USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Посвята у студенти: «першачків» ЛНТУ привітали з літака. Фото

9 Вересня 2016 15:48
Урочистий оркестр, привітання з повітря та святковий флешмоб - такою насиченою видалась цьогорічна посвята в студенти Луцького національного технічного університету.

Урочисте дійство відбулось в центрі Луцька сьогодні, 9 вересня.

Попри досить спекотну погоду, на Театральному майдані міста зібрались сотні людей – це не лише студенти вузу, але і їхні батьки, друзі та владці. Під квітковою аркою пройшли по черзі представники всіх факультетів ЛНТУ, які цьогоріч розпочали навчання у виші. Серед них і слухачі військової кафедри, яку у навчальному закладі відкрили цього року.

Привітав присутніх митрополит Луцький і Волинський Михаїл, який зауважив, що молоді люди зробили виважений і патріотичний крок, прийнявши рішення здобувати освіту саме в Україні, і «не піддались на рекламу» зарубіжних вузів. Священнослужителі помолились за новоспечених студентів та освятили їх святою водою.
Ректор ЛНТУ Петро Савчук привітав гостей дійства та колег і звернувся до «першачків», зауваживши, що цьогорічне свято – особливе, адже 2016 року університет святкує свій п’ятдесятирічний ювілей. Відтак, студенти назавжди залишаться ювілярами.
«Хочу побажати вам реалізувати здібності, мрії, наміри, щоб у стінах нашого вишу ви стали конкурентними висококваліфікованими фахівцями. Розвивали нашу неньку Україну, зміцнювали її, робили могутнішою», - зазначив Петро Савчук.

Голова Волинської облради Ігор Палиця звернувся до студентів та запевнив їх, що цей день вони запам’ятають на все життя. Також зазначив, що пройшли ті часи, що в університет йдуть лише для того, щоб отримати диплом. Натомість, фахівців цінують за їхні знання. Відтак, закликав студентів читати, вивчати іноземні мови та не лінуватись, працюючи над собою.
«Я зацікавлений в тому, щоб Волинь мала таких студентів, чиї імена будуть записані в світові підручники як розробників або винахідників. Особливо приділіть увагу іноземним мовам та технічним дисциплінам. Безумовно, не забувайте і про студентське життя – воно просто невід’ємне від навчального процесу. Але все має бути збалансоване», – зазначив Ігор Петрович.

Завітав на свято до Луцька і директор департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки України Олег Шаров, який передав присутнім вітання від міністра Лілії Гриневич.

«Вона пишається тими студентами, які обрали своїм місцем навчання ЛНТУ, який у свій ювілей є одним із найбільш динамічних навчальних закладів, що швидко і стрімко розвивається. Шановне панство, вчіться! Вчіться старанно, вчіться звитяжно. Змінюйте світ так, щоб він став кращим», - заявив посадовець.
Студенти ЛНТУ старших курсів привітали «новобранців» у досить оригінальний спосіб – за допомогою сконструйованих викладачами вузу літаків скинули з повітрям папірці з побажаннями для першокурсників.


Насамкінець слухачі військової кафедри поклали квіти до стели пам’яті Героїв Небесної сотні та загиблих в АТО волинян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
слава Показати IP 9 Вересня 2016 18:39
ігор петрович до нас прийшов а до сну ні у р а
user Показати IP 9 Вересня 2016 18:50
от цікаво а де в цей час був голова волинської обласної державної адміністрації гунчик володимир петрович?невже так тяжко було прийти.
43 до user Показати IP 10 Вересня 2016 22:52
на офіційну в театр прийшов і Гунчик, виступав, грамоти вручав.
оглядач до user Показати IP 17 Вересня 2016 22:22
А в гунчика шо більш важлиаіших справ нема чи шо,найшли подію....
василина до слава Показати IP 9 Вересня 2016 21:11
передчасно радієш.де обіцяний міністр освіти.всім знову брехав.ой брехун тисавчук....
Михайло до василина до слава Показати IP 9 Вересня 2016 22:50
Треба бути в курсі: п'ятниця- це день Уряду у Верховній Раді. Міністр там
ВАСИЛИНА до михайла Показати IP 11 Вересня 2016 10:00
то нашо свято у пятницю робити.якщо ти був в курсі.ЯК символіка ЯНУКОВИЧА СЛАБО !!!!
Оля Показати IP 11 Вересня 2016 10:04
Самий кращий університет в Луцьку!!!!
Ректор Показати IP 13 Вересня 2016 01:26
Политех страна чудес-денег нет и ты исчез;))))
аліса з страни чудес до Ректор Показати IP 16 Вересня 2016 12:36
ото девіз в лнту, яка такса цього року на сесію?))))))))))))))))тра на заробітки їхать???
Ода царю Петру Показати IP 13 Вересня 2016 14:44
А першачки знають, що зарплат уже немає в політесі, то і стипендії не буде! Савчук підвищив такси за прийом на роботу, значить будуть підвищені і за сесію, бо звідки ж викладачам знайти сегменти для ректора. Самий найгірший університет вже скоро стане в Україні!
мислитель Показати IP 13 Вересня 2016 20:46
Дуже шкода таких гарних, розумних дітей .Що наних чекає при такому горе-ректору????....
Петя Показати IP 16 Вересня 2016 10:15
Скоро я буду співати тільки шансон "Добегают мои последниє деночки.......Ты прости меня мама нехорошего сына......."
до петі до Петя Показати IP 16 Вересня 2016 12:40
владимирский централ.......золотые купола.....суши сухарі.......все пропало, шеф, все пропало....
ленка- пенка Показати IP 16 Вересня 2016 12:42
а що усьо?(((( печалька
мурка до ленки Показати IP 22 Вересня 2016 12:29
ЦІКАВО !!!! Під чиім патронатом чи рясою ходить корупціонер- ректор що так все сходить з рук. Шановні завкафедри допоможіть ректоруру співати не тільки шансон!!!!!!,,,,,,
мама студента до мурка до ленки Показати IP 22 Вересня 2016 20:55
до чого та ряса чи мантія.....фарс, ви краще слідкуйте щоб пари читали а не хабарі брали

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus