USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Прокуратура заборонила Народну раду на Волині

29 Січня 2014 14:55
Народну раду, створення загону народної самооборони Ради на Волині, суд визнав протиправними діями, інформують у прес-службі прокуратури області.

Волинський обласний адміністративний суд визнав протиправними дії Іваничівської районної ради та голови районної ради щодо винесення на розгляд сесії ради 28 січня 2014 року, включення в порядок денний, обговорення та прийняття рішення про утворення Іваничівської Народної Ради, загону народної самооборони Народної ради та рішень з приводу суспільно-політичної ситуації в Україні й відкликання повноважень Іваничівської районної ради, які делеговані Іваничівській районній державній адміністрації.

Ухвалюючи рішення, яке передбачало створення нелегітимного органу самоврядування, районна рада діяла всупереч норм Конституції України та Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", йдеться у повідомленні.

У прокуратурі стверджують, що намагаючись створити громадське об'єднання для участі в охороні громадського порядку, депутати, окрім того, порушили порядок створення такого об'єднання, встановлений Законом України «Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону».

Надаючи оцінку діяльності центральних органів влади, вирішуючи питання про відповідність Конституції України законів та інших правових актів Верховної Ради України, звертаючись до міжнародних організацій, депутати районної ради вийшли за межі повноважень, визначених Конституцією України, Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про статус депутатів місцевих рад» та порушили вимоги Європейської хартії місцевого самоврядування.

У забезпеченні позову прокуратури суд заборонив голові Іваничівської районної ради підписувати вказане рішення та оприлюднювати його.

Усього у 2014 році на протиправні дії і рішення місцевих рад органами прокуратури Волині подано 4 позови. З них 3 задоволено, 1 перебуває на розгляді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Читач Показати IP 29 Січня 2014 15:25
А може Народна Рада заборонить прокуратуру, яка не реагує на звірства осіб в погонах???? І створить новий орган, який здійснюватиме РЕАЛЬНИЙ НАГЛЯД ЗА ДОТРИМАННЯМ Законів в Україні???
Глядач до Читач Показати IP 29 Січня 2014 15:30
Ти з дуба впав, не бачив хто в тій "Раді"??
Читач до Глядача до Глядач Показати IP 29 Січня 2014 18:03
Сподіваюся, що "Читач" особисто братиме участь у Народній Раді або ж запропонує кращі, на його думку, кандидатури. І тоді ніхто з дуба падати не буде!
Корінний лучанин до Читач Показати IP 29 Січня 2014 17:52
Ви хочете здивувати СВІТ ось такою АНАРХІЄЮ! ПИТАННЯ: А ЯК ЦЕЙ ОРГАН БУДЕ ЗДІЙСНЮВАТИ РЕАЛЬНИЙ НАГЛЯД ЗА ДОТРИМАННЯМ Законів в УКРАЇНІ, КОЛИ він створений незаконно і сам порушив ЧИННІ ЗАКОНИ ? ХІБА ПРЕЦЕДЕНТ ІЗ КОНСТИТУЦІЄЮ УКРАЇНИ НЕ ВАГОМИЙ ДОКАЗ ЦЬОГО? ОСТАННІ ПОДІЇ В УКРАЇНІ ПРО ЦЕ СВІДЧАТЬ!!! ТАКЕ НЕ ДОТРИМАННЯ ЗАКОНІВ СІЄ ХАОС В ДЕРЖАВІ! НОСІЄМ ВЛАДИ В ДЕРЖАВІ , БЕЗПЕРЕЧНО, Є НАРОД ! ТЕ що люди ПРОТЕСТУЮТЬ проти існуючого режиму це - НОРМАЛЬНЕ ЯВИЩЕ, бо вже влада ЩО НАЗИВАЄТЬСЯ ДІСТАЛА! ТЕПЕР ЗАВДАННЯ ВЛАДИ ОЧИСТИТИСЬ та ЗМІНИТИСЬ!
Читач до корінного л до Корінний лучанин Показати IP 29 Січня 2014 18:01
Кажучи про новий орган - йшлося про 100 % ротацію особового складу всіх правоохоронних органів, і впершу чергу органів прокуратури та міліції. А щодо персонального складу Народної Ради - то це явище закономірне під час революційних подій. Згадайте історію. Це вже потім поприходять вихолощені чинуші і нацеплять на себе відзнаки, що боролись за краще життя у цей період!
Корінний лучанин до Читач до корінного л Показати IP 29 Січня 2014 18:30
Такий орган в нас зараз поза ЗАКОНОМ ! Його діяльність нічим не регулюється і його рішення не є обовязковими для виконання! Останні "віяння" у верхах це ФЕДЕРАЛІЗАЦІЯ УКРАЇНИ ! Якщо в нас в УКРАЇНІ вона буде, отоді в якомусь федеральному окрузі така НАРОДНА РАДА буде затверджена законом. До речі, колись В.М. Чорновіл висловлювався за ФЕДЕРАЛІЗАЦІЮ УКРАЇНИ зберігаючи її цілісність. І ще одне, зверніть увагу на те , що особи які понаписували заяви про відставку виконують свої повноваження!!! ЇХ ОФІЦІЙНО ніхто не зняв.
Читачу до Читач Показати IP 29 Січня 2014 18:25
Ти, що хворий?
Володимир Показати IP 29 Січня 2014 16:27
Депутати як діти бавляться у центральну владу
зауваження Показати IP 29 Січня 2014 17:02
нормальна цивілізована реакція прокуратури.
засаднюк Показати IP 29 Січня 2014 17:15
Хто б там не був треба будувати нову Україну без злодіїв та олігархів.І обов язково повернення вкраденого у народу!
Александр до засаднюк Показати IP 29 Січня 2014 17:43
Правильно товарищ Засаднюк говорит! А зачем новой Украине деньги, например? Не будет ни злодеев, ни олигархов!
Валя Показати IP 30 Січня 2014 14:32
Нам треба в Україну Лукашенка,тоді буде порядок!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus