USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Через волинські пункти пропуску українці повертаються додому

19 Квітня 2022 19:33
Кількість осіб, які виїжджають з України, та тих, хто повертається, в останні дні майже вирівнялась, кажуть у Волинському прикордонному загоні.

Як повідомила в коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини речниця Волинського загону ДПСУ Маргарита Вершиніна, учора в Україну повернулося майже стільки громадян, скільки й виїхало за добу.

«За минулу добу через волинські пункти пропуску «Ягодин» та «Устилуг» виїхало 3,5 тисячі громадян, а повернулося майже 3 тисячі», – зазначила вона.

Станом на 14 квітня більш як 870 тисяч українців повернулися з-за кордону. Як повідомляло BBC з посиланням на дані польської прикордонної служби, у суботу, 16 квітня, вперше від початку повномасштабної війни, яку веде Росія проти нашої держави, в'їхало більше людей, ніж виїхало. Тоді повернулося до України 22 тисячі людей, а 19 200 виїхали.

Читати ще: Український закордонний паспорт піднявся у рейтингу за «мобільністю» у світі

З початку повномасштабного вторгнення російських військ на територію України державний кордон з ЄС та Молдовою в обох напрямках перетнули 4 мільйони 300 тисяч людей. Виїхали близько 3 мільйонів громадян України й приблизно 350 тисяч іноземців.

Перші дні були надзвичайно важкими у пунктах пропуску, адже одномоментно там могли перебувати тисячі біженців. Задля того, аби українці були у безпеці, навіть змінили правила виїзду: було не обов’язково мати закордонний паспорт і дорослим, і дітям. Також було спрощено правила вивезення домашніх тварин.

До слова, минулої доби прикордонна служба повідомила, що віднині виїхати з території України можна лише за наявності закордонного паспорта, проте уже ввечері таке рішення відмінили.

Читати ще: Волиняни можуть виїхати за кордон за внутрішніми документами, – прикордонники
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus