USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Подумки прощався з життям», - луцький підприємець згадує про напад

14 Липня 2014 11:44
«Кров стікала по обличчю. Я хотів вмитись, але тримаючись руками за голову, відчув, що щось заважає під руками, хотів здерти. Як виявилось, це був скальп…», - згадує день нападу луцький бізнесмен.

Нагадаємо, вранці 11 червня двоє молодиків напали на луцького бізнесмена і викрали у нього значну суму коштів. У результаті нападу чоловік отримав численні травми голови. Озброєну групу затримали вже через 40 хвилин поблизу Ківерців.

Сьогодні, коли постраждалий вже отямився від інциденту, він розповів для Інформаційного агентства Волинські Новини подробиці того, що сталося.

Ранок, коли все сталось, як згадує головний герой тих подій, 45-річний підприємець Сергій, не передбачав нічого лихого. Як завжди, чоловік вийшов з під’їзду та попрямував до автомобіля. Але не встиг в нього сісти, як помітив – навпростець через пустий двір (о 6:30 ранку) прямують двоє міцних молодиків. Один здалека звернувся до нього з проханням щось підказати, а інший швиденько рухався до авто.

«Всередині все похололо, я відразу зрозумів, що це напад», - згадує чоловік.

На перший удар нападників в лице Сергій встиг відповісти – поцілив одному з бандитів кулаком в голову. Проте сили були нерівні – один з молодиків обхопив руки підприємцяя так, щоб той не міг поворухнутись, в той час коли інший почав бити його самовиточеною битою по голові. А коли той, стікаючи кров’ю, вже не міг встати, бандити ринулись за здобиччю – вихопили з автомобіля сумку з грошима, пістолет та взялись тікати.

Проте дала про себе знати жадоба одного з нападників: вже відбігши від бізнесмена, який стояв на асфальті навколішки, помітив в нього на шиї золотий ланцюжок. Повернувшись, схопив прикрасу та намагався зірвати. Та піддалась не відразу – деякий час він з такою силою тягнув ланцюжок, що жертві вже не було чим дихати.

Підприємець згадує, що в ті моторошні хвилини вже був готовий прощатись з життям. З його слів, нападники не намагались нейтралізувати його, щоб за той час вкрасти сумку з грошима, а були готові вбити. Цю думку поділяє і дружина бізнесмена. Жінка стверджує, що спустившись на другий день у підвал, який знаходиться в дворі будинку, відразу при вході знайшла там новий та чистий пакет, на якому лежала міцна мотузка.

Вікна квартири, де проживає бізнесмен, виходять прямо в двір. Тому його дружина, почувши шум в дворі, відразу крикнула сину, що на батька напали.

22-річний Олександр згадує, що спустився вниз буквально за секунд 30. Проте, коли вибіг в двір, нападники вже втікли, а батько намагався зіпнутись на ноги. Не розгубившись, юнак побіг за бандитами. Проте через декілька дворів їх слід обірвався – людей в ту пору на вулиці було небагато, перехожі не змогли підказати, куди побігли двоє дужих молодиків в спортивному одязі.

Тим часом, 45-річний бізнесмен піднімався додому. Сусіди довго згадували криваві відбитки рук на стінах під’їзду та автомобілях, припаркованих поруч. Чоловік згадує, що зайшовши до ванної, спробував вмитись:

«Кров стікала по обличчю. Я хотів вмитись, але тримаючись руками за голову, відчув, що щось заважає під руками, хотів здерти. Як виявилось, це був скальп…»

Медики, які оперували його, дивувались, як чоловіку вдалось вижити – голову зашивали два хірурги одночасно. Зі слів ескулапів, дещо пом’якшив удари пакет, в який була замотана само виточена бита, та кров, яка тікла з розбитої голови. Це і дозволило врятуватись від травм, несумісних з життям.

Дружина постраждалого розповіла, що випадковим свідком подій став слідчий з міськвідділку – чоловік саме йшов на зупинку, але, зачувши бійку в дворі, відразу викликав наряд і швидку, тому міліціонери прибули на місце досить оперативно. Правда, до того часу зловмисників вже й слід прохолов.

Але правоохоронці, все ж, були на крок попереду. Виявляється, про можливий напад розбійної групи вони знали, відпрацьовували декілька адрес, а тому вже через 40 хвилин після розбою, ВАЗівську «десятку» зустрічали за Ківерцями.

Читати ще: У Ківерцях - перестрілка. Затримали чотирьох порушників

Четверо молодиків, серед яких було двоє нападників, водій, та той, хто стояв «на шухері», до того часу встигли перевдягнутись та поділити гроші. Але їх чекала «несподіванка» у вигляді озброєних правоохоронців. Просто так здаватись нападники не збирались, тому перші відкрили вогонь по міліціонерах. Однак погоня і перестрілка тривала недовго - в результаті, не впоравшись з керуванням, водій нападників спричинив ДТП і на цьому «вояж гастролерів» закінчився.
Сумка, яку знайшли в автомобілі нападників
Сумка, яку знайшли в автомобілі нападників
Читати ще: Фоторепортаж затримання розбійної групи в Ківерцях

Як з'ясувалося, розбійна група, яка складалась з 4 жителів міста Коростеня Житомирської області, «працювала» в області вже достатньо довго. На їх рахунку були як розбійні напади, так і грабежі. До того ж, у кожного з них за плечима мали місце тюремні терміни. Можливо, тому і били жертву з особливою жорстокістю – був досвід та жага швидкої наживи.
Як згодом встановили слідчі, підприємця бандити вистежували протягом місяця – відслідковували маршрут його пересування, дізнавались, коли виходить з дому, де буває, тощо. Готували відразу декілька планів нападу, проте на заваді ставали обставини, через які вони не змогли втілити їх в життя.

Нині всі члени банди перебувають під слідством. Спочатку нападники відмовлялись свідчити, але після дня «гри в мовчанку» почали активно давати покази. Зі слів юристів, члени розбійної групи не побачать волі найближчі 8 – 15 років. Проте, говорити про кінцевий вирок поки рано – окрім вищезгаданого нападу, банді інкримінують ще ряд злочинів по всій Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
ФигВам Показати IP 14 Липня 2014 11:56
Правозэки или "сепаратисты-террористы"?
777 Показати IP 14 Липня 2014 12:14
"Братва переоделась в фраки"....... В нас тепер "валютчики" вже підприємцями стали, може і податки офіційні почали платити, а не лише ментам в конвертах???
Боголюбы Показати IP 14 Липня 2014 13:05
Автору статьи респект. Читается на одном дыхании, есть интрига, и кульминация и развязка с ХЭППИ ЭНДОМ. Дарья Донцова нервно гладит мопсов.
Боголюбы Показати IP 14 Липня 2014 13:25
Я бы еще добавил в сюжет женщину, а то как бы без нее и не много художественного текста, типа: 22 летний сын бросился в погоню за злодеями, одна мысль прожигала его мозг на сквозь: Лишь бы не догнал, Лишь бы не догнал, Лишь бы не догнал.
Олександр Показати IP 14 Липня 2014 14:49
Криміналітет напав на економічного злочинця, якого тут не зрозуміло за що "підприємцем" величають. Дожилися...
Міша Показати IP 14 Липня 2014 15:12
Блжад, мортал комбат якийсь, нехай мусара так усіх захищають людей, а не тільки своїх сладкіх спонсорів
я Показати IP 14 Липня 2014 16:19
Чула особисто із вуст правоохоронців, що за ними вже приїздив "підтягувати масу" Ярош
ти до я Показати IP 15 Липня 2014 10:10
тягнуть мазу, а маса - скалярна фізична величина
333 Показати IP 14 Липня 2014 16:43
Що це за сайт з якого постійно видаляють коментарі??? Чи тут тоже процвітає корупція??? Для чого тоді статті писати???
Боголюбы до 333 Показати IP 14 Липня 2014 17:49
Что вы хотите модератор учится на редактора, вот и практикуется хороший комментарий в эфир, плохой в корзину.
люся до 333 Показати IP 14 Липня 2014 20:03
і видаляють коментарі і взагалі нема їх .так працюють.
Ротма Показати IP 14 Липня 2014 21:20
Слідчий Антонюк стояв і дивився як б'ють потерпілого
Любі свині Показати IP 15 Липня 2014 09:52
Комент про Яроша - як кажуть кацапчегі - улибнуло.
макс Показати IP 15 Липня 2014 20:29
Так хто ж потерпілий - чесний бізнесмен чи міняйло з-під ЦУМу? Мабуть, міняйло - ціла сумка грошей і товстий ланцюжок, якого порвати неможливо. Що зробиш 0 "господарі життя", м...ть і...тіть його.
6666 до макс Показати IP 16 Липня 2014 16:19
Які слідуючі міняйли на черзі - ковельськи сепаратисти?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus