USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Попри обіцянки, документи на біометричні паспорти не приймають

5 Січня 2015 15:42
За станом на 5 січня територіальні підрозділи державної міграційної служби не розпочали приймати документи на оформлення біометричних паспортів громадянина для виїзду за кордон. Відтак, початок масової видачі біометричних паспортів затягується. Обіцяють в лютому, - інформує Європейська правда.

Ці дані підтверджує Державна міграційна служба (ДМС).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СКІЛЬКИ КОШТУВАТИМЕ БІОМЕТРИЧНИЙ ПАСПОРТ

"Відразу після завершення підготовчих заходів визначать дату, з якої територіальні підрозділи почнуть приймати заяви з оформлення біометричних документів, яка буде оприлюднена на веб-сайті ДМС України", - зазначено нині на сайті ДМС.

У "центральному ОВІРі" Київської області (обласному управлінні ДМС) заявникам у понеділок повідомляють, що система "працює в тестовому режимі" і приймання документів не проводиться.

В прес-службі ДМС визнали, що перші заявники зможуть подати документи на "біометрику" лише за тиждень.

"Юридично видача біометричних закордонних паспортів розпочалася з 1 січня, однак технічно за станом на сьогодні, 5 січня, документи на їх оформлення не приймаються. Це пов’язано з новорічними святами. Але вже 12 січня можна буде подавати документи", - заявив "Європейській правді" керівник прес-служби ДМС Сергій Гунько.

На першому етапі – в січні по всій Україні працюватимуть лише 30 робочих місць зі збору біометричних даних.

"Зрештою планують обладнати 600 робочих місць. Ми забезпечили захищений зв’язок та закупили необхідне обладнання, але воно ще не надійшло до України через те, що гроші виділили пізно. Ми очікуємо, що орієнтовно 20 січня обладнання надійде до країни, тоді приймання документів на біометричні паспорти буде проходити в повному обсязі", - запевнив Сергій Гунько.

"Можна стверджувати, що в лютому всі підрозділи ДМС, які сьогодні проводять видачу паспортів для виїзду закордон, оформлюватимуть також чіпові (біометричні) документи. При цьому, щоби оформити паспорт всім охочим, кількість робочих місць планують збільшити вдвічі - зараз їх приблизно 300, буде - 600", - заявив представник ДМС, зазначивши, що наразі не може назвати точну дату початку видачі біометричних паспортів.

Як відомо, видача біометричних документів є однією з вимог ЄС до України в рамках виконання плану дій з візової лібералізації.

Україна має налагодити безперебійну та недискримінаційну процедуру видачі паспортів, захисту персональних даних та гарантувати, що документи не видаються не громадянам України.

Уряд розраховує, що наприкінці травня Євросоюз ухвалить політичне рішення про скасування візового режиму для поїздок за кордон громадян України, які мають біометричні паспорти. Водночас наразі з боку ЄС не було офіційних підтверджень цього наміру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Сем Показати IP 5 Січня 2015 17:42
Якщо салом на ринку дозволили торгувати, то навіщо ті паспорти?
Ще довго до безвізов Показати IP 6 Січня 2015 12:27
наразі з боку ЄС не було офіційних підтверджень цього наміру. Люди всеодно масово будуть робити ті паспорти з думкою що поідуть в Эвросоюз без візи .....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus