USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На Волині платники податків звітуватимуть менше

15 Серпня 2014 09:44
Скасування податків, обтяжливих в адмініструванні та для звітування, позбавить платників податків потреби подавати до органів Державної фіскальної служби чимало звітів.

Таким чином, в умовах спрощення обліку та звітності, на виконання податкових зобов’язань перед бюджетом, представники бізнесу витрачатимуть значно менше часу, - прогнозують у ГУ Міндоходів у Волинській області.

«Нині представники підприємництва будують свої бізнес-плани з врахуванням того, що вони зобов’язані нарахувати та сплатити 22 обов’язкові платежі. Натомість, урядові ініціативи щодо податкової реформи пропонують залишити тільки 9 податків. При цьому, значна частина податків, скорочується або узагальнюється», - зазначає виконувач обов'язків начальника ГУ Міндоходів у Волинській області Віталій Чуй.

Отож, кількість податкових звітів, які зараз вимагають додаткової уваги та зусиль від фінансових служб підприємств, суттєво зменшиться. А якщо врахувати, що кількість податкових різниць теж пропонується скоротити з 49 до 3, зокрема, скасувати різниці щодо: витрат на навчання, витрат на ремонт, витрат на відрядження тощо, звітування перед органами ДФС повинно стати більш простим та необтяжливим.

«Водночас зменшення витрат ресурсів держави та бізнесу на адміністрування податків внаслідок пропонованої Урядом податкової реформи – це той момент, який разом із детінізацією зарплат, стане однією з визначальних передумов економічного зростання», - підсумував Віталій Чуй.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Всезнайко Показати IP 15 Серпня 2014 09:58
а що, тільки на Волині?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus