USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Обмін полоненими між Україною та Росією: що наразі відомо

7 Вересня 2019 10:25
7 вересня Україна і Росія завершують обмін полоненими. Зранку в аеропорту «Бориспіль» журналісти і родичі чекають повернення додому українських політвʼязнів і військовополонених моряків. Скільки полонених поверне Москва, поки не називають. За версією адвокатів російської сторони обмін проводиться за формулою «35 до 35». Очікується, що додому повернуться Олег Сенцов, Роман Сущенко, Володимир Балух, Павло Гриб і моряки, захоплені в Керченській протоці. А у відповідь Україна може передати Росії Кирила Вишинського, Володимира Цемаха, Максима Одинцова та Олександра Баранова, пише theБабель.

Як передає 24 канал, вранці 7 вересня з московського СІЗО «Лефортово», де утримують українських бранців, виїхали два автобуси у супроводі поліцейського кортежу. Поліцейський кортеж складався з 6 автомобілів, які супроводжують 2 великі пасажирські автобуси.
Адвокати військовополонених українських моряків Микола Полозов і Сергій Бадамшин підтвердили, що автобуси з українськими моряками вирушили з СІЗО «Лефортово», ймовірно, до пункту обміну.
Як пише «Інтерфакс», колона з автобусів, у яких, імовірно, можуть перебувати учасники обміну між Росією і Україною, в супроводі поліції заїхали на аеродром «Внуково» в Москві.

Два великі автобуси туристичного класу в супроводі поліції і спецслужб на великій швидкості проїхали по Київському шосе з центру Москви і заїхали на територію урядового терміналу «Внуково-2».
Літак з лівреєю у вигляді українського прапора приземлився в аеропорту "Внуково" і причалив до перону урядового терміналу "Внуково-2". У літака включені двигуни. До борту під'їхали два автобуси. Раніше аналогічні автобуси покинули СІЗО "Лефортово" в Москві.
Міністр МВС Арсен Аваков прибув у Бориспіль.
Повернення полонених українців очікували ще наприкінці літа. Так, вранці 30 серпня до аеоропрту «Київ» (Жуляни) з’їхалося багато журналістів, згодом – родичі захоплених Росією українських моряків. Причиною для цього стала інформація про те, що вже у найближчий час туди прибуде літак із українськими полоненими.


Однак у той день українці таки не повернулися, натомість в Офісі Президента України уже наголосили, що переговори не завершилися. Це підтвердили і в СБУ. Водночас там наголошують – усе під контролем і відбувається, як і запланували.

Попередній список виглядає так:

1. Олег Сенцов,

2. Павло Гриб,

3. Микола Карпюк,

4. Володимир Балух,

5. Юрій Будзило,

6. В’ячеслав Зінченко,

7. Андрій Оприско,

8. Сергій Цибізов,

9. Андрій Артеменко,

10. Володимир Терещенко,

11. Євген Семідоцький,

12. Віктор Беспальченко,

13. Андрій Шевченко,

14. Володимир Варимез,

15. Михайло Власюк,

16. Богдан Головаш,

17. Сергій Чуліба,

18. Олег Мельничук,

19. Богдан Небилиця,

20. Владислав Костишин,

21. Сергій Попов,

22. Юрій Без’язичний,

23. Роман Мокряк,

24. Андрій Ейдер,

25. Андрій Драч,

26. Володимир Лісовий,

27. Денис Гриценко,

28. Василь Сорока.

Щодо Романа Сущенка, Євгена Панова, Олександра Кольченка, Станіслава Клиха наразі інформації немає.

Натомість російські ЗМІ пишуть, що до списку для видачі Україні в межах обміну включили 24 полонених моряків і ще 11 засуджених, в тому числі режисера Олега Сенцова. Так, Москва і Київ домовилися про обмін утримуваними особами за формулою «35 на 35», але до 7 вересня до цієї формули могли внести зміни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 7 Вересня 2019 10:48
А новопризначений премєр вже давно говорив, що українці вже в Україні.
Анатоль_ Показати IP 7 Вересня 2019 11:37
Дадуть героїв звання? Пільги дадуть? Наді Савченко ж дали!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus