USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Найкращих луцьких школярів відзначили преміями

19 Травня 2014 19:00
Під час свята «Учень року» відзначили луцьких школярів, які мають високі здобутки у навчанні: стали переможцями Всеукраїнських конкурсів-захистів, олімпіад, турнірів.

Подякою за працю та жагу до перемог для учнів стали відзнаки, грамоти та премії Управління освіти Луцької міської ради та благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк».

«З нагоди урочистого свята дозвольте перш за все подякувати тим людям, які в такі буремні часи зібрали нас у цій залі. Дозвольте подякувати «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк», який здійснює таку необхідну фінансову підтримку обдарованій і розумній молоді. Дозвольте подякувати тим людям, які завжди були поруч з нами – це наші батьки, які переживали і раділи за нас, і наші вчителі. Це люди, які знайшли іскру бажання і зернинку таланту й виростили з неї справжній успіх. Важливо, що ти робиш для того, щоб втілити свої мрії в життя. Бажаю усім нам нових перемог над собою, бо ми – українці, і ми того варті», - з такими словами звернувся до присутніх Учень року-2013 Роман Король.

Талановиті та обдаровані учні луцьких шкіл отримали з рук представників влади міста грамоти та премії. Дійство доповнили святкові концертні номери від учнів шкіл міста та провідних аматорських колективів.

Відрадно, що майбутнє наших дітей, наших учнів, наших вихованців небайдуже справжнім громадянам України, справжнім патріотам нашого краю, наголосили ведучі і запросили до вітального слова заступника голови правління «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірину Констанкевич.

«Для того, щоб зерно проросло, недостатньо мати тільки гарну генетику, потрібно підготувати добре ґрунт, подбати про кліматичні умови і створити такі обставини, щоб дійсно це зерно могло в майбутньому дати гарний урожай. Ця метафора не нова, проте зрозуміла кожному з присутніх. Я дивуюся тому, скільки праці було вкладено батьками, учителями, суспільством. Але, разом з тим, таких перемог у школярів могло би бути в нашому місті більше, якби плекалися дослідницькі школи, підтримувалися лабораторії і ті колективи, які з року в рік працюють над тим, щоб учні показували високі результати. Невипадково, що Ігор Петрович як народний депутат від мажоритарного округу Луцька долучився тим, що проголосив, що в нашому місті будуть виплачувати стипендії кращим учням», – розповіла Ірина Констанкевич.

Упродовж 2013-2014 навчального року благодійний фонд виплатив щомісяця стипендії сумою 200 гривень для 29-ти учнів, щоб школярі могли використовувати кошти на саморозвиток. Мотивацією до наукових здобутків є і відпочинок 1000 учнів на Буковелі. Цього року благодійний фонд продовжує ці проекти. Стартував проект «Відпочинок у Буковелі», у рамках якого влітку на гірськолижному курорті відпочинуть 2000 лучан, з яких 1000 – учні. А на 2014-2015 навчальний рік уже визначені 35 школярів 7-их – 10-их класів - стипендіатів благодійного фонду. Винятком цього року став учень 6-ого класу з огляду на значні навчальні та наукові досягнення.

Десять випускників фонд нагородив преміями. Восьмеро учнів 11-их класів, які мають здобутки у двох номінаціях (Всеукраїнських конкурсів та олімпіадах або турнірах) отримали премії по 1000 гривень від благодійного фонду, а двох – Віталія Лагоду та Романа Короля, які мають здобутки у трьох номінаціях (Всеукраїнських конкурсах-захистах наукових робіт, олімпіадах та турнірах), - відзначили преміями сумою по 3000 гривень.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus