USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Підтоплювати не можна ремонтувати. Де поставлять кому?

25 Жовтня 2015 09:00
Відремонтувати підтоплений будинок за адресою проспект Молоді, 3а намагались уже не раз - увесь час щось було не те – то майстрів немає, то вони розбивають безрезультатно стіну в квартирі, то мешканці проти ремонтних робіт, а будинок і далі підтоплюють діряві труби, стіни руйнуються.

Нагадаємо, мешканці, які приходили на прийом до заступника Луцького міського голови Лариси Соколовської у Центр надання адміністративних послуг говорили, що до них заходили майстри з ЖКП та повідомили, мовляв, в будинку - проблеми із водопроводом.

Йшлося про те, що труби обросли іржею настільки, що у півтора рази зменшився їхній об’єм. Після цього жеківці взялися за ремонт. Лучан розповідають, що як розвалили частину стіни, то виявилося, що проблема із каналізаційним стоком і припинили ремонт.

Через підтоплення, бідкаються мешканці - на будинку виникли тріщини, і що найгірше, вони вже з’явилися не на швах, а на самих блоках.

Аби проблему вирішити комплексно, повідомила Соколовська, будинок мали обстежити найближчим часом.

Після обіцянки пані Соколовської минуло майже 3 місяці, проте «віз і нині там».

Тримаючи тему на контролі, - репортер Інформаційного агентства Волинські Новини звернувся за коментарями в Луцькраду, де рекомендували дізнатися про сьогоднішній стан справ у керівника ЦНАПу Лариси Карп’як.

Як виявляється, відремонтувати будинок не дають самі ж мешканці.

«Мешканці 8-9 поверхів не дають «добро» на заміну труби під гарячу воду (не зважаючи на те, що під холодну уже замінили), оскільки переживають через ремонти у квартирах, цілісність яких ставить під сумнів втручання майстрів ЖКП. Ось і виходить так, що задля того, аби замінити необхідну трубу та владнати ситуацію, доводиться вести переговори та вмовляти самих же мешканців проблемного будинку. Збори мешканців проводили вже тричі, але безрезультатно», - пояснює посадовець.

На противагу формі обслуговування будинків ЖЕКами, в Луцьку успішно створюються й розвиваються ОСББ. Тут мешканці не сперечаються через діряві труби, а радіють охайним та затишним будинкам.

ЧИТАТИ ЩЕ: У ЛУЦЬКОМУ БУДИНКУ СТВОРЮЮТЬ СВОЮ ЄВРОПУ

Зауважимо, раніше ІА Волинські Новини розповіло у цифрах і фактах, на скільки доцільно створювати ОСББ у Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 25 Жовтня 2015 09:07
А труби у будинку якому 35 років хто міняти буде?
Лучанин Показати IP 25 Жовтня 2015 09:24
Да ладно випендрюватися. Не дають мешканці?.. Так і цю проблему легко вирішити. Не хочуть гарячої води, то і не проводити їм. Обрізати, а нові труби спустити нижче по шахті на 7 поверх, а 8 і 9 не підключати. Зазадалегідь забезпечити в трубі місце на підключення. Потім влупити ціну на підключення, щоб окупило всю заміну труб у будинку. Має ж бути здоровий глузд! Ну скільки можна йти у XVII сторіччя, замість XXI. І це при сучасних технологіях?
МЖК Показати IP 25 Жовтня 2015 10:06
а нам всє пох-й.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus