USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Податківці легалізували працю 841 волинянина

6 Липня 2011 11:38
Після співбесід за участі податківців 60% несумлінних роботодавців Волині підвищили оплату праці.
Про роботу у напрямку легалізації заробітної плати розповіли в управлінні оподаткування фізичних осіб ДПА у Волинській області.
На Волині з початку року на засіданнях спеціальних комісій за участі представників податкової служби заслухано майже півтори тисячі роботодавців, які виплачували зарплату менше встановленого законодавством мінімуму.
Більше половини з них – 59,4% – підвищили оплату праці, запевняють у податковій.
У результаті таких співбесід в податкових інспекціях області та заслуховувань на засіданнях спеціальних комісій при органах місцевого самоврядування бюджет додатково поповнився на 252,7 тисячі гривень сплаченого роботодавцями податку з доходів фізичних осіб.
Окрім того, з початку року на Волині податківці легалізували 841 найманого працівника.
Офіційно трудові відносини з цими «трудовими нелегалами» несумлінні працедавці теж оформили після розмови з податковими інспекторами.
«Ця робота у напрямку легалізації заробітної плати має позитивний фінансовий ефект для місцевих скарбниць, – каже виконувач обов’язків начальника управління оподаткування фізичних осіб ДПА в області Людмили Арендарчук. – Зокрема, із майже 930 тисяч гривень легалізованої зарплати цього року бюджет отримав 116,3 тисячі гривень сплаченого податку з доходів фізичних осіб».
Окрім того, на співбесідах у податківців побували роботодавці, які боргували зарплату своїм працівникам.
На спеціально створених комісіях при органах місцевого самоврядування заслухали 104 таких керівники. Результат цієї роботи – погашення більше 11 мільйонів гривень заборгованої зарплати та надходження більше 2 мільйонів гривень податку з доходів фізичних осіб.
Матеріали щодо 734 керівників підприємств та організацій, які не дотримувалися вимог законодавства про працю та виплачували зарплату менше встановленого розміру, спрямовано на розгляд прокуратури.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus