USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

«Повернути лікаря лицем до пацієнта» хоче кандидат у головні медики Волині

8 Квітня 2014 17:05
Повернути лицем один до одного лікарів різних рівнів, а також лікаря та пацієнта запропонував кандидат на посаду начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Сергій Іванюк.

Про це він розповів під час громадського обговорення кандидатів на посаду начальника управління охорони здоров’я ОДА, що відбулося 8 квітня.

Єдиним кандидатом, якого підтримали в облдержадміністрації, став депутат Волиньради Сергій Іванюк. Він розповів, що є лікарем за фахом, закінчив Ковельське медичне училище, навчався у Буковинській державній медичній академії, Регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президенті України. Має вищу кваліфікаційну категорію за фахом акушерство-гінекологія та ступінь магістра у сфері управління організаціями охорони здоров’я. Розпочинав трудову діяльність на посаді санітара ще до вступу у медучилище, згодом працював фельдшером швидкої допомоги, лікарем. З 2005 до 2010 року обіймав посаду начальника відділу охорони здоров’я райдержадміністрації, паралельно працював лікарем-акушером-гінекологом, з 2010 року донині працює у Володимир-Волинській лікарні. Одружений, виховує сина.



«Перш за все потрібно повернути лицем один до одного лікарів різних рівнів, та повернути лицем один до одного лікаря та пацієнта. Наступний крок – переоснащення, дооснащення та повна модернізація усіх без винятку закладів охорони здоров’я», - розповів кандидат про свої головні завдання на посаді.

Сергій Іванюк повідомив, що після праці на посаді начальника відділу у райдержадміністрації йому «не соромно було дивитися у очі фельдшерів», тому що всі медичні заклади «були доведені до людського вигляду».

Відповідаючи на запитання громадського активіста Богдана Мойси щодо доступності безперешкодного доступу людей з обмеженими можливостями до медичних закладів, Сергій Іванюк повідомив, що проблема відома йому не з чуток, а з власного досвіду. Так, його батько – інвалід першої групи, який у молодому віці залишився без ніг, тож про проблему доступності будівель для інвалідів йому добре відомо. На його думку, лікувальні установи перш за все повинні забезпечувати доступ людям з обмеженими можливостями.

Говорячи про доступність медичних послуг для мешканців сільської місцевості, він зазначив, що кадрова політика в області впродовж останніх років була спрямована на забезпечення кадрами лише обласних лікарських установ. Тому виникла гостра нехватка кадрів у районних лікарнях та сільських лікарських амбулаторіях. Так, є амбулаторії, у яких відсутні лікарі. Для вирішення проблеми він запропонував забезпечувати молодих спеціалістів житлом, тоді вони, з його слів, підуть на роботу у сільську місцевість.

Щодо благодійних внесків у закладах охорони здоров’я, він зазначив, що вони повинні бути лише благодійними, адже, коли немає примусу, коштів надходить більше, ніж коли є примус.

Запитували претендента і про заплановані кадрові перестановки в управлінні. Сергій Іванюк вважає, що для того, щоб робити зміни та перестановки, спочатку потрібно досконало вивчити систему роботи управління.

Кандидат також наголосив, що чітко розмежовує роботу та політичну діяльність, тому не впливатиме на підлеглих через свої політичні вподобання.

Коментуючи своє ставлення до страхової медицини, він зазначив, що страхова медицина передбачає, що більша частина населення працевлаштована і має звідки сплачувати страхові внески. Тому потрібно спочатку здійснити реорганізацію та переоснащення системи охорони здоров’я. Сьогодні, з його слів, ані пацієнти, ані медики не готові до страхової медицини.



Наприкінці обговорення заступник голови облдержадміністрації Роман Карпюк повідомив, що на кандидатурі Сергія Іванюка зупинилися тому, що він пройшов усі професійні щаблі від санітара до лікаря, має освіту, фах та обізнаний із роботою системи охорони здоров’я області. Втім, з його слів, він вислуховує під час співбесід усіх претендентів на посаду, які звертаються до нього. А після громадських слухань представники громадських організацій надають свої висновки стосовно кандидатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
НЕЛУЧАНИН Показати IP 8 Квітня 2014 17:15
нехай іванюк розкаже, як вн збирається долати корупцію в медицині. що ж до мишковець - перед тим, як думати, кому скільки обрізати соціальної допомоги, варто було б запропонувати шляхи збільшення доходів бюджету, щоб було звідки цю допомогу платити
куме Показати IP 8 Квітня 2014 17:36
тамм поки гроші не дасиш чи відслужиш во батьківщина на посаду не потрапиш. слава гів*юкам із бюту ігорю гузя і іншим г***нам. що не бачать ні небесної сотні не гідності одні гроші. п**ари.
взятки не можна. Показати IP 8 Квітня 2014 17:39
полісся рулить так на поліссі медицина безкоштовна... верніш не медицина а відсутність медицини бо медику не маєш право ні яєчка ні молочка ні копійки... парвильно давай полішука у головні медики!!! а медики нехай тікають!!!
св Показати IP 8 Квітня 2014 17:40
Депутат Волинської обласної ради V скликання. Член партії ВО «Батьківщина».
Пацієнт Показати IP 8 Квітня 2014 18:08
А що вже клятву Гіпократа відмінили,що лікаря потрібно повертати лицем до хворого?Як зазначив Карпюк людина прйшла всі щаблі в охороні здоровя,Особливо цікавий"щабель" начальника відділу охорони здоров"я РДА.5 років людина втрачала кваліфікацію(звичайно,якщо не практикувала по сумісництву).Про цю сторінку хіба розкажіть Шелепу,бо він великий спеціаліст у всіх галузях.
котя Показати IP 8 Квітня 2014 19:02
"він пройшов усі професійні щаблі від санітара до лікаря, має освіту, фах та обізнаний із роботою системи охорони здоров’я області"... люди, отямтеся. хто придумав такі дурнуваті критеріїї відбору на найвищу в області посаду. до того ж, посаду медичного керовніка. та нормальна людина після тих висловлювань, які вже кілька днів точаться навколо даної персони, давно, як шишкін, сказала б: да пашлі ви всі з тою посадою. я себе поважаю і не хочу ходити в тому гавні - заслуженому чи ні - то вже інша справа - але ж ні - давай крісло, давай корито. видно, нічого високого в таких рвачів не було і нема. а ви хочете, щоб з нього порядний і чуйний керівник був: професіонал - під знаком запитання, може доповнити і міліція, а людина - вам колишня жінка розкаже і нововолинці.
преображенский Показати IP 8 Квітня 2014 20:03
Пусть теперь вас Швондер оперирует
анонім Показати IP 8 Квітня 2014 22:27
Шановний кандидате на посаду начальника обласного управління охорони здоровя -пане Сергій Іванюк. ПЕРШІ КРОКИ ТРЕБА РОБИТИ "не з повернути лицем один до одного лікаря та пацієнта" а З ПОДОЛАННЯ КОРУПЦІЇ І ПОБОРІВ В ЛІКАРНЯХ ТА В ІНШИХ ЗАКЛАДАХ МЕДИЦИНИ (за це ,власне, і боровся МАЙДАН!). Майже всі лікарі, медсетри і сто відсотково всі лікарні на Волині ВІДКРИТО БЕРУТЬ ПОБОРИ З ХВОРИХ .Сьогодні ,ні хто не питає, чи має людина гроші лікуватись ,чи ні.Особливо ця СХЕМА ПОБОРІВ ЧІТКО ПРАЦЮЄ В ОБЛАСНІЙ ЛІКАРНІ.При посупленні у лікарню -ПЛАТИ В ТАК НАЗВАНИЙ БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД відповідну суму грошей. У відділенні -ПЛАТИ У БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД ВІДДІЛЕННЯ. Далі- ПЛАТИ ЛІКАРЮ,ЯКИЙ БУДЕ ТЕБЕ ЛІКУВАТИ. Далі - ПЛАТИ ЗА АНАЛІЗИ РІЗНІ. Далі - ПЛАТИ ЗА РЕНГЕНИ,УЗІ ТА ІНШІ ОБСТЕЖЕННЯ. Далі ПЛАТИ ЗА ЛІКИ НА ОПЕРАЦІЮ.Далі- ПЛАТИ ЗА ОПЕРАЦІЮ. Далі - ПЛАТИ ЛІКАРЮ ЗА ПРВЕДЕННЯ ОПЕРАЦІЇ. Далі -_ПЛАТИ АНАСТАЗІОЛОГУ. Далі -ПЛАТИ ЗА ПЕРЧАТКИ, ДЕСЯТКИ МЕТРІВ МАРЛІ ТА ІНШІ НЕОБХІДНІ МАТЕРІАЛИ (цією всією марлею можна декілька разів обмотати всю нашу область по її географічних кордонах).Далі- ПЛАТИ МЕДСЕСТРАМ. Далі- ПЛАТИ ЗА ФІЗПРОЦЕДУРИ. Далі - ПЛАТИ І ЩЕ ПЛАТИ.,ПЛАТИ............І нікого не цікавить,чи має проста людина гроші,і що САМЕ ГОЛОВНЕ, НЕ НА ЛІКУВАННЯ СВОЄ - А ГРОШІ НА ПОБОРИ!!! Цікаво й те,що всі про цю КОРУПЦІЙНУ СХЕМУ ПОБОРІВ В ОБЛАСНІЙ ЛІКАРНІ ЗНАЮТЬ - і прокуратура,і міліція,і КРУ, і облдержадміністрація,і обласне управління охорони здоровя та інші контролюючі органи ,ТА ВСІ ЗАКРИВАЮТЬ НА ЦЕ ОЧІ (звичайно зрозуміло, що чиновники і "потрібні люди " лікуються в лікарні БЕЗКОШТОВНО). Не вже і Ви незнаєте, шановний кандидате, пане Сергію Іванюк, про ЦЮ СХЕМУ ПОБОРІВ В ОБЛАСНІЙ ЛІКАРНІ? Перконайтеся самі -під чужим іменем, з магнітофончиком і відеокамерою попробуйте лягти і полікуватися в обласній лікарні і Ви зрозумієте,ЩО РЕФОРМУ В МЕДИЦИНІ І ЗНИЩУВАТИ КОРУПЦІЮ ТА РІЗНІ ПОБОРИ ПОТРІБНО ПОЧИНАТИ З НИЗУ, НА МІСЦЯХ,А НЕ ТІЛЬКИ ДЕКЛАРУВАТИ ( не за це гинули прості люди -ГЕРОЇ РЕВОЛЮЦІЇ ГІДНОСТІ!!). А можливо ,і ВИ, коли сядете в тепленьке крісло начальника управління, теж закриєте очі на ЦЮ СХЕМУ КОРУПЦІЇ І ПОБОРІВ В ОБЛАСНІЙ ЛІКАРНІ ТА, Я ВПЕВНЕНИЙ, В ІНШИХ ЗАКЛАДАХ МЕДИЦИНИ НА ВОЛИНІ (думаю, інші дописувачі в коментарях можуть привести дуже багато інших прикладів КОРУПЦІЇ І ПОБОРІВ В МЕДИЦИНІ)..Хотілось ,звичайно,помилитись,але я думаю час покаже і я це питання Вам поставлю через 100 днів перебування Вас на цій керівній посаді.
аноніму від благодій Показати IP 8 Квітня 2014 22:45
коментар було видалено
лікар до аноніму від благодій Показати IP 9 Квітня 2014 09:07
не плутайте побори з подякою
я Показати IP 9 Квітня 2014 00:06
Знаєте, якась така депресія... все як було і, мабуть, так і лишиться: нами керує Ленін і партія. Ми помаленьку скочуємося у прірву. Шкода тільки загиблих на Майдані
я від благодійника Показати IP 9 Квітня 2014 01:12
З приводу чого у Вас ДИПРЕСІЯ? І причому тут партія і ленін? Ми вже 22 роки живемо в Незалежній Україні і в прірву нас завів "ЗОЛОТОЙ" ЯНУКОВИЧ з його партією. Хочеться вірити,що можливо зараз наступлять ПЕРЕМІНИ і КРАЩЕ МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ!
я до я від благодійника Показати IP 9 Квітня 2014 09:40
Щось мало в це вже віриться
Міра Показати IP 9 Квітня 2014 10:40
Ні, не вийде нічого з цього,бо вже давно нами керують ті, хто , можливо, були гарні спеціалісти і фахівці у професійній справі. Але бажання бути у владі - сильніше. Тому і пнуться, самі не знають куди і що там робити. А придумують щось на кшталт "повернути лицем один до одного лікарів" - сміх , та й годі. Вони(лікарі) настільки вже бачать добре один одного, що як по ланцюговій реакції передають хворого , який має за"що" рухатись.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus