USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Бійцям 14 ОМБ дали «бойові» лише за один бій

18 Березня 2016 18:29
Якушева знову викликали у штаб писати пояснювальну. Окрім того, тема про бойову тисячу, зі слів Якушева, зрушила з місця і зупинилася. Хлопці отримали за один бій.

Нагадаємо, за публікацію у ЗМІ про проблеми з виплатами «бойових» тисяч прес-офіцера 14-ої окремої механізованої бригади Влада Якушева перевели з передової й обмежили у спілкуванні з військовослужбовцями, які стикаються з такими проблемами.

Українських журналістів обурило відсторонення Влада Якушева з передової Мар'їнки Донецької області через його публікації про забезпечення військових у зоні АТО та невиплат їм обіцяних винагород і вони влаштували флеш-моб на його підтримку.

Згодом стало відомо, що Міністр України, генерал Степан Полторак доручив перевірити, чи отримують бійці 14 бригади обіцяні 1000 гривень за день за участь у бойових діях.

"Знову їду в штаб писати пояснювальну. Після моєї поїздки у Київ не багато змінилося. Вчора до нас приїжджав канал 1+1. Хлопці в ефірі озвучили проблемні питання.

Це питання УБД – корочки отримали одиниці. Питання бойової тисячі. Прийшла 1000 за один бій для 132 людей. А де ж за інші бої?", - йдеться у повідомленні Якушева на сторінці в мережі.

З його слів, до журналістів підійшли бійці, які підняли ще одне проблемне питання.

"За новими правилами, бійці, які знаходяться на передовій, отримують 4200 гривень АТОшних, всі інші - 1200. Люди, які знаходяться у штабах батальйонів отримали 1200, хоча, є випадки, коли штаб буквально через три вулиці від передової. Відразу зчинився великий переполох. Мені подзвонили з контррозвідки, цікавились даними журналістів", - додає офіцер.

Каже, його викликали в бригаду, писати пояснювальну, як ці журналісти потрапили до бійців.

"Здається, що хтось сильно злякався, і тепер шукають крайнього. Це типовий радянський підхід – не вирішувати проблему, а шукати, як її замовчати.

Що змінилось після моєї поїздки до Києва? Небагато. Зробили кілька кроків на зустріч і зупинились. Психологічний стан людей на передовій небезпечний. Починаються нервові зриви.

Хлопці патріоти, тому не можуть захищати свої права інакше, як жаліючись на свої проблеми журналістам, тому виходить, що журналісти приїжджають знімати про бойову обстановку, а знімають про невирішені проблеми. І так буде, доки ці проблеми не будуть вирішені. І уникнути тих скарг, залякуючи людей, щоб не говорили – неможливо", - наголошує прес-офіцер 14 бригади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанин Показати IP 18 Березня 2016 19:15
А,що це за така посада_Міністр України?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus