USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Почесний громадянин Луцька - Андрій Бондарчук. ФОТО

5 Серпня 2013 10:41
Рішення про присвоєння Андрію Бондарчуку звання Почесного громадянина міста Луцька ухвалили на сесії міськради 31 липня закритим рейтинговим голосуванням.

Про це Волинські новини частково уже повідомляли.

Андрій Бондарчук - відомий письменник і журналіст, народний депутат України першого демократичного скликання, який послідовно відстоює інтереси українства, єдиної помісної православної церкви, за власні кошти створив Музей історії Луцького братства і Братський некрополь, автор кількох гостропубліцистичних книг, які проливають світло на білі плями нашої історії, перший лауреат журналістської премії «За служіння суспільству» імені Степана Сачука.

Андрій Бондарчук народився 12 грудня 1936 року в селі Сереховичі Старовижівського району Волинської області в сім'ї селян. Освіту здобував у Львівському державному університет імені І. Франка, закінчив також Вищу партійну школу при ЦК Компартії України.
1953 — студент Ковельського медучилища Волинська область.
1956 — служба в Радянській Армії, брав участь в освоєнні цілини.
1958 — фельдшер швидкої допомоги підземного здоровпункту, кріпильник шахти № 3 «Нововолинська», заочно закінчив журфак Львівського державного університету імені І. Франка.
1966 — завідуючий відділом сільського господарства Локачинської районної газети «Колгоспна правда».
1967 — завідуючий відділом, заступник редактора Іваничівської районної газети «Колос».
1969 — слухач Вищої партійної школи (м. Київ).
1971 — завідуючий відділом сільського господарства обласної газети «Радянська Волинь».
1976 — власний кореспондент республіканської газети «Правда України» по Волинській та Рівненській областях.
1990 — власний кореспондент газети «Голос України» по Волинській обл.
Член КПРС з 1965 року; член Спілки журналістів СРСР; представник Національної Ради з питань телебачення і радіомовлення по Західних областях України.
18 березня 1990 року обраний народним депутатом України 1-го скликання, 2-й тур 51.32 % голосів, 4 претенденти.
Входив до Народної Ради, фракція Народного руху України.
Голова підкомісії з питань засобів масової інформації, Комісії ВР України з питань гласності та засобів масової інформації.
Кандидат у Народні депутати України Верховної Ради XIII скликання висунутий виборцями 1-й тур — 7,39 % 5-те місце з 20-ти претендентів.
Одружений, має двоє дітей.


Нагороди

• Орден "За заслуги"III ст.
• Орден "За заслуги"II ст.
• Золота медаль журналістики




У своїй фундаментальній історичній праці «Обірване коріння нації. Волинська хрестоматія» Андрій Бондарчук намагається донести до читачів правду нашої трагічної історії минулого століття, пише про події, які вплинули на долю України. Автор на основі свідчень людей, архівних даних, коментарів, документів, розповідає про долю знищених волинських сіл.

Книга «Хроніка волинського «камікадзе». Бурхливих десять літ» — це живий подих історії, спогад і аналіз учасника історичних подій, які призвели до краху могутньої комуністичної імперії і народження незалежної України. Андрій Бондарчук розповідає, якою на той час була Верховна Рада. Аналізує і розмірковує про причини, які завадили і заважають нашій молодій державі стати до числа високорозвинених, цивілізованих країн.

Звання Почесного громадянина Луцька, відповідно до положення, буде присвоєне Андрію Бондарчуку на День міста. Зокрема, про це повідомила газета Волинь-нова.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus