USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Батальйон «Азов»: Проблема не в Донбасі, а в Росії

3 Серпня 2014 08:00
Яких стратегічних помилок в АТО припустилося керівництво держави і хто насправді воює проти українських вояків на Сході розповів бандерштатівцям один з керівників батальйону «Азов».

Гутірка із заступником командира батальйону «Азов» Олегом Однороженком відбулася у рамках фестивалю українського опору «Бандерштат-2014: перезавантаження» 2 серпня.

Однороженко розповів, що на Сході відбувається не внутрішній конфлікт чи громадянська війна, а війна України з Росією. З його слів, місцеві кадри там відіграють підрядну роль, визначальною є кількість російських військових емісарів та диверсантів. З ініціативи місцевих, мовляв, нічого не відбувається. Уряд досі чомусь не визнає, що відбувається повномасштабна війна, а оголошення цього, на думку бійця, мало б значний ефект в усьому світі. Потрібно, щоб світ дізнався про те, що триває вторгнення і йдеться про російську агресію.

До того ж, на Донбасі чимало депресивних міст, а відповідно, антисоціального елементу, який випав з життя, безробітних, які займаються «гоп-стопом». Все відбувається під керівництвом російських емісарів. Хоча є певний відсоток ідейного контингенту (переважно колишніх представників влади, які бояться втратити позиції на Донбасі, серед них найбільше членів компартії). Регіонали, з його слів, намагаються не брати участь у сепаратизмі відкрито. А фінансують терористів підпільно.

У містах, де влада російських емісарів була слабшою, безчинства та злочини відбувалися в більших масштабах, місцеві злочинці отримали можливість грабувати цілі міста. Так, у місті Дебальцеве після місяцю «беспредєлу» місцеве населення виявило повну підтримку українських військових, які звільняли місто.

Говорячи про стратегічні помилки центрального керівництва, заступник командира батальйону «Азов» зауважив, що уряд хибно намагався витіснити терористів до східного кордону. Натомість, з його слів, варто було заганяти найсильніші угруповання сепаратистів на Захід, наприклад, у котел Слов’янська. Витіснення бойовиків до російського кордону було б логічним, якби ми мали справу із локальними угрупованнями, а не з військовою операцією. На думку бійця, потрібно відганяти сепаратистів від кордону, формуючи коридор, щоб Росія не могла надавати сепаратистам допомогу зброєю та добровольцями.

Оцінюючи перспективу подолання кризи на Сході та успішного завершення АТО, Олег Однороженко наголосив, що питання насправді не в Донбасі та Криму, а в існуванні Російської Федерації. З його слів, доки існує імперська структура Росії, Україна перебуватиме під загрозою, тож співіснувати з ординською імперією ми не можемо.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Ну так Показати IP 2 Серпня 2014 15:04
Ну так, объявляйте войну России и уперед...
Стас Донецк Показати IP 2 Серпня 2014 16:16
коментар було видалено
Эдик Показати IP 2 Серпня 2014 16:20
Видимо не понимают патриоты ну ничего скоро поймут когда зимой будем без газа, зарплат,пенсий Порошенко все ввалит в войну с собственным народом.
Эдик Показати IP 2 Серпня 2014 16:20
Видимо не понимают патриоты ну ничего скоро поймут когда зимой будем без газа, зарплат,пенсий Порошенко все ввалит в войну с собственным народом.
рррр до Эдик Показати IP 3 Серпня 2014 09:12
ти д**іл якщо пишеш такій бред скоро ти будеш без криши над головою якщо будеш так думати
Харьков Показати IP 2 Серпня 2014 16:30
Я вот лично вообще ничего не понимаю ну хотят люди федерализации нормальная практика в Европе куда мы так хотим, пусть будет федерация в составе Украины в чем проблема В амбициях руководителей страны почему никто ничего не пытается решать переговорами, неужели это повод вести войну у себя в стране у нас много фирм связаных с Донецком и Луганском и эта война отражается на всей Украине, она дойдёт до всех это точно пусть экономически но дойдёт нужно срочно что-то решать .
Лучанин до Харьков Показати IP 3 Серпня 2014 15:30
От спочатку Сибір Федералізується, а потім ми вже подумаємо.
Анонім Показати IP 3 Серпня 2014 08:42
О як зарухалися, гадюки прокацапські, чого ж не виіжджаете а кацапію,
Анонім до Анонім Показати IP 3 Серпня 2014 08:50
РЕСПЕКТ!!!
рррррррр до Анонім Показати IP 3 Серпня 2014 09:14
100%
Анонім Показати IP 3 Серпня 2014 18:53
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus