USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Бізнес Порошенка розширюється, незважаючи на кризу

5 Серпня 2015 19:16
Свого часу Президент Петро Порошенко пообіцяв усунути від влади олігархів, продати активи Roshen у РФ. Насправді бізнес глави держави процвітає, а його ділові відносини викликають питання. Про це пише кореспондент німецького видання Spiegel в Москві Бенджамін Біддер, - інформує Іntell.in.ua.

"Жити по-новому" - так було написано на плакатах

Біддер нагадує, що під час своєї виборчої кампанії Порошенко оголосив "деолігархізацію, яка торкнеться всіх". І президенту вдалося істотно приборкати амбіції деяких олігархів. Так, Рінат Ахметов втратив майже весь свій вплив. Ігоря Коломойського звільнили з посади губернатора Дніпропетровської області.

До слова, раніше політолог Віктор Небоженко розповів, чому президент почав війну з українськими олігархами у той час, коли російські олігархи-рейдери вільно почувають себе в Україні. На думку політолога, на боці російських бізнесменів стоїть Міноборони РФ, спецслужби і куплені західні політики, які можуть істотно зіпсувати економічне життя самому Порошенку. Тому влада банально боїться чіпати їхні активи навіть в умовах неоголошеної війни з РФ.

Під час виборчої кампанії Порошенко пообіцяв покінчити з практикою, коли в Україні багаті бізнесмени купують політичний вплив для того, щоб заробляти ще більше грошей.

"Однак нові правила, схоже, не діють для всіх. У будь-якому разі, бізнес самого Порошенка процвітає. У ході виборчої кампанії він обіцяв швидко продати корпорацію Roshen", - зауважив кореспондент німецького видання Spiegel у Москві.

Так, однією із причин, які, зі слів Порошенка, заважають йому продати активи Roshen в Росії, є перешкоджання російської влади. Мовляв, до продажу активів ще раніше залучили компанію Rothschild. Відтак, з нею уклали угоду, і в цій угоді написано, що Порошенко більше не має права втручатися в процес продажу, бо вони отримали всі повноваження.

"Тепер Порошенко каже, що з урахуванням складної економічної ситуації важко знайти покупця. Roshen досі розширюється. Корпорація відкрила 14 нових магазинів, один з них - на центральній вулиці Києва, Хрещатику", - йдеться у матеріалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: російський бізнес у Україні "кришується" на найвищому рівні

Біддер відзначає, що незважаючи на глибоку економічну кризу, добре йдуть справи і у банку Порошенка: ефективність його операційної діяльності в 2014 році збільшилася на 84,5%. Фонд гарантування вкладів фізичних осіб очолює бізнес-партнер Порошенка Костянтин Ворушилін.

"Інтерес ділових зв'язків Порошенка поширюється, мабуть, також і на енергетичний сектор. У керівництва в Києві є план реструктуризації покинутої області. Тим не менше, їхній підхід показує главу держави в поганому світлі. Тому що прибутковий державний контракт отримав давній діловий партнер президента. І міністр енергетики перешкоджає приватизації великої мережі електростанцій, якої вимагає Міжнародний валютний фонд (МВФ). Він і раніше вів справи з Порошенком", - йдеться в статті.

Біддер нагадує також про контракт на поставку нових трансформаторів для промислової галузі, який виграло підприємство Запоріжтрансформатор. Підприємство запропонувало обладнання, яке коштує вдвічі дорожче аналогічних трансформаторів Siemens.

Найбільшим акціонером Запоріжтрансформатору є Костянтин Григоришин, російський мільярдер і давній діловий партнер Порошенка. Крім того, ЗМІ вважають, що і Демчишин вельми лояльний Григоришину.

На думку Біддера, дії глави Міненерго змушують засумніватися в його професіоналізмі. Схоже, Демчишин не просто гальмує переговори із західними інвесторами, але й свідомо їм заважає. Біддер посилається на джерела, які заявляють, що міністр відмовив французької компанії GDF Suez у покупці Центренерго. Міненерго та GDF Suez це не коментують.

"Порошенко також не бажає розлучатися з недійсним бізнесом, а небажання продавати 5 канал викликає невдоволення навіть у його власній партії", - йдеться у матеріалі Біддера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: рейтинг Порошенка впав нижче, ніж у Януковича напередодні революції
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Анонім Показати IP 5 Серпня 2015 19:44
"президенту вдалося істотно приборкати амбіції деяких олігархів" и существенно расширить их для своего окружения, в том числе и для себя любимого.
Вибороли! до Анонім Показати IP 6 Серпня 2015 09:53
Слава майдану!
Анонім Показати IP 5 Серпня 2015 20:13
ПРШ ПНХ???
??? Показати IP 5 Серпня 2015 20:45
І що тут такого? Колиб не мав бізнесу то крав би, як інші і тоже було б погано.
ще один Анонім Показати IP 5 Серпня 2015 20:48
Хватить гнати ТУФТУ на Порошенка. Пишіть УЖЕ правду, нарешті......
МВ до ще один Анонім Показати IP 6 Серпня 2015 09:16
зайдіть рік тому на коменти Волинських новин..... чимало з них просто видалялось як писали на Порошенка... а тепер... невже ВН проснулись...??? Пора вже писати ПРАВДУ і називати ВСЕ СВОЇМИ ІМЕНАМИ.. Вальцмани,Бакаї і різна нечисть заполонила УКраїну, ім на нас начхати... і досить бути маріонетками... варто перечитати правила і принципи журналістики
Волинь Показати IP 5 Серпня 2015 20:57
Порошенко дуже наближається до тієї межі, що буде викинутий як його"папереднік ". Одними байочками нам очі не замилиш, а людські прокльони зараз дуже швидко матеріалізуються. Тому скоро буде ШОСТИЙ ПРЕЗИДЕНТ . Як кажуть кацапи "СВЯТО МЕСТО ПУСТО НЕ БЫВАЕТ ". СЛАВА УКРАЇНІ ! НАРОД ПЕРЕЖИВЕ УСІХ ПРЕЗИДЕНТІВ !!!
Анонім до Волинь Показати IP 6 Серпня 2015 08:07
Хто його викине - ТИ?! Швидше ТЕБЕ викинуть. Люди ЗА Порошенка. А цитувати кацапів будеш в росії.
Неголосував Показати IP 5 Серпня 2015 21:13
Його треба гнати за Яником і чим скоріш тим краще,непотрібнй чоловік цей шоколадний Презилент.БРЕХУН і тільки думає про себе,а на людей начхати.
Екскурсовод до Неголосував Показати IP 5 Серпня 2015 22:37
Зараз послухати, то за нього ніхто не голосував, а хто ж тоді його президентом вибрав? Ви ж самі собі яму вирили на виборах.
АС Показати IP 5 Серпня 2015 21:46
Вам ніхто не вгодить.
Штунда Показати IP 6 Серпня 2015 00:09
задайте себе вопрос почему не дают разрешение на индивидуальное отопление, почему у нас тарифы в три раза выше чем в днр и лнр, почему до сих пор живет ЖЕК . Это все кормушка. Тендера на уборку города просто старая история.
Біс до Штунда Показати IP 6 Серпня 2015 01:02
А що. в т. зв днр є опалення? Я чув, що там зимою опалюють дровами з власних меблів.
укроп Показати IP 6 Серпня 2015 08:17
Порошенко проснися трезвій!!! НЕВЖЕ В НАС НІКОЛИ НЕ БУДЕ НОРМАЛЬНОГО ПРЕЗИДЕНТА??????
Ірина до укроп Показати IP 6 Серпня 2015 10:19
Укропу.А який на Вашу думку нормальний президент?
Микола Янович Показати IP 6 Серпня 2015 10:24
"Каждый народ имеет то правительство, которое он заслуживает". Так народ його обрав, бо купився на обіцянки за тиждень закінчити АТО, продати бізнес, зекономити пів-мільярда гривень на другому турі - це основні тези, за які його обрали. Особисто я не голосував за цього президента. Можу з усією впевненістю сказати свою думку - гіршого президента в Україні ще не було, навіть Янукович і то мав більше плюсів аніж цей. Прийде час і народ Порошенка буде рвати на шматки, втекти йому як Януковичу не вийде. Ще хочу пояснити чому Порошенко найгірший президент за всю історію незалежності неньки-України. По-перше - саме на його руках величезна кількість смертей наших побратимів, кров, яку не змити, по-друге - гіперінфляція гривні, як наслідок збіднення народу втричі за короткий проміжок часу, по-третє, по-четверте і т. д. - брехня, яку всі бачать (безвізовий режим з Євросоюзом, той же бізнес, кулуарні ігри, домовленості з бандитами і т. д.), розвиток бізнесу Порошенка, знову ж таки рейдерські захоплення і переділ сфер впливу, той же бурштин. Нещодавно прочитав, що за весь період часу при Порошенку не сів до тюрми жоден корупціонер, а все, що показують на телебаченні - тільки піар. І найголовніше, що крадуть і далі з бюджету, возять відкати і т. д. Душа болить за Україну і за свою сім'ю і найбільш прикро, що не видно світла в кінці тунеля, перспектив не бачу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus