USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Покарали контрабандиста, який віз через «Устилуг» антикваріат

20 Березня 2017 16:17
Мешканця Рівненщини засудили за спробу вивезення культурних цінностей з України, повідомляє прес-служба прокуратури області.

Так, у жовтні минулого року мешканця Рівненщини викрили у пункті пропуску «Устилуг» під час спроби незаконного переміщення через кордон предметів старовини: рамки з 32 наконечниками до стріл VII - II ст. до н. е. та IX - XIII ст., рамки з 11 предметами, виготовленими з каменю, «Знаряддя праці та полювання часів трипільської культури» V-III ст.. до н.е., тристулкового складня «Богоматір з предстоящими» ХІХ ст., кількох сотень давньоруських прикрас (браслетів-обручів, фібул, перснів, ґудзиків, пряжок, кулонів, оберегів, булавок), підвіски «Хрест-виноградна лоза» XVIІ - XVIІІ ст., трьох бронзових клинків ножів ритуального призначення IX - XIII ст., чотирьох бронзових приборів для письма XII-XIII ст., трьох сокир-оберегів ХІ - ХІІ ст., які є колекцією і становлять культурну, історичну та етнографічну цінність.

Володимир-Волинський міський суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 15, ч.1 ст. 201 Кримінального кодексу України, та призначив йому покарання у виді штрафу в розмірі 1765 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (30 005 грн.).

Усі вилучені історико-культурні цінності передані до Волинського краєзнавчого музею.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus