USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Під Слов'янськом і Краматорськом – півтори тисячі непохованих тіл

9 Липня 2014 12:36
В околицях міст Слов'янськ та Краматорськ Донецької області, звільнених від терористів, лежить до півтори тисячі трупів найманців. Через масове скупчення трупів на Сході може виникнути епідемічний спалах інфекції.

Про це повідомляє група "Інформаційний опір" за посиланням на місцевих користувачів соцмереж, - повідомляє Еспресо.TV.

"Прислали звернення: «Шановні батьки і родичі російських терористів, строковиків, резервістів та інших російських воєнізованих підрозділів! Зателефонуйте своїм дітям, близьким! Запитайте їх (якщо дадуть відповідь) де вони?! Справа в тому, що близько Слов'янська і в районі Краматорського "моря" лежить величезна кількість трупів, і всі трупи ідентифікуються місцевими жителями як чужі", - написала блогер @VeraVolf в Twitlonger.

Місцеві жителі бояться до них підходити. "Від деяких трупів починає виходити сморід, адже на вулиці, на сонці, температура піднімається до 30 градусів. Зателефонуйте, може це ваші рідні? Донбасівці не багатий народ і завдяки вам у них немає грошей, щоб закопувати трупи ваших родичів; та й земля Донбасу не прийме чужаків ", - пише блогер.

Тіла вбитих виділяють небезпечні токсини, які можуть потрапити до ґрунтових вод, а значить і до організму місцевого населення.

Через масове скупчення трупів убитих найманців біля Слов'янська та Краматорська, у регіоні може виникнути епідемічний спалах інфекції. Про це розповів перший заступник головного Державного санітарного лікаря України Олександр Кравчук, - повідомляє УНН.

Олександр Кравчук пояснив, що відповідно до санітарних норм, кладовища та місця захоронення мають бути обладнані спеціальним чином, адже під час розкладання, трупні токсини є небезпечними для живих людей.

"Тому, звичайно, будь-яке захоронення у необлаштованому місці буде мати певну небезпеку у епідеміологічному відношенні. У нас є інформація, що там були так би мовити несакціоновані захоронення. А що там після останніх подій відбувається поки не зрозуміло, адже все контролюється силами АТО", - сказав О.Кравчук.

За його словами, наразі немає інформації про ймовірні захворювання вбитих, тому гарантувати епідеміологічну безпеку у місцях, де наявні масові скупчення трупів, неможливо.

"По-перше, ми не знаємо епідемічного статусу тих людей, що були вбиті, чи хворіли вони якимись небезпечними хворобами, адже деякі збудники можуть досить довго зберігатись. По-друге, труп під час розкладання виділяє масу усіляких токсинів, різні мікроорганізми з нього можуть бути причинами інфекційних хвороб", - зазначив О.Кравчук.

Нагадаємо, через годину після смерті, у тілі вбитого починається розпад клітин, тканини створюють сприятливе середовище для розвитку гнильної мікрофлори, яка посилено починає розмножуватися, тим самим посилюючи процес розкладання і що більш небезпечно - виділяє токсини. Якщо труп не обробити певним чином, токсини можуть потрапити до ґрунтових вод, а значить і до організму місцевого населення. Так 1 мг трупної отрути викликає смерть від згортання крові. Також причиною можуть стати стафілококи від трупу, які набувають в людському організмі високої патогенності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
Джулія Показати IP 9 Липня 2014 12:44
Спалити всіх. Попіл можна буде використати як добриво.
тварь ты до Джулія Показати IP 9 Липня 2014 12:50
коментар було видалено
Человек до тварь ты Показати IP 14 Серпня 2014 17:27
Ну он прав. Реально надо кремировать . Такие количества россиян и наемников , никому здесь ненужны. Так что выход только один КРЕМАЦИЯ. Обидно то что многие наемники с России мама своим красивые письмена слали что они то в походах то на севере зарабатывают , а оказывается они убивать приехали на Донбасс. Теперь их наверное никогда ненайдут больше и платить той маме россия за него вообще не станет. Если в Украине защитники герои украинской армии в почете , то в россии они быдло и мусор ,которое путин использовал как тряпки и выкинул. Теперь ни платить им ненадо и вообще ничего давать.
владис до Джулія Показати IP 9 Липня 2014 17:15
а был ли мальчик?
гость до Джулія Показати IP 22 Липня 2014 22:48
коментар було видалено
АЛЕКС до Джулія Показати IP 7 Серпня 2014 12:21
сказочные вы дол****ы
Анонім Показати IP 9 Липня 2014 13:06
коментар було видалено
вася Показати IP 9 Липня 2014 13:10
то звертатись не вихід треба щось робити можливо це такі люди у яких і рідні не було вони так виживали таким чином заробляли гроші життя -це така штука складна треба з розумінням відноситись до людей кожен сам відповість за свої гріхи
Джулія до вася Показати IP 9 Липня 2014 14:30
"Життя", на яке заробляють подібним чином, не заслуговувало з'являтись на світ взагалі.
Джулія2 Показати IP 9 Липня 2014 13:55
Та точно спалити, щоб не розповсюджувалася зараза. Ну як можна поховати таку кількість тіл? І коли вони до нас лізли, чи самі вони задумувалися про це? Нехай путлєр приїде їх забере і поховає в себе.
Дід Панас Показати IP 9 Липня 2014 13:56
жодного фото? -плітки.
ЯЯ до Дід Панас Показати IP 9 Липня 2014 16:35
Яскравих фотосесій з купами напіврозкладених трупів терористів - сепаратистів в деталях і подробицях тут якраз і бракує. Тьфу! Поїдь і подивись в натурі.
Дід Панас до ЯЯ Показати IP 9 Липня 2014 18:04
впевнений що вони є?
вв Показати IP 12 Липня 2014 14:59
ми не Бог, щоб судити кому і коли на цей світ зявлятись. занадто багато на себе берете. а от поховати все одно треба, тому МИ люди ( під час Великої Вітчизняної фашистів захоронювали у загальних могилах), тим визначається людяність. ми не гієни
Васька до вв Показати IP 13 Липня 2014 17:49
не надо показывать трупы своих военных - имейте честь и достоинство. удивляюсь профессионализму украинской армии - есть нечего а они тысячами боевиков кладут - молодцы, украинец взял автомат и профессионал куда там каким-то путиновским спецназовцам и другим военным
Донецк Показати IP 25 Липня 2014 16:57
Дай бог нашим ребятам побыстрее перебить эту российскую нечисть и с меньшими потерями.Пусть эта тварь Путин зубы себе на Украине сломает! Слава нашим ребятам!
к донецк до Донецк Показати IP 26 Липня 2014 01:54
слава нашим ребятам -смешно будешь это мычать когда после прихода щеневмерликив карателей -спасателей будешь доказывать,что 5 гривен перечислял на нужды армии, и в Донецке в такт подпрыгивал майдану , а они уже с заготовили клеймом для тебя "российский террорист" или как нынче модно "сепаратист"
юра юрист Показати IP 29 Липня 2014 20:23
не дрейфь невиновных не тронут. а вот если рыльце в пушку - готовься.
Марися Показати IP 1 Серпня 2014 11:27
Загорнути трактором у велику яму, обробити хімікатами (проти зарази ) , зарити, поставити загорожу з табличкою "Скотомогильник. Санитарна зона . Небезпечно для здоров`я." Як що це офіційна армія, то ховати треба як солдат, виконувавших накази своєї батьківщіни (хоч і ворожої нам). Як би це були офіційні війсковослужбовці, то Россія попіклувалась би про них. А так підленько кинула як гидоту "на чужий горОд". Особисто до користувача Васі: Коли скрутно з грішми, чоловіки йдуть на заробітки, на будівництво, в шахту, на завод, то що . . А не в наймайнц і- вбивати когось, щоб заробити собі на ширку аба на пляшку!
Жителям росии - - - до Марися Показати IP 14 Серпня 2014 17:31
Ну так делать не следует .Это как говорится самим себе наср*ть дома. Тут вариант всех снимать отпечатки и фотографировать. Далее только кремация, или пусть родственники с России приезжают и забирают.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus