USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Під Луцьком з’явиться новий храм

8 Червня 2014 12:15
На території луцького міського кладовища, що біля села Гаразджа, розпочали будівництво поминальної каплиці Воскресіння Христового. Попри те, що храмом опікуватиметься Київський Патріархат, молитися тут зможуть усі охочі, - інформують у прес-службі Волинської єпархії УПЦ КП.

7 червня митрополит Луцький і Волинський Михаїл освятив і заклав наріжний камінь у фундамент майбутньої святині. Чин заснування церкви і поставлення хреста на цьому місці з благословіння владики відправили ще 28 листопада 2010 року.

«Хоча цей храм буде під опікою Київського Патріархату, але це нічого не означає, – зазначив владика. – Кожна людина, яка захоче помолитися, – має право переступити цей поріг, звершувати свої духовні потреби, так як вона це вміє. Тому що на цьому місці всі однакові. Тут немає ні політичних партій, тут немає конфесій. Тут є місце вічного спочинку».

З владикою служили декан обласного ценру протоієрей Михайло Онищук, ректор Волинської православної богословської академіїпротоієрей Володимир Вакін, настоятель парафії священик Ярослав Черенюк та інше духовенство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Лучанин Показати IP 8 Червня 2014 13:12
Скільки ж можна вже церков і храмів будувати ?
Теж лучанин до Лучанин Показати IP 8 Червня 2014 13:43
Мусять же їх будувати, щоб у часи гонінь, такі як Ти їх потім відбирали й розвалювали. Чим більше храмів, тим менше будемо витрачатися на в’язниці, міліцію, лікарні і т. д. Так що хай будують.
Вано до Теж лучанин Показати IP 8 Червня 2014 14:44
не потрібно дитячих садочків і шкіл, це від нечистого, побільше капличок і церков де ниці духом будуть свої провини доларом всемогутнім замолювати
Вільна Волинь до Вано Показати IP 8 Червня 2014 15:37
На вашу думку Церква повинна відкривати школи і дит.садки?
Теж лучанин до Вано Показати IP 9 Червня 2014 16:40
Не перебріхуй, я не виступав проти будівництва садочків і шкіл. Каплички і церкви їм не заважають. Як і навпаки. І якби Ти не був "ниций духом", то таке б не молов.
Лучанин до Теж лучанин Показати IP 8 Червня 2014 15:11
ти дурак? що ти пишеш?
Надумка до Лучанин Показати IP 10 Червня 2014 09:37
На кладовищі ховають людей різних сповідань. І тому тут ця споруда принижуе сюди входящих людей іншого віросповідання. Замислитеся, поки не пізно.
Це не перешкода до Надумка Показати IP 12 Червня 2014 11:31
Я переконаний: те що на кладовищі ховають людей нехристиянських сповідань - не ображає переважну більшість його "мешканців", які були християнами. Тому й християнська каплиця нікого не ображає. Більшість - є більшість. Тим більше, що митрополит сказав... Прочитай сам, що сказав.
До лучанина і таких Показати IP 8 Червня 2014 15:45
Так у Луцькй ще й бари і магазини відкривають. То це нормально? Чи вам тільки пельку напхати?! Думаєш, тим спасешся? а Якщо хочеш садочок чи школу, будь ласка, покажи приклад і відкрий. А свого брудного долара в церкву не неси. Вона і так проіснує.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus