USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Підприємці Волині бояться «розірвати стосунки» з Росією. ФОТО

29 Листопада 2013 13:30
Волинські підприємці «реалістично» оцінювали можливі економічні ризики, які могли б мати місце внаслідок підписання угоди України з ЄС, а також дискутували стосовно шляхів їх усунення.

Про це стало відомо під час засідання регіональної ради підприємців області та Координаційної ради з питань розвитку підприємництва в області сьогодні, 29 листопада.

Голова Регіональної ради підприємців в області та генеральний директор СП ТОВ «Модерн-Експо» Петро Пилипюк наголосив, що питання євроінтеграції – це те питання, яким протягом останнього часу живе український народ.



На думку підприємця, те, що Україна взяла паузу у підписання договору, - це ще один шанс, щоб після її підписання зменшилась кількість ризиків для економіки.

«Ми повинні пам’ятати, що, перш за все, - це економічний, а не політичний договір. Мої діти теж хочуть жити в Євросоюзі, але, крім того, що я батько, я ще й великий підприємець», - зауважив Петро Пилипюк.

Він нагадав усім присутнім про ситуацію, що виникла у серпні цього року. Тоді, зі слів підприємця, зупинився увесь експорт товарів в Росію, а вантажі перебували на кордоні протягом двох тижнів.

«З одного боку я розумію, що у нас один шлях - у Європу, але з іншого мене хвилює, як же зберегти виробництво та робочі місця?», - продовжує голова Регіональної ради підприємців.

На думку доповідача, вихід один - створити нові виробничі потужності в сусідній Росії. Він розповів, що нещодавно провели спільну зустріч російських підприємців з українськими, утім, російські покупці, з якими працюють волиняни, відмовились від продуктивного діалогу.

«Якщо буде асоціація, ми закриємо для вас кордони», - наголосили вони.



Опісля Петро Пилипюк озвучив ризики для волинських підприємців, які, на його думку, можуть виникнути при євроінтеграції. Зокрема підприємець переймається, що Україна втратить існуючі ринки митного союзу, адже уже сьогодні багато російських компаній відмовились від співпраці з українськими виробниками.

«Це - найголовніший ринок. У разі підписання договору росіяни обіцяють встановити 20% мита на ввезення сирів, 65 – на м’ясо, 15 - на підшипники і 10 – на меблі. Ті умови вільної торгівлі, що підписані у рамках країн СНД, повинні залишитись, аби уникнути таких мит», - резюмував доповідач.

Серед можливих ризиків також назвали рішення без консультації з Україною самостійно встановлювати мита на різні групи товарів; відсутність належного доступу до ринку у ЄС; невідповідність нормативів щодо встановлення технічних регламентів товарів.

Однак виконавчий директор обласної асоціації захисту прав малого та середнього бізнесу «Бізнес-Волинь» Ігор Дільов зауважив, що «на сьогодні ситуація склалась така, що люди відчувають себе обдуреними».

На це заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Олександр Курилюк відповів: «Чомусь усі помічають політичну складову угоди з ЄС і відштовхувють економічну. Ми розуміємо, що таке для України - втрата російського ринку. Треба бути прагматичними і зважувати все. І не потрібно, щоб хлопчики, яким 14-16 років приходили сюди і кричали: «Ганьба!». Нам потрібен глибокий аналіз. Тому позиція влади – незмінна», - «відрізав» посадовець.

Секретар Регіональної ради підприємців у області Володимир Кривович зауважив, що без належних реформ проблема узгодження з митним союзом буде ускладнена. Зі слів пана Кривовича, експерти визнали, що 5-10 % українського молока, зібраного селянами, не відповідає євро стандартам.



«Директиви ЄС передбачають вільне переміщення товарів. Тому навіть після запровадження європейських регламентів, Європа не пропустить української продукції на свій ринок без дотримання європейських норм. Приємно, що перед Україною більше не стоять питання, у якому напрямку рухатись. З напрямком ми уже визначились, залишилось визначитися з темпами», - сказав він.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
Корінний лучанин Показати IP 29 Листопада 2013 14:26
ПАНЕ ПИЛИПЮК, так Ви підприємець, як кажете великий! Ви з розумом дружите? Про Асоціацію вчоро почули! НЕ смішіть,будь ласка своїми твердженнями і "размишлізмами" ! Ви свій бізнес зорієнтували на Росію і тепер робите проблему!Може там добре відмивати. Куди очі дивились шановний великий підприємець? Не туди політично та економічно зорієнтовані! Цікава річ спостерігається, як влада заграє з народом та " вкючає дурака"(Курилюка маю на увазі). Ці хлопці котрим 16-20років, вони скоро дуже будуть старшими і вони мають вже право вибору на майбутнє! До речі, як влада любить згадувати про ГЕРОІВ КРУТ(отих молодих 16річних)які відстоювали Україну від зграї МУРАВЙОВА, а тут ровесники їхні через десятиліття прийшли вістоювати своє і наше право на МАЙБУТНЄ! Який збіг обставин!! Тільки зараз не стріляють кулями, зараз влада ПР морально ВБИВАЄ! Це, я думаю, не довго триватиме.
ф до Корінний лучанин Показати IP 29 Листопада 2013 15:04
https://petitions.whitehouse.gov/petitions Петицію проти Януковича на сайті Білого дому підписали понад 83 тис. осіб ПРИЄДНУЙТЕСЬ
Іван до Корінний лучанин Показати IP 29 Листопада 2013 19:39
Він зробив бізнес і зорієнтував його не тільки на схід мій батько працює в нього має заробітну плату 6000 грн. в середньому на підприємстві зарплата 3000 І ЦЕ ВСЕ ОФІЦІЙНО!!! (це тоді як в тій самій польші наші батраки на сезоні проживаючи в бараках мають тіж 3000-5000 грн.) Зрозуміло що він переживає і про свій бізнес і про працівників ... А ВИ ЩО ЗРОБИЛИ ЩО ДОСЯГЛИ???? а?
Тарік до Корінний лучанин Показати IP 29 Листопада 2013 20:45
В Українця Пилипюка зарплата 3500 на Кромберзі в Німців 2000 я ЗА ПИЛИПЮКА !!!!
НЕ СПРИЙМАЮ ЄВРОПЕЙЦІВ до Корінний лучанин Показати IP 29 Листопада 2013 21:21
ОТ СКАЖІТЬ МЕНІ ЧОМУ Я ЗАКОНОПОРЯДНИЙ ГРОМАДЯНИН НЕ МОЖУ ВІЛЬНО ЇЗДИТИ ДО НАШИХ ДЕМОКРАТІВ НАВІЩО ТІ ПРИНИЖЕННЯ ВИМОГИ НАВІТЬ ІНКОЛИ ДОВІДОК ПРО ВІДСУТНІСТЬ ХВОРОБ (як це було в Руминії) ЩОБ ВІДКРИТИ ТУ НЕЩАСНУ ВІЗУ?????? ЧОМУ ЛЮБОВ ТАКА ОДНОБОКА??? ЧОМУ ТАКІ ПІДОЗРИ??? ЯЖ НЕ ПОЛІТИК Я ГРОМАДЯН? ЩОСЬ НЕ ВЛАШТОВУЄ НЕХАЙ ВВОДЯТЬ САНКЦІЇ ДО ЯНИКА ДО АЗІРОВА А ДО ЧОГО ТУТ Я ТА ВИ????
Корінний лучанин до НЕ СПРИЙМАЮ ЄВРОПЕЙЦІВ Показати IP 29 Листопада 2013 21:46
Ви перейшли на особистість. Але ж,шановний пане, я такий самий як Ви.Законопорядність стосується кожного, але ж існують міжнародні угоди та вимоги.Тут, як кажуть,через це не перескочиш. Кожна країна хоче також захистити себе від небажаних "гостей". Туристичні візи- тут будь-ласка. Я розумію,що Ви маєте на увазі. До України (українців)є якесь особливе ставлення, як до третьосортних. Так довели людей в Україні до такого стану.
taras до Корінний лучанин Показати IP 29 Листопада 2013 22:52
Запад должен сосредоточиться на украинском народе. Это означает лояльность при выдаче виз украинцам, увеличение обмена студентов, поддержку демократических групп и избирательный мониторинг. ЕС должен показать протестующим, что их чувства взаимны, даже если их правители слишком близоруки, чтобы заметить их
Корінний лучанин до taras Показати IP 30 Листопада 2013 12:48
ХОЧЕТЬСЯ ДУЖЕ, ЩОБ ТАК І БУЛО!!!
До Пилипюка Показати IP 29 Листопада 2013 15:11
Із сайту комапанії "Модерн Експо": Главный офис находится в г. Луцке (Украина), региональные представительства расположены в г. Люблин (Польша), г. Москва (Россия), г. Берлин (Германия), г. Дубаи (ОАЭ). Также «Модерн-Экспо» представлено официальными дистрибьюторами в Австрии, Грузии, Беларуси, России, Казахстане, Киргизии, Латвии, Испании, Италии, Франции, Хорватии, Чехии и Украине. Тоді ліквідуй усі свої представництва у Європі та працюй лише з Росією і все буде гаразд...
Корінний лучанин до До Пилипюка Показати IP 29 Листопада 2013 16:00
ПОПАДАННЯ В ДЕСЯТКУ!
Лучанин до Корінний лучанин Показати IP 29 Листопада 2013 19:42
Пане якщо ви б уважно читали на тому ж таки сайті то Ви б напевно прочитали, що Модерн це спільне україно-польське товариство відповідно коли європейцям не вигідно буде тримати тут бізнес (а це може бути і в тому випадку якщо митний союз закриє кордон) , то навіщо їм буде це підприємство на Україні????
Корінний лучанин до Лучанин Показати IP 29 Листопада 2013 21:06
Тут і перечити Вам не можу!
Любі свині Показати IP 29 Листопада 2013 15:59
Убл***док -а де ти минулі дні був??? Гнида чекав що яник скаже??? Модерн, с..ка проживеж до 2015 року а далі тебе не буде їдь в немиту расєю і там свої лавкі дешеві роби.
Іван до Любі свині Показати IP 29 Листопада 2013 19:44
ПАНЕ АДМІНІСТРАТОРЕ ВИ ВАЖАЄТЕ ЩО ТАКА ЛЕКСИКА ДОПУСТИМА В КОМЕНТАРЯХ??
Омелько Показати IP 29 Листопада 2013 16:47
дивлячись на фото висновок один - "сиділи як вср**" і несли маразм. а студенти молодці - це майбутнє. а росія - старший бран котрий як міг оббирав нас і гнобив, як не важко пора з ним розстатися!
Алінка до Омелько Показати IP 29 Листопада 2013 16:54
точно, а останнє фото саме красномовне - ці люди вирішують нашу з вами подальшу долю. бридко.
Александр Показати IP 29 Листопада 2013 17:17
Ух, молодццца! Мы не рабы - рабы не мы!
Степан Показати IP 29 Листопада 2013 19:32
ПАнове чому Ви так кожен печеться про своє бізнесмени створили бізнес і думають про нього ви думаєте про своє майбутнє... у кожного свій інтерес....
Цукерман Показати IP 29 Листопада 2013 20:39
Ви, справді, повірили, що ця влада хоче до Євросоюзу, щоб вводити справжню демократію в Україні, а не кишенькову Януковича, щоб чиновництво поубавило свої корупційні апетити? Була вказівка керуючого і направляючого "всія Україна" от і трубили про європейський вибір. Надійшла інша вказівка - всі вірнопіддані заговорили про ризики.
да так до Цукерман Показати IP 29 Листопада 2013 20:57
А що їх хіба нема????? ЧОМУ ПОЧАЛИСЬ СКОРОЧЕННЯ НА БОГДАНІ???? Хто сімям які виховуєть і вчать студентів дасть гшрошей ? ТИ ? Зі своїми вигуками про москалів та гей гей..... дякую тобі.....
ага Показати IP 29 Листопада 2013 21:42
Теперь Европа будет обсуждать не Тимошенко, а экономику
Квандрат Показати IP 30 Листопада 2013 14:04
Панове Пилипишини! Погодьтесь, що сучасний малий і середній біснес в Україні, як і Росії, Молдавії, Казахстані є кримінальним за своєю формою, і буде, поки правитемуть регіонали, а вас збиратиме Курилюк за командою "великого і неповторного" Янека. Вам не хочеться жити за законом, а за Курилюком і Клімчуком

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus