USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Підприємці визначилися з новим місцем для квіткового ринку

19 Червня 2017 11:55
Квітковий ринок з проспекта Волі у Луцьку перенесуть до філармонії. Це місце обрали підприємці із двох запропонованих, аби дійти компромісу з мешканцями будинків, які проти торгівлі у їхньому дворі.

Своє рішення озвучили підприємці під час робочої зустріч у луцькій міській раді 19 червня.

Нагадаємо, що перенесення ринку вимагали мешканці проспекту Волі з їхньої прибудинкової території ще торік. Тоді секретар міськради Юлія Вусенко запропонувала квітникарям неприйнятні умови й конфлікт залишався не вирішеним.

Втім, минулого тижня виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук запропонував два нових хороших місця: у центрі Луцька – поблизу кафе «Сніжинка» на проспекті Волі за 200 метрів від нинішнього місця торгівлі та ділянку поблизу будівлі обласної філармонії, де викладена бруківка та є заїзна кишеня для транспорту.

Від імені підприємців висловила спільну позицію Тетяна Бондарчук.

«Ми вирішили обрати місце біля філармонії, там будемо формувати свій ряд. Нам потрібно 10 метрів квадратних на одне місце. Зараз маємо 5 метрів квадратних, але квіти ховаємо у підвали сусідніх будинків. Тому необхідно на новій території більшу площу. Втім, там місце буде лише для 10 підприємців, ще є у нас близько 7 людей, пенсіонери, які не будуть переносити, а просто закриються, бо їм це складно», - розповіла Бондарчук.
Як пояснив заступник міського голови Олександр Рачков, підприємці повинні узгодити між собою єдиний спільний зовнішній вигляд для всіх кіосків.

«Зауважу, що будуть дозволи на розміщення тимчасових споруд, тому будувати там чи давати земельні ділянки ніхто не буде, а будемо давати дозвіл саме на розміщення. Для цього необхідно мати статус підприємця, розробити ситуативну схему зовнішнього вигляду, далі буде рішення робочої групи та виконкому. Потім укладемо з вами договір й сума за метр квадратний буде 25,5 гривень у місяць.Кіоски мають бути

однотиповими, тому запропонуйте варіанти. Як на мене, це має бути дерев’яна структура і скло», - розповів Рачков.

Також посадовець попросив підприємців подумати над розміщенням вбиралень, аби дотриматися санітарних норм.

Наступну зустріч запланували в середу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Роман Показати IP 19 Червня 2017 12:14
І нормально. Нікому не будуть заважати а, можливо, це навіть і додасть зовнішньому вигляду міста. Головне гарні кіоски зробити. Молодці.
Патріот Показати IP 19 Червня 2017 12:50
Правильно!Давно вже пора було перенести ці квіти чим подальше!Ніде такого нема щоб у дворі постійно торгували квітами.Романюк і Вусенко не змогли вирішити дане питання і не змогли домовитиь з продавцями квітів,можливо Поліщуку це вдасться.Дай Бог!
Всезнайко Показати IP 19 Червня 2017 12:54
А валютчиків куди перенесуть?
Незнайка до Всезнайко Показати IP 19 Червня 2017 14:14
Поряд будуть на тримбітах грати
Георгій Показати IP 19 Червня 2017 13:03
Треба врахувати, що приміщення самої філармонії давно потребує розширення і добудови. На заході Україні то є одне із найнепристошованіших і найгірших приміщень. Наші артисти та і волиняни заслуговують на кращі умови, а не слухати" Кантабіле" в бувшій автостанції. Тоді може і до Луцька хтось із більш знаних приїде. Бо ж не тільки одними попойками в замку Луцьк має жити. А для квіткарів місце потрібне. Але ж не так, шоби вирішуючи одну проблему у ще більший кут заганяти іншу. Може не ставити двадцять кіосків вкупі, а поставити по одному у двадцяти місцях !
Квіткар Показати IP 19 Червня 2017 15:36
Правильний підхід і забезпечив безпеку бізнеса квіткарів. Ось одна з перемог людей при іх правильному спрямуванні влади. Ігорю Поліщуку і його підлеглим респект
Житель міста Показати IP 19 Червня 2017 18:09
з тексту вище :«Зауважу, що будуть дозволи на розміщення тимчасових споруд, тому будувати там чи давати земельні ділянки ніхто не буде, а будемо давати дозвіл саме на розміщення," тобто і це місце ТИМЧАСОВЕ так само тимчавово від ЦУМу перенесли базарчик у сквер і що ? назад нікого до ЦУМу не повернули. а як прийде новий керівник міста знову переносити будуть чи це вже надовго ?
Гоп Показати IP 20 Червня 2017 20:06
ПЕРЕНЕСІТЬ ЦЕНТРАЛЬНИЙ РИНОК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus