USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

ОСББ: у луцькому будинку створюють свою Європу

7 Серпня 2015 16:15
Будинку на вулиці Кравчука, 11Б у Луцьку нині виповнюється 6 років. Він зданий в експлуатацію в 2009 році, а в 2012-му тут створили об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Фаворит 11Б». Про це повідомляє Четверта Влада.

Загалом в будівлі 4 під’їзди, 9 поверхів і більше 10 тисяч квадратних метрів житлового фонду. З часу створення ОСББ зробили капітальний ремонт цоколя будинку: його обклали натуральним каменем. Також здійснили потужний благоустрій будинку, зокрема висадили близько шести десятків туй.

«Ми зробили тут будинок високої культури: біля під’їздів встановили урни для сміття, в підвалах – чистота і порядок, всі комунікації обслуговуються, в будинку працюють грамотні слюсар, електрик, і майстер з благоустрою», - розповідають мешканці. Вони щомісяця сплачують 1 гривню 70 копійок за квадратний метр на утримання будинку і прибудинкової території. В подвір’ї створили великі квітники: тут і проліски, і крокуси, мальви та сальвія, нарциси і лаванда. Мешканка будинку і його майстер з благоустрою Лідія Антонівна бережно доглядають за квітниками і пишаються, що кожен, хто проходить поруч, звертає увагу і милується ними.

За кошти, зібрані на утримання будинку, також встановили лавочки, тричі на тиждень у під’їздах проводиться прибирання: в понеділок повністю миють 9 поверхів і ліфти, в середу – підмітають і здійснюють вологе прибирання першого поверху і ліфтів, в п’ятницю також - вологе підмітання з другого до дев’ятого поверху і вологе прибирання першого поверху та ліфтів. Під час прибирання використовують миючі засоби. Прибудинкову територію прибирають щодня.

Жодних додаткових коштів на ці заходи мешканці не здають – усе за кошти, які зібрали на утримання будинку. Також тут встановили дахову котельню, тому люди розраховуються по кількості спожитих гігакалорій, а не з розрахунку на квадратний метр.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що в ОСББ «Віра» встановили індивідуальний тепловий пункт (ІПП), що дозволяє значно економити на теплозабезпеченні.

«В ОСББ чисто, акуратно, завжди прибрано. Я задоволений, подобається така система», - каже мешканець Володимир Петрович.

Що ж до планів на майбутнє, то цього року ми хочемо ще обгородити територію по периметру будинку і почати проводити поточний ремонт під’їздів. Аби мати змогу реалізувати все заплановане, з 1 липня на загальних зборах мешканці прийняли рішення сплачувати на утримання будинку по 2 гривні за метр квадратний. Всі ці кошти акумулюються, накопичуються і потім на загальних зборах голова правління доповідає, яка сума є на рахунку в банку, а мешканці приймають рішення на що їх витратити.

Що стосується боржників: спочатку вони були, але коли люди бачать, на що витрачають їхні гроші, то починають справно сплачувати. Відповідно й кількість боржників суттєво знизилася.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПОЗБУТИСЯ ЖЕКІВСЬКОЇ КАБАЛИ: ЩО ОБЕРУТЬ ЛУЧАНИ?

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Анонім Показати IP 7 Серпня 2015 16:54
приємно дивитись
Мешканець цього буди до Анонім Показати IP 8 Серпня 2015 11:21
Давидюк аферист який оббирає мешканців, а цю красу робить наша мешканка з власної ініціативи безкоштовно
Лучанка до Мешканець цього буди Показати IP 8 Серпня 2015 17:54
А цоколь ця жіночка так гарно натуральним каменем обклала теж з власної кишені? Нічого собі розмах!
Олександр до Лучанка Показати IP 11 Серпня 2015 15:40
як мешканець цього будинку: той камінь зовсім не потрібен, інші новобудови навколо стоять з поштукатуреним цоколем. На цьому давидюк відмив не поганні гроші, з забором теж саме буде... Аферист ще той!!!
це Показати IP 7 Серпня 2015 18:29
приклад для всіх,хто дбає про своє,там де живе.
Анонім Показати IP 7 Серпня 2015 18:50
і скіко вартує таке задоволення? яка плата з квартири 60 квадратів?
Лучанин-щасливець до Анонім Показати IP 7 Серпня 2015 23:31
усе розжовано, читай текст, а не тільки заголовок!
барборис Показати IP 7 Серпня 2015 20:01
це супереч конституциї жеку.
мешканець Цукрового Показати IP 7 Серпня 2015 20:09
Молодці! Ми теж так хочемо!
Анонім до мешканець Цукрового Показати IP 7 Серпня 2015 23:41
Если бы хотели, то делали. А так, вы только желаете хотеть.
ого. Показати IP 7 Серпня 2015 23:03
я в Італіі такого не бачила.
Справа Показати IP 8 Серпня 2015 06:31
в тому,що будинок відносно новий. Якщо ви захочете робити таку Європу в будинках, яким по 35-40 років, то іти до неї вам доведеться довгенько. Але загалом - молодці.
з хрущовки Показати IP 9 Серпня 2015 11:33
ми живемо в старому будинку, в "хрущовці". 2 роки тому зробили власним коштом ремонт в під"їзді, Навіть поставили квіти у підвіконні)) Те, що кожен прибирає підлоги біля своєї квартири - то це і так зрозуміло. Прибиральниці не бачили і не чули. Але.... в одній квартирі на першому під"їзді у нас живуть бомжі. Вся наша краса обіс*яна, заср*на. В під"їзді смердить так, що противно зайти. Міліція чи не хоче чи не може нічого зробити з хазяйкою тої злощасної ЄДИНОЇ квартири. Постійно там бійки, матюки, п"янки. Ми боїмося за власні помешкання. Здвонимо постійно в міліцію, там навіть на наші виклики вже не реагують, дійльничий з тими бомжами на "ти", приїжджає Самооборона, розганяє. Один день тиші, а потім все починається по-новому. І ЩО РОБИТИ?
ДЛЯ ХРУЩОВКИ Показати IP 9 Серпня 2015 12:36
А світло бомжам вимикати пробували? І ключі від щитової десь сховати. Вони ж не будуть бухати під свічку... (ЇЇ В НИХ НЕМАЄ ))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus