USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Показали проект оновленого Театрального майдану

20 Березня 2018 09:10
Як може виглядати Театральний майдан після реконструкції показали на сайті архітектурної майстерні «Балан і Стельмащук». Роботи над проектом тривали впродовж останніх трьох років.

На даний час Театральний майдан фактично є транзитною зоною між вулицею Лесі Українки та проспектом Волі, та частково виконує роль неорганізованої автостоянки. Відтак, архітектори пропонують перетворити транзитну пішохідну зону на публічний простір, з виділенням місць соціальної активності і відпочинку, спілкування та релаксації.

Тож проектом передбачено створення фонтану, сучасно оформленої території для активного та пасивного відпочинку, рекреаційної зони з лавами для відпочинку поза межами транзитних пішохідних напрямків, оптимізація транспортних потоків з організацією автостоянок, відчутне збільшення площі зелених зон.

Крім того, передбачається багатофункціональність території публічних заходів. Це частина території майдану – сухий фонтан із світло-динамічною програмою. В той же час при вимкнених насосах це площа, що забезпечена умовами для відпочинку і навіть невеликою трибуною – «форумом», обладнаним системою підсилення звуку, яка може виконувати функцію літнього театру, місць проведення фестивалів, або віче, обговорень та громадських слухань.

Також плануться освітлення пам’ятника Лесі Українки та фасадів будинків, декоративне освітлення груп ялин, основних пішохідних напрямків.

Крім того, архітектори розробили три варіанти реконструкції фасаду будинку на вулиці Градний узвіз, 2а (будинок, де знаходиться магазин «Wine Time»).

Передбачається також значне збільшення площі озеленення на майдані, створення нових клумб та газонів. Ці дії не перешкоджатимуть функціонуванню майдану як публічного простору та транзитної зони. Також заплановані архітектурні домінанти на осях вулиць Лесі Українки та Винниченка.

Пропонується заміна мощення площі на елементи з натурального каменю.

Передбачене місце для монтажу тимчасової сцени, яка встановлюється при підготовці масових заходів. Майданчик має бути забезпечений джерелом електроенергії та орієнтований на рекреаційну зону, обладнану місцями для сидіння.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Анонім Показати IP 20 Березня 2018 09:16
а туалет нарешті зроблять ?
гроші на вітер Показати IP 20 Березня 2018 09:19
хто на тих лавках у спеку і дощ буде сидіти ? що з туалетом ?
лучанин до гроші на вітер Показати IP 20 Березня 2018 10:39
Коли робили майданчик біля Проміня, теж критикували: хто буде сидіти на таких дебільних лавочках. А Ві подивіться зараз, там і сидять і лежать і каву з хот-догом п'ють-їдять студенти. Тому не хвилюйтеся.
Андрій до лучанин Показати IP 13 Серпня 2019 23:04
Біля Променя дуже по-дебільному намалювали а потім так і зробили газони на яких посадили траву. Коли переходиш перехід на світлофорі і повертаєш в "Промінь" мусиш йти по траві, бо навпростець. Але її обгороджують якимись стрічками (типу тут не ходити), тому мусово обходити. Питання: тут так само буде?
ДЕ до гроші на вітер Показати IP 14 Серпня 2019 00:19
Сідаліщні місця-це 100 пудов круто!
свс Показати IP 20 Березня 2018 09:21
А де підземний перехід,забули...........
Урбаніст до свс Показати IP 21 Березня 2018 01:25
А там що, автобан? Для чого псувати місто тими переходами? Ви почитайте спочатку книжки про урбаністику, а потім висувайте розумні пропозиції. А не просто так ляпнути аби що. Підземні чи надземні переходи - це така біда для міста, тому в Європі їх зараз засипають. Самі безпечні переходи - це просто правильно запроектовані і розмічені наземні переходи. Пора відходити від совку, і глянути чи десь в цивілізованому світі посеред міста будують позадорожні переходи. І скажу вам зразу - ніде, окрім країн СНГ.
ВВ Показати IP 20 Березня 2018 09:27
так собі...Може ще альтернативи є?
Спостерігач до ВВ Показати IP 21 Березня 2018 01:31
Урбаністи з Ariva, зробили б точно краще. В них проекти на високому рівні. А це щось таке, як і все інше що вони проектують - на років 30 застаріле.
анатолій Показати IP 20 Березня 2018 09:48
правильно.на 100 відсотків поміняли труби водопостачання та водовідведення,купили нові тролейбуси,відремонтовані дороги і тротуари,можна братися і до фонтанів.добре,що совіти насадили дерев то маєте,що підсвічувати.
Вася Показати IP 20 Березня 2018 09:49
Нічого нового, все те саме, один фонтан...
Луцьк Показати IP 20 Березня 2018 09:56
Частину ялинок по проекту знищать. Супер
скептик Показати IP 20 Березня 2018 10:26
І яка то реконструкція? Один фонтан новий, все інше... До речі, існуючу бруківку вкладали не так давно )))
Сон Показати IP 20 Березня 2018 11:16
Як на мене за три роки проектування могли б і краще постаратись. В загальному сухий фонтан це класно. Головне щоб порядок був і чистота. ПОБІЛЬШЕ ЗЕЛЕНІ.
Лучанин Показати IP 20 Березня 2018 11:26
Має право на існування, як варіант. Разом з тим, тема реконструкції площі не розкрита, що є актуально. Подано лиш пропозиції по благоустрою та озелененню, як капітального ремонту. Відсутні пропозиції по функціональному призначенню об'єкта та його зонуванню. Не надано пропозицій по реконструкції навколишньої забудови (за невеликим виключенням). Нема ув'язки з проектом організації транспортного і пішохідного руху. Спонтанні геометричні форми елементів озеленення вступають в дисонанс з лаконічністю обрисів історичної забудови. До проекту реконструкції, а не капітального ремонту, доцільно включити фонову забудову по периметру площі. Обов'язково передбачити художню підсвітку нічних фасадів. Міській раді, як замовнику, необхідно оформити конкретне завдання на проектування. Проектувальникам - успіхів у подальшій роботі !
Олександр Показати IP 20 Березня 2018 12:17
Поміняйте місцями пам"ятники, Шевченка до драмтеатру, а Лесю до СНУ.
Анонім до Олександр Показати IP 20 Березня 2018 18:25
простіше перейменувати драмтеатр і СНУ
Анонім Показати IP 20 Березня 2018 15:02
фонтан далеко не той, що обіцяли ще в 2003р
Дядя Показати IP 21 Березня 2018 01:20
З одним фонтаном Кривицький над лучанами поглумився,це ми памятаэмо,.Заставьте попів ржаву кришу споруд що навколо собору покрасити,ганьба попам ,центр міста візитівка Луцька що не фото то ржава криша,коли ви вже нажретесь,тож є гроші з оренди генделиків і фірм

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus