USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Під час Хресної ходи у Луцьку з-за хмар вийшло сонце. ФОТОРЕПОРТАЖ

18 Квітня 2014 15:11
Лучани пройшли «шляхом Ісуса Христа». Ходу очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл, який, символічно повторюючи страждальну дорогу Спасителя, ніс на власних плеча великий хрест.

Богослужіння із 12-ма зупинками, загальноміський Страсний Хресний хід, відбувся в обласному центрі сьогодні, 18 квітня, у Велику п’ятницю. Захід відобразив останні події в земному житті Христа. Разом із владикою участь у службі брали представники місцевого духовенства, черниці, викладачі та вихованці Волинської православної богословської академії.
Страсна Хресна хода розпочалась о 12:05 від Хрестовоздвиженського храму й пройшла вулицею Лесі Українки до Свято-Троїцького собору. Опісля ходи у храмі відбулася служба із винесенням плащаниці.


До слова, дорогою до Свято-Троїцького собору, священики окроплювали свяченою водою усіх перехожих, що траплялись на їхньому шляху.
А під час читання святого Євангелія у похмурий дощовий день з-за хмар вийшло сонце.



Довідково:
Велика (страсна) п'ятниця — п'ятниця Великого або Страсного тижня, два дні перед Великоднем. Християни присвячують цей день згадці про страждання, смерть Ісуса Христа на хресті, зняття Його з хреста та похованню.

Розп'яття на хресті було найганебнішою стратою. Такою смертю страчували розбійників, убивць, бунтівників і злочинних рабів.

У Велику п'ятницю Божественна літургія не правиться, натомість читається Євангеліє про Страсті Христові. У середині дня відправляється вечірня з чином виносу плащаниці. Ввечері у Велику п'ятницю в храмах правиться утреня Великої суботи з чином поховання плащаниці. Велика П'ятниця — день суворого посту. Існує традиція не їсти у Велику п'ятницю до закінчення чину виносу плащаниці, а потім вживати лише хліб та воду.

В п'ятницю напередодні свята Пасхи розіп'яли Ісуса Христа. Віруючі люди в цей день нічого не їдять до виносу плащаниці з вівтаря на середину церкви.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Дід Панас Показати IP 18 Квітня 2014 15:58
коментар було видалено
Ото вже Показати IP 18 Квітня 2014 16:37
коментар було видалено
олег.. Показати IP 18 Квітня 2014 16:51
да що небудь.... на страсну пятницю дзвони пасхальні не грають... як сьогодні грали... сміх і горе одночасно(((((що і казати самі встановлюють собі правила... як і вінчання по суботам
Дід Панас Показати IP 18 Квітня 2014 18:41
цирк, здорові лоби і в спідницях
думка Показати IP 19 Квітня 2014 08:32
все розумію,але навіщо було запозичати в католиків це!В православї є страсний четвер кожен віруючий може прийти і все пережити стоячи на колінах і потім принести додому благодать у горящій свічці,а цей захід католицький!
Оля-ля!!! Показати IP 19 Квітня 2014 14:53
Оля-ля, Цирк уже 5 месяцев длиться, а это ещё не всё ... потерял власть, потерял голову....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus