USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Повістки в армію юнакам приходитимуть і надалі

22 Жовтня 2013 17:17
Осінній призов в армію у цьому році стане останнім в Україні. У 2013 році у Збройні сили України набрано всього 7500 юнаків. В наступному році ЗСУ буде комплектуватися виключно на контрактній основі, - інформує Комсомольская правда в Украине.

В Україні збережеться призов у внутрішні війська МВС. В цьому році - це більше 4000 чоловік. «Поки що перспектива служби у внутрішніх військах за контрактом з повною відміною строкового призову не розглядається», - повідомила керівник прес-служби МВС України Вікторія Кушнір.
ЧИТАТИ ЩЕ: ЯНУКОВИЧ СКАСУВАВ ОБОВ'ЯЗКОВИЙ ПРИЗОВ У АРМІЮ
Враховуючи, що в Україні кожен рік є більше 200 000 юнаків призовного віку, які не мають відстрочки від служби по навчанню або хворобі, то виходить, що на службу МВС буде йти кожен 50-й молодик. «Ми відбираємо одну людину з п'яти. У нас є конкурс», - відзначає Вікторія Кушнір. Військовий експерт Анатолій Лук'яненко вважає, що набір буде проходити через військкомати.

«Повістки будуть продовжувати приходити. Адже нормативна база залишилася та ж», - додав Лук'яненко. Як пише видання, з переходом армії на контрактну основу істотно скоротиться кількість військкоматів. Їх, зі слів Анатолія Лук'яненка, перетворять в спеціальні центри, які будуть об'єднувати кілька територіальних районів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
картон Показати IP 22 Жовтня 2013 20:14
то не останній призов???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus