USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Підприємцям-єдинникам не так просто здавати в оренду майно

14 Серпня 2013 14:25
Якщо підприємець-єдинник вирішив здавати майно в оренду, то йому, на відміну від СПД-фізичних осіб на загальній системі оподаткування, необхідно дотримуватися ряду законодавчих вимог, – інформують у прес-службі міндоходівців.

Так, підприємець-єдинник не має права перебувати на спрощеній системі оподаткування, якщо він здає в оренду:
- земельні ділянки загальною площею більше 0,2 гектара;
- житлові приміщення або їх частини площею 100 і більше квадратних метрів,
- нежитлові приміщення (споруди, будівлі) або їх частини, площею 300 і більше квадратних метрів.


У такому випадку треба перейти на загальну систему оподаткування і надавати нерухомість в оренду як фізична особа - підприємець, або ж здійснювати орендні операції як фізична особа – не суб’єкт господарювання, – радять в ГУ Міндоходів Волині.

За умови, що підприємець-єдинник здав в оренду нерухомість, загальна площа якої перевищує встановлені норми, та отримав дохід від цього виду діяльності, він (дохід) оподатковується за ставкою 15 відсотків. Окрім того, і з наступного податкового періоду підприємець повинен перейти на загальну систему оподаткування.

Також у повідомленні йдеться, що єдинники другої групи можуть надавати послуги з оренди нерухомого майна лише платникам єдиного податку та населенню.

При отриманні орендної плати орендодавець - підприємець - єдинник не є платником податку з доходів фізичних осіб у разі надання орендарю копії свідоцтва платника єдиного податку (для єдинник другої групи), у якому зазначено вид діяльності, пов’язаний зі здачею в оренду майна та копію виписки з ЄДР. Підтверджуючі документи дають можливість орендарю вірно відобразити дану операцію у формі 1-ДФ з ознакою «157».
-
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
вас Показати IP 14 Серпня 2013 14:32
вн.к.з.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus