USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Загиблого в Авдіївці волинського Героя проводжають в останню путь

8 Лютого 2017 12:19
Волинь проводжає в останню путь свого Героя - капітана 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ВДВ ЗС України Маріса Айдиновича Камінського.

Він загинув на 26 році життя від рук сепаратистів у зоні проведення антитерористичної операції, в районі міста Авдіївка. Молодий чоловік, захисник Вітчизни загинув смертю хоробрих, відстоюючи цілісність і незалежність рідної України.

Прощання з Героєм відбулося на його малій батьківщині - у Ківерцях.

Проводжало Героя в останню путь усе місто, стоячи на колінах.

З бійцем попрощалися у Ківерцівському медичному коледжі.





В актовому залі коледжу відбувся траурний мітинг. Щирі співчуття сім’ї, рідним та близьким військовослужбовця висловив настоятель Ківерцівського благочиння УПЦ КП Іоан Семенюк, зазначивши, що ця втрата – біда не тільки матері, дружини, родини, але і ківерцівської громади.

Попрощатися із загиблим бійцем та віддати шану 7 та 8 лютого прийшли сотні людей, серед яких: представники районної влади, органів місцевого самоврядування, райвійськомуту, жителі міста, району, друзі, колеги, та всі небайдужі.

У Свято-Покровському соборі м. Ківерці, куди перенесли тіло офіцера, відслужили панахиду за участю хору військових капеланів Волині.

Мама Маріса Камінського і брат з дружиною
Дружина Яна


«У небо відходить небесний воїн десантник», - сказав військовий капелан Михайло Бучак, закликавши віддати останню шану полеглому герою, та завжди пам’ятати про подвиги, які кожного дня бійці здійснюють на сході.



Поховали юнака під залпи автоматів на міському кладовищі, у супроводі Державного Гімну України у виконанні військового оркестру.

Світла пам’ять про подвиг Героя, який віддав своє життя за те, щоб Україна залишалась єдиною та незалежною, назавжди залишиться в наших серцях!



Нагадаємо, полеглого воїна зустріли у Ківерцях вчора, 7 лютого. Люди зустрічали жалобний кортеж, який прибув до міста, стоячи на колінах.

7 і 8 лютого в Ківерцях оголосили Дні жалоби.





Капітан Маріс Камінський загинув уночі 3 лютого внаслідок обстрілів ворожими «Градами» в районі міста Авдіївка Донецької області під час обстрілу позицій ЗСУ з реактивних установок БМ-21 "Град".

Під час проходження військової служби, бойових дій в АТО Маріс зарекомендував себе виваженим, порядним, доброзичливим, веселим, він міг підтримати в скрутну хвилину, за потреби був готовий прийти на допомогу, вирізнявся високими професійними навичками, показував найкращі результати з вогневої підготовки. Він був уособленням справжнього офіцера, дуже відповідальним, наполегливим та відданим своїй професії.

Ціною власного життя, захищав територіальну цілісність своєї держави, а також мир і спокій своїх співвітчизників. На війні з перших її днів, учасник оборони Луганського аеропорта.

З 2005 по 2008 роки навчався у Львівському державному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. Героїв Крут. У 2012 року закінчив аеромобільний факультет Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Проходив службу у Львові в роті десантного забезпечення. З 2013 року – у військовій частині Чернівців, де займав посаду начальника продовольчої служби тилу.

У 2012 - 2013 роках був командиром взводу, з 2013 по 2016 роки - командир роти 3-ї батальйонно-тактичної групи 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. З кінця 2016 року – начальник продовольчої служби.

Вагітна дружина загиблого в Авдіївці волинського захисника Маріса Камінського пані Яна потребує допомоги на медикаменти – після новин про загибель чоловіка вона потрапила в лікарню.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Україна Показати IP 8 Лютого 2017 14:41
Царство небесне!
да Показати IP 8 Лютого 2017 15:06
до якого часу будуть гинути наші хлопці, ? Одні гинуть а другі не можуть нажертися баблом,
да Показати IP 8 Лютого 2017 15:08
ЦАРСТВО НЕБЕСНЕ! ХАЙ ЗЕМЛЯ БУДЕ ПУХОМ!
Лучанка Показати IP 8 Лютого 2017 15:18
Не можна підібрати слів, щоб розділити біль і висловити щире співчуття мамі, дружині, брату.... Вічна пам'ять нашому Герою!!! Не можливо стримати сліз....
Владислав Показати IP 8 Лютого 2017 16:08
Чому таке траплятися з нашими хлопцями
Не байдужа Показати IP 8 Лютого 2017 17:29
Щирі співчуття рідним, це горе не передати словами, терпіння вам, сили пережити біль втрати. Час лікує, притамовує біль, бережіть Яну щоб благополучно доносила і народила дитятко- єдину розраду в цій біді.
Лєна Показати IP 8 Лютого 2017 21:56
Герої не вмирають !Прийміть щире співчуття!
Назар Показати IP 20 Лютого 2017 15:31
Живим вернувся тільки завдяки капітанові Камінському. Все життя буду перед ним в боргу. Це дуже велика втрата.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus