USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Правовий вакуум: як у Луцьку рятуватимуть ЖКП в перехідний період

17 Березня 2016 20:20
Оскільки майбутнє ЖКП міста після 1 липня, зважаючи на нове законодавство, лишається невизначеним, у міськраді пропонують створити робочу групу, що займатиметься реалізацією Закону «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку».

Про це йшлося під час дня депутата на тему «Ознайомлення із роботою ЖКП №7» сьогодні, 17 березня.

Обранці міської громади оглянули Житлово-комунальне підприємство №7, що на вулиці Січовій. Підприємство обслуговує до 30 тисяч лучан (майже 200 будинків) та є прибутковим. Торік придбали машину для промивання каналізації, замінили до 400 світильників у будинках.

Директор ЖКП №7 Микола Гарбарчук, нарікаючи на правовий вакуум, зауважив, що після 1 липня певні кошти підприємство отримуватиме за раніше надані послуги, але на якій підставі ЖКП №7 зможе отримувати кошти від населення, невідомо. Наприклад, закон забороняє брати гроші за утримання будинку. З його слів, депутатський корпус повинен вирішити ситуацію на перехідному етапі, адже усі будинки у місті не встигнуть створити ОСББ. Він наголосив, що повинна діяти аварійна служба, а що більше об’єктів вона обслуговуватиме, то нижчою буде вартість її послуг. Потрібно, мовляв, визначити, чи ЖКП залишатиметься організацією-виконавцем послуг з утримання будинків і укладатиме договори з ОСББ, чи управлінська компанія братиме на себе надання послуг з прибирання, благоустрою тощо.
З його слів, оптимальним варіантом буде замовлення переліку робіт для будинку, а послуги з поточного ремонту, заміни мереж, покрівлі тощо замовлятимуть або в ЖКП, або в інших організацій. Влада, як зазначив Микола Гарбарчук, наразі не розробила концепції розвитку підприємства.

Секретар міськради Юлія Вусенко сподівається, що до 1 липня вийде низка підзаконних актів, які роз’яснять, яким чином Закон України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» потрібно впроваджувати в дію. Нарікання, мовляв, лунають не лише від керівників луцьких ЖКП, а й по всій Україні. Закон вступає в дію з 1 липня, а підзаконних актів, які врегульовуватимуть питання переведення ЖКП, досі немає. Щодо ЖКП №7, з її слів, підприємство не є найбільшим у місті, але належить до прибуткових. Основною проблемою лишається впорядкування роботи підприємства внаслідок нового законодавства. Після зустрічі з керівником ЖКП №7 у депутатів визріла ідея розглянути проблему у рамках круглого столу, напрацювати резолюцію та подати її міському голові з проханням створити робочу групу щодо можливостей реалізації цього закону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Тарас Чурило Показати IP 17 Березня 2016 20:25
ЖЕКИ і зараз бездіяльні тому їх треба просто ліквідовувати
Самооборона до Тарас Чурило Показати IP 18 Березня 2016 08:49
ЖЕКи є комунальною власністю всіх мешканців територіальної громади. Ніяким законом знищити конмулаьну власність не можна. Якщо міська рада вирішує знищити ЖЕКи чи перевести у іншу форму власності ЖЕКи, що їх потім знищити то вчиняється кримінльний злочин проти мешканців територіальної громади міста Луцька. Цей закон був написаний для того щоб не мати діло до старих будинків і їх проблем. Питанням ремонту за 25 років незалежності ніхто не займався. На місце ЖЕКів планується завести приватні управлінські компанії. Які є прибутковими устаовами. І зазвичай за свої послуги ціна більш ніж у ЖЕКів.
Урило до Тарас Чурило Показати IP 18 Березня 2016 15:23
УСББ .....і. А тут у ЖЕКу є матеріально-технічна база. Людям конкретно допомагають. Таким чином можуть бути ЖЕКи. Я противник ОСББ. Вони тільки папери листають. І задопомогою грошей міськради різноманітних тимчасових вливань хизаються своею першістю. Жеки треба зміцнювати а не усувати. 7-му ЖЕКу респект . Тут працюють керівниками спеціаліси. а не домогосподарки, як у ССББ
Ірина Таран Показати IP 17 Березня 2016 20:27
Тільки коли люди самі будуть управляти своїми коштами можна буде навести лад в сфері житлово-комунального господарства
осбб Показати IP 17 Березня 2016 21:22
просто СОВОК.
осбб Показати IP 17 Березня 2016 21:27
капец подкрался незаметно.
Вася Показати IP 17 Березня 2016 21:40
На**й жекі!
Папан Показати IP 18 Березня 2016 06:44
Зубами ципляється
лучанин Показати IP 18 Березня 2016 13:44
А альтернатива ЖЕКАМ є? Нема,хто це буде робити ви подумали?Якийсь придурок приватний, який збере гроші і дремене,як це зробив на 33 кварталі. Зробитть собі зарплату в 20 тисяч,приведе спільників і буде рулити.А хто буде мати право його перевірити.Ніхто. Задумайтесь людит,куди нас хочуть всунути. ЖЕКАМ хочуть претензію та якусь можна висунути і прийдуть усунуть. А це буде торба. Думають закриються у квартирах і хай за нас буде вирішувати,пройшли совки,наступають страшні часи.Жеків ніхто не закриває, бо нема ніякого закону. на їх заміну. ОСББ- це пропасть.
Анонім до лучанин Показати IP 18 Березня 2016 15:25
Підтримую.
Анонім до лучанин Показати IP 18 Березня 2016 15:30
ОСББ-ні. ЖЕКАМ-да. Це довів 7-й ЖЕК
Євгенія - Лучанину Показати IP 18 Березня 2016 15:52
Скажіть, чи проводив Ваш ЖЕК за років так 20-25 ремонт в під'їзді? Тож говорити про те, що там комусь можна висунути претензію, не варто. / Можливо, що у Вас керівництво в ЖЕКу відповідальне і працює по совісті - тоді інша справа /. А ми платили гроші своєму ЖЕКу практично тільки за вивіз сміття. Тому - я за ОСББ, тільки головою його має бути чесна, порядна, хазяйновита людина. Обов'язково зі свого будинку. І це має бути мужчина! Хай вибачать мене жінки - голови ОСББ, голова має досить добре розумітись в сантехніці і всьому життєво необхідному першочергово.
Лучанин до Євгенія - Лучанину Показати IP 18 Березня 2016 16:50
У нас чисто,охайно, зроблений ремонт в підїздах їх у нас два,дім кооперетивний. Кругом дому підмурівку поштукатурили,сходи зробили, коситься трава біля будинку, все покрашено- зробив ЖЕК № 2 світло на вулиці при вході в будинок..Так нам потрібно було все вибивати,але зробили,коли ми добивалися. Встановили тепловий лічильник.Нащо нам ОСББ.Можливо хтось з наших схоче, але пів будинку точно не згодиться.
Анонім до Лучанин Показати IP 18 Березня 2016 18:34
Я всі питання легко вірішею через МЖК наіфіг мені ОСББ,
дима, ровно до Лучанин Показати IP 20 Травня 2016 22:55
счетчик НЕ ЖКП ставят, а теплокомунэнергия! В том числе и оборудование помещения. В моем случае это делали работники котельни, которые работают на городской теплотранссервис. А ЖЕК тут вообще никаким боком. У них даже ключа нет от комнаты! Свет на улице тоже не ЖЕК делает, а городской ЖКХ! Траву косит трест зеленого хозяйства. Так что думайте что пишете.
Анонім до Євгенія - Лучанину Показати IP 18 Березня 2016 16:53
Де ви знайдете чесних,їх нема. Потрібно,щоб був хазаїн і мав золоті руки та щей освідчений, а не лопух.Все автоматизовано зараз -це має бути фінансист. Де їх взяти таких умних.Цех потрібно укласти договори з усіма ремотними організаціями.Документи,відкриття рахунків.Це ужас.
дима, ровно до Анонім Показати IP 20 Травня 2016 22:52
На самом деле это совершенно не сложно. это я Вам как глава ОСББ говорю!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus