USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Потяги скасовують, квитки дорожчають. ВІДЕО

4 Травня 2012 11:24
Потяг «Ковель ‒ Чернівці» відміняють із кінця травня. Натомість хочуть «пустити» швидкісні «диво-машини», проїзд в яких коштуватиме, як в літаках.

Про це йдеться в сюжеті 5 каналу.

Сюрприз для пасажирів готує «Укрзалізниця»: квитки подорожчають, потягів курсуватиме менше, та й вони будуть переважно денні, а не нічні. Всі ці новації ‒ уже від 27-ого травня. Саме тоді залізниця перейде на новий графік. Чиновники запевняють: реформування наблизить Україну до європейських стандартів, люди ж не приховують свого обурення.
Херсон, Луганськ, Маріуполь, Кременчук. Майже щодня географія обурення українців новаціями Укрзалізниці шириться. До невдоволених скасуванням потягів долучилися мешканці Луцька. Люди дізналися, що від 27 травня не курсуватиме жоден потяг прямого сполучення Луцьк ‒ Львів, Луцьк ‒ Івано-Франківськ та Луцьк ‒ Чернівці.
Скасування вдарить передусім по студентах, ‒ вважає Марія Доманська.
«Не кожен студент, не кожна людина може витягнути 70 чи 50 з копійками гривень і поїхати автобусом. І давайте вважати на те, що львівське бездоріжжя існує. Автобуси ламаються і зменшується кількість маршрутів», ‒ каже дівчина, до слова, студентка львівського вишу.
Пасажири обурюються: квитки на потяги ‒ найдешевші. Кажуть, доведеться ходити до Чернівців пішки.
«Студенти їдуть. Що це за влада, що вона так дбає про народ? Ну залишіть хоча би четвер, пʼятниця, субота. Студенти, вони ж бідний народ. Треба ж якось піклуватися про наше майбутнє, про наших дітей», ‒ нарікає мешканець Луцька.
Керівники ж «Укрзалізниці» невдоволеним радять звикати до пересадок. Мовляв, у структурі прагнуть створити вітчизняну систему хабів ‒ пересідних пунктів, а вона не передбачає зупинок на маленьких станціях.
Саме тому з 27 травня «Укрзалізниця» скасує 30 потягів. Які саме, стане відомо ближче до кінця місяця. Чиновники кажуть, що обрали ті напрямки, на яких пасажиропотік маленький, через що залізничники втрачають гроші.
«Може, пасажиру й хотілося б доїхати без пересадок зі Львова до Маріуполя, чи з Луганська. Але це ставить перед залізничниками завдання, яке неможливо виконати ‒ у нас не вистачає вагонів. Ми не можемо забезпечити пряме сполучення з будь-якої станції до будь-якої», ‒ пояснює ситуацію Ігор Мариненко, начальник головного управління приміських пасажирських перевезень.
Клієнти ж залізниці стверджують, що це ‒ нісенітниці: «Кажуть, зношеність вагонів і все таке. Це просто болтавня пуста. Це значить, що погано управляють. Чого зношеність, а ви куди дивилися раніше?»
Запровадженням 6 швидкісних потягів хочуть компенсувати відсутність прямого сполучення залізничники. Щоправда, курсуватимуть нові диво-потяги лише на Донецькому, Львівському та Харківському напрямках. Випробування показали, що «Шкоди» та «Хюндаї» скоротять час у дорозі, але не набагато.
«На тій же дільниці Київ ‒ Сімферополь ‒ мінус 14 хвилин, Гродно ‒ Сімферополь ‒ мінус годину. Київ ‒ Луганськ ‒ мінус 32 хвилини. Харків ‒ Львів ‒ мінус 45 хвилин», ‒ розповідає начальник головного пасажирського управління «Укрзалізниці» Олександр Іванько.
Побачать ці потяги пасажири вже з кінця травня. А от скільки коштуватиме квиток, залізничники поки що знають лише приблизно.
Заступник генерального директора «Укрзалізниці» Ігор Гладких каже, що перший клас коштуватиме орієнтовно 500 гривень.
«Ну ви мені вибачте, скільки СВ коштує, скільки квиток на літак?» ‒ обурюється він. Каже, що проїзд у вагонах другого класу коштуватиме дешевше, проте дорожче, ніж купейний вагон.
У туристів своє бачення цінової ситуації. Мовляв, краще взяти звичайний плацкарт чи купе ‒ виспатись. і погуляти Львовом без проблем: «Для чого платить, якщо на літаку 400 чи 500 гривень. Це недоцільна ціна взагалі».
Лучани ж на новий графік не чекають, склавши руки: збирають підписи під зверненням до залізничників на вокзалах, залишають бланки у туристичних магазинах. До слова, петицію можна підписати і в Інтернеті. Люди пропонують всім українцям писати до «Укрзалізниці» та обласних адміністрацій, щоби ті врахували думку пасажирів.
Нагадаємо, єдиний потяг, який напряму сполучає Луцьк із трьома іншими західноукраїнськими містами ‒ Львовом, Івано-Франківськом та Чернівцями ‒ відміняють із 27 травня. Кажуть, не рентабельно. Із запитом до обласної влади, а також керівництва «Укрзалізниці» щодо цього питання під час чергової сесії Волинської обласної ради звернувся депутат Володимир Навроцький. Голова облради Володимир Войтович, у свою чергу, «перенаправив» проблему для вирішення «керівникові виконавчої влади відповідного управління в області».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Василиса Показати IP 4 Травня 2012 12:04
Керівники ж «Укрзалізниці» невдоволеним радять звикати до пересадок. А самі вони до такого не хочуть звикати? НЕ ДОПУСТИТИ СКАСУВАННЯ ДАНОГО ПОТЯГУ!!! СТРАЙК ХАЙ ВЛАШТУЮТЬ, ЛЮДИ МАЮТЬ БОРОТИСЯ ЗА СВОЇ ПРАВА, а не за їхні гаманці!
Лучанка Показати IP 4 Травня 2012 12:09
Легше ж перенаправити ніж вирішити проблему,правда? А ще вибори скоро? Бідувати вам на цих виборах!!! Побачите всі при чому,на "бабках" не виїдете!
петро Показати IP 4 Травня 2012 12:24
Любе новаторство у нас критикується, звикли до совдепівського стану. Чомусь в Европі не гундосять, що їхати треба з пересадками. Хотілося, щоб був експрес-потяг «Хюндаї» на маршруті Луцьк - Львів.
Сашко до петро Показати IP 4 Травня 2012 13:38
де в Європі таке видано?ДЕ? Яке новаторство?Ціни по 500грн. за квиток?! В Європі з зарплатнею в 1500євро в середньому квиток коштує в обидві сторони (напрк. Луцьк-Сімферополь) з такою відстанню в 100-120євро!!! А в нас зарплата в 1500грн.-це масимум,що в середньому отримують громадяни і платити потрібно 500грн.!!! То що це таке?! НЕ ТРЕБА КАЗАТИ, ЩО САВДЕПІЯ,САВДЕПІЯ... Я ТЕЖ ПРОТИ ЦЬОГО СТАНУ,АЛЕ ЦЕ НІСЕНІТНИЦЯ!!! ДОРІГ НЕМА, ЩЕ ЦЕ ХОЧУТЬ ЗАБРАТИ?!
Закарпаття-Волинь Показати IP 5 Травня 2012 10:56
Поїзд Ковель-Чернівці не рентабельний?Ганьба таким чиновникам укрзалізниці. То є брехня що нерентабельний.Поїзд завжи населений пасажирами які їдуть на Волинь(Луцьк,Ковель а далі на Світязь).Цим потягом користуються не лише студенти а і такі люди які працюють не лише в Луцьку а й у Львові,Чернівцях,Франківську. А є й такі що їдуть цим потягом до Львова і буквально через годину,дві роблять пересадку у Львові на Ужгород,Луганськ і т.д.Шановні чиновники укрзалізниці!Припиніть знущання над рідними українцями.
сергій михайлович Показати IP 8 Липня 2012 21:35
я 34роки іздив поіздом львів. луганськ ілюдина відпочинок іздили всанаторіі і за кордон атепер кому розумномуу києві стало невигідно... щоб люди тлумились по вокзалі укиєві так добе іплатили вдвоє дорожче добре панове але тільки вам чиновники ганьба...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus