USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Порошенко веде бізнес з компанією, яка постачає паливо в «ЛДНР», - ЗМІ

13 Березня 2018 15:57
Військові дії, що ведуть російські війська на Донбасі, не заважають президенту Петру Порошенку вести в Росії бізнес, і навіть співпрацювати з компаніями, які забезпечують життєдіяльність сепаратистів «ЛДНР».

Про це пише журналіст-розслідувач Олександр Дубінський на своєму сайті.

«Публікую чергову порцію ексклюзивних документів, які доводять, що, крім кондитерського і аграрного бізнесу в РФ, президент Порошенко і його партнер, віце-президент Roshen Сергій Зайцев, - ведуть бізнес з Новошахтинським нафтопереробним заводом, який є постачальником палива в "ЛДНР", і з ТД «КАМАЗ», що перебуває під санкціями РНБОУ», - наголошує журналіст.

Згідно з інформацією журналіста, торговельні операції з вищеназваними російськими компаніями здійснюються через чергову офшорну фірму «з орбіти» Петра Олексійовича, про існування якої до сьогодні ніхто не знав. Це компанія з австрійською пропискою JB Park.

Офіційно, бенефіціаром компанії JB Park сьогодні є найближчий партнер Порошенка по концерну «Укрпромінвест» і його однокласник - Сергій Зайцев. Офіційно Пан Зайцев - заступник директора корпорації «Рошен», неофіційно – «смотрящий» за тіньової імперією Гаранта, а тому - бенефіціар декількох іноземних компаній.

Австрійською JB Park Сергій Зайцев володіє не на пряму, а через кіпрську компанію Euro Business Investments.

При цьому офіс цієї Euro Business Investments знаходиться за тією ж адресою, що і багато офшорних прокладок Порошенка і його людей: Chrysorogiatissis, Kolokotroni corner, Limassol 3040, Cyprus.

Багато компаній з цього списку уже знайомі загалу. Саме за цією адресою прописані прокладки Свинарчука-Гладковського, через які він відмиває оборонні гроші, а Порошенко приховує свій аграрний бізнес в РФ.

Сама австрійська компанія JB Park захована також «з рук геть погано». Вона розташована за тією ж в Австрії адресою, що і Bogdan Holding GmbH Олега Свинарчука - Гладковського.

«А тепер представляю вашій увазі документ, який свідчить про те, що в розпал активних бойових дій на Донбасі в 2014 році, австрійська компанія JB Park активно співпрацювала з Новошахтинським НПЗ. Це нафтопереробне підприємство, розташоване в Ростовській області РФ на кордоні з Україною, з моменту початку війни - один з головних постачальників палива для бойовиків. Про це заявляв аналітик UPECO Олександр Сіренко», - наголошує Дубінський.

У в 2015 році JB Park, додає журналіст, просить міністерство фінансів Австрії застосувати «Конвенцію про уникнення подвійного оподаткування між РФ і Австрією» у зв'язку з тим, що JB Park отримала прибуток від роботи з російським Новошахтинським НПЗ.
Точно такий же документ існує і за 2016 рік, що може свідчити про те, що співпраця австрійської компанії JB Park, яка пов'язана з найближчим оточенням Порошенко, тривала увесь час ведення військових дій на сході України.
Однокласник Порошенка Зайцев уже світився в скандалі, пов'язаному із закупівлею палива у російських компаній.
Так, в 2014 році офшор Intraco Management Ltd, яким володіє Зайцев, закуповував у дочірньої компанії російського "Газпрому" - "Газпромнефть-АЕРО Шереметьєво" авіаційне паливо.

Але і це ще не все.

У 2016 році австрійська JB Park намагалася врегулювати питання подвійного оподаткування з ДФС України. Питання стосувалося оподаткування спільного бізнесу JB Park з представництвом російського автогіганта КАМАЗ.

Згідно опублікованого документа річний оборот бізнесу між цими структурами склав 1 мільйон доларів.


До речі, зауважує Дубінський, вже через рік КАМАЗ потрапив під санкції РНБО.

Журналіст звернувся в Мінфін Австрії, корпорацію Roshen, а також до російських контрагентів партнера президента пана Зайцева. У своїх запитах він попросив прокоментувати фінансові документи і повідомити про зміст контрактів між JB Park і КАМАЗ, і JB Park і Новошахтинський НПЗ. І не отримав жодного спростування наведеної інформації.


«Роблячи висновок, можна сказати, що опубліковані документи є не тільки свідченням активної діяльності Порошенко і його людей в Росії з метою отримання прибутку. Це ще і свідчення небажання Порошенко і Ко поступатися своїми фінансовими інтересами ні за яких умов. Навіть якщо ці умови - війна проти своєї країни», - підсумовує наостанок Дубінський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Українець Показати IP 13 Березня 2018 17:54
Тю, здивували, теж мені. :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus