USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Поляки інсценують Волинську трагедію

17 Липня 2013 18:26
Незвичайне театралізоване дійство, інсценуація кривавих подій 1943-ого року на Волині, відбудеться 20-ого липня у польському місті Радимно, - про це інформує Обозреватель з посиланням на статтю Gazeta Wyborcza.

Організатори розповіли виданню, що постановка відтворить мирне життя мешканців села, які згодом стали жертвами вояків УПА. Наприкінці спектаклю село спалять, - розповів організатор, глава Суспільства історичної реконструкції Перемишля Мирослав Майковський.

Він також відзначив, що мета інсценування - нагадати про те, що сталося на Волині і Східній Галичині 70 років тому. «Ми хочемо вшанувати пам'ять убитих поляків, євреїв, вірмен», - сказав Мирослав Майковський.

Нагадаємо, що «Волинські новини» уже писали про те, що Сейм Польщі не визнав Волинську трагедію геноцидом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Олександр Показати IP 17 Липня 2013 19:37
«Ми хочемо вшанувати пам'ять убитих поляків, євреїв, вірмен», - сказав Мирослав Майковський. _______________ І не було б зайвим вшанувати загиблих українців, якщо на те... Самі до біди довели і ще плачуться
Вова Показати IP 17 Липня 2013 19:44
виникає велике бажання вламати полякам так, щоб надовго запамятали горду Волинь!
кресов'як Показати IP 17 Липня 2013 20:06
Село Красний Сад на Горохівщині дуже підходить для подібної реконструкції. В огні горять українські діти, старики, жінки. А група поляків із гвинтівками на плечах вантажить на фури майно вбитих, виганяють з хлівів перелякану скотину. Решта - мов вовки вишукують кількох вцілілиз красносадців по довколишніх селах. Схаменіться ляхи. Не рахуйте нас бидлом. Б
Юлія Показати IP 17 Липня 2013 20:43
Прочитала історію про Красний Сад - це жахіття. Треба всім свідомим українцям знати.
Чжао Ер Показати IP 17 Липня 2013 21:33
Ну ну... працюйте на розпалювання ворожнечі.... все це гра. Кремль грає і польськими телепнями і волинськими теж. А в результаті не бачити Україні асоціації з Євросоюзом...
Христофор Показати IP 17 Липня 2013 22:35
Є факти: польські села знищувалися, відділи УПА на Волині катували беззбройне населення. Як це не прикро, але це чорна сторінка в історії УПА. Якщо на Ваших батьків завтра наставлять автомати і почнуть стріляти, Ви назвете це злочином, і Вам буде все одно, що було підставою до таких дій... Поляки робили те саме, але це не зменшує вини українців.Найгірше, що українці виправдовують вбивства мирного населення, це двічі прикро. Батьків своїх там уявіть...
Лучанин Показати IP 17 Липня 2013 23:32
Христофор напевно не читав самої замітки. Так боліло і полякам, і українцям, і циганам! Але навіщо влаштовувати такі реконструкції страшних подій?! Ятрити рану, яка ще не повністю загоїлася.
Волинянин Показати IP 18 Липня 2013 12:25
І що найголовніше. Палили і вбивали на українській території, а не на польській. Сусіди чубляться - третій дивиться, руки потирає. Якщо не пробачати, людей би на землі не було б. Бо всі стали дуже нервові. І Бог вчить: "І пррсти гріхи наші, як і ми прощаєм винуватцям нашим2. Хто безгрішний? Роздмухати - раз-два. Але як погасити? До цих пір точні цифри не встановлені. Та й якби хтось один загинув - це теж біда. Поляки, українці, - оговтайтесь. Не піднімайте руку одне на одного. Історія багато чого нас спільно вчила вже.
Александр Показати IP 18 Липня 2013 12:35
К сожалению, до сих пор ни один из комментаторов не ответил, а что же явилось причиной такой острой реакции поляков? Неужели ничто не предвещало такому крутому повороту? Уверен, все прекрасно знают и помалкивают. "Не виноватая я, он сам пришел".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus