USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Про те, як діти Волині вшанували пам’ять жертв Голодомору.ФОТО

25 Листопада 2013 13:00
Цю незвичну процесію бачило немало лучан, які у своїх справах опинилися у Старому місті. Люди зупинялися на узбіччі, і з повагою проводжали поглядами дітвору. Зустрічні машини також розверталися, аби ніщо не заважало цій ході: з хрестом, хоругвами, з квітами у кожній дитячій руці… День вшанування жертв Голодомору 1932 – 33 років Україна відзначала у суботу, 23. Хресним ходом всі гурти вирушили від Волинської духовної семінарії, у класах якої «квартирують», на Замкову площу, до пам’ятника жертвам політичних репресій.
Коротка дорога від семінарії до Замкової площі. І короткі два слова, які співали учасники хресного ходу: “Господи, помилуй! Господи, помилуй!” Сучасні діти мало розуміють, що таке Голодомор, проте їхні душі щирі у молитвах до Бога. Отець Ілля перед початком спільної молитви за замучених голодом розказав дітям про ті трагічні часи в історії України. Приємно, що молилися разом і священик, і учні духовної семінарії, і батьки дітей, які разом зі своїми синами й доньками також взяли участь у цій скорбній ході.
«Пам’ятаю, як мене колись вразила розповідь однієї жінки, яка і сама пережила Голодомор. Вона була ще дитиною, але у малу пам’ять врізалася картина: висохлі від голоду людські тіні перед смертю повзли на горбок посеред села, де світила порожніми вікнами церква: шибки побили безбожники, сплюндрувавши Божий храм. Церква у селі не діяла вже декілька років, і люди наче й Бога забули. Але у свій скорбний час, відчуваючи, що душа залишає тіло, шукали спасіння саме у Господа… Будемо молитися і за невинні жертви Голодомору, і за те, аби Господь вразумляв людей, щоб вони більше не повторювали того лихоліття і братовбивства» – казав отець Ілля.
















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus