну в Україні та розповів, які завдання поставив перед новим головою ОДА Олександром Савченком.

Нагадаємо, 23 березня Президент України Петро Порошенко представив нового керівника Волинської ОДА. Під час візиту глава держави розповів про бурштин, зарплати і медицину.

Президент поспілкувався і з телевізійниками.
Чи сподобалася Марині Порошенко Волинь, які враження від робочого візиту?

- Я дуже люблю свою дружину й дивуюся, як вона важко працює, адже інколи прокидається раніше за мене й завжди мене дочекається, навіть коли приходжу вночі. Цього дня вона поїхала дуже рано, а коли наступного дня ми обмінювалися враженнями, то вона була у великому захопленні від того потенціалу області, який криється у розвитку гуманітарних програм. Я дуже дякую за те, що ви зробили великий внесок у розвиток цього.

Чого чекаєте від нового голови Волинської ОДА, яких кроків та результатів?

- Це сильна і рішуча людина. І завдання полягають у тому, щоб влада активно і ефективно діяла над покращенням добробуту людей, над наведенням порядку в області, над виконанням президентських програм. А це - починаючи від будівництва доріг і завершуючи сільською медициною, проведенням процесу децентралізації задля ефективного використання коштів, організація більш ефективної роботи обласної, міської рад.

Мені здається, що така сильна особистість, яка має унікальні здібності та високу школу, починаючи від того, що він генерал-полковник, і завершуючи тим, що він має досвід роботи першого заступника голови ОДА, людини, яка неодноразово дивилася в очі смерті, нічого не боїться і готова на рішучі кроки для протидії злочинності, бандитам, координації силових органів, і, разом з тим, задля розвитку економіки, захисту, наведення порядку на митниці, податковій, захисту інвестиційного унікального потенціалу області, збереження лісів, наведення порядку по бурштину і цілої низки питань, які не відносяться чи не знаходяться в сфері моєї уваги.

Безумовно він має об’єднатися з громадою та забезпечити подальший розвиток перлини України – Волинської області.

Ви були на Луганщині й говорили, що війну може завершити введення миротворців на окуповану територію Донбасу. Коли це очікується?

Ми не будемо питати у Путіна, як нам жити на Україні, – це ключова позиція. Єдиним джерелом влади в Україні є народ. Український народ абсолютною більшістю обрав європейський вектор розвитку. Я збираюся внести найближчим часом проект змін до Конституції, щоб включити положення про євроатлантичний напрямок розвитку нашої держави.

Єдине що нам потрібно – мир і реінтеграція Донбасу та Криму. З цього приводу я щасливий, що парламент підтримав мої законодавчі ініціативи, мою стратегію звільнення Донбасу та повернення в Україну. Для цього ключовим елементом становлення пакету Мінських угод є запровадження миротворців, які б мали зону відповідальності по всій окупованій території, могли б контролювати нині не підконтрольну ділянку українсько-російського кордону до виходу туди прикордонників України, щоб роззброювали незаконні військові формування. І щоб миротворці там були аж до виходу окупаційних російських військ з території України.

Хочу нагадати, коли я вперше поставив вимогу запровадження миротворчої місії на Донбасі у лютому 2015 року, то ніхто мене не підтримав. За цей час ми маємо підтримку всіх найбільших держав світу. Висловив свою підтримку під час зустрічі в Білому домі президент Дональд Трамп. Під час переговорів з Терезою Мей нас підтримали британські партнери, а міністр закордонних справ Франції зауважив, що і його країна підтримує миротворчу місію. Крім того, нас підтримують і непостійні члени Ради Безпеки ООН від Швеції і до інших держав.

На сьогодні треба чітко ставити питання, щоб Росія сама офіційно визнавала статус окупації і тоді до неї будуть застосовані відповідні рішення міжнародного кримінального суду, або повинна голосувати за статус миротворців, що створює умови для врегулювання ситуації.

Є Мінські угоди, вони ввійшли в міжнародні документи, навколо них об’єднався світ і на базі їх не виконання застосовуються 4 рік санкції проти РФ. І на сьогодні світ солідарний з Україною. На переговорах із Генеральним секретарем ООН паном Гутеррешом ми домовилися, щоб він поставив питання про приїзд оціночної місії, аби розрахувати скільки миротворців необхідно, який бюджет потрібен. І я сподіваюся, що після формування німецького уряду, виборів в Росії, незважаючи, що ми не визнаємо вибори в окупованому Криму, це питання зможе вийти на проект рішення у рамках нормандського формату.

Якщо Росія не прийме цього, а вона з нами у стані війни і є країною-агресором, то в цих умовах ми маємо чітко пам’ятати, що ми воююча країна. І Росія застосовує усі засоби, аби дестабілізувати ситуацію в Україні, починаючи від присутності їхніх військ на окупованій території та завершуючи фінансуванням «п’ятої колони», а також рейкових новин для дестабілізації ситуації зсередини.

Попри це, українське суспільство показало єдність, і я дякую за українському народові, я гордий бути Президентом України. Правда з нами, Бог з нами і ми переможемо.

Як підтримуєте українських воїнів, як благодійник?

- Усіма можливими засобами, які тільки є в моєму розпорядженні: особистим прикладом, приїздом, формуванням військової реформи, створенням української армії, завершуючи витратами благодійного фонду, що спрямований на фінансування конкретних потреб української армії. Іпишаюся цим. Я думаю, що так робить кожен громадянин з перших днів війни, коли перераховували 5-10 гривень через мобільний телефон і віддавали останнє. Тому я нічим не відрізняюся від інших справжніх громадян України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
а Показати IP 24 Березня 2018 21:17
А 51 БРИГАДУ НАЙКРАЩА (НАЙБОЄЗДАТНІША) БРИГАДА В єВРОПІ.
Лучанин Показати IP 26 Березня 2018 12:27
"перлина" - це потрібно між рядків читати, що янтар тепер під ним. Бідний Столяр :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus