USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Прокуратура з’ясовуватиме, чому поліція Волині не реєструє заяви про злочини

22 Листопада 2016 11:31
Заступнику прокурора Волинської області передали низку скарг на дії працівників поліції, які не вносять відомості в ЄРДР, а оформляють заяви про злочин у вигляді звернень.

Про це стало відомо під час брифінгу представників Консультативної ради при прокуратурі Волинської області 21 листопада.

Представники ради повідомили, що до них надходить чимало скарг щодо бездіяльності поліції. Як розповів член Консультативної ради Ігор Левчук, в області, зокрема в Луцьку, є чимало випадків, коли працівники поліції не реагують на заяви про злочин.

До прикладу, коли лучани повідомили про перенесення міських комунікацій за бюджетний кошт заради споруди сина депутат Луцької міськради, поліція відмовилася реєструвати повідомлення про злочин і навіть проігнорувала відповідне судове рішення.

Це ж саме, переконує він, стосується і інших випадків, зокрема, торгівлі алкогольними напоями в центрі Луцька без належних ліцензій, незаконних рубок дерев тощо.

«Люди звертаються в поліцію, повідомляють про злочини, а їх повідомлення оформляють як звернення громадян і передають дільничним, а не слідчим. Згодом справи закриваються і списуються», - повідомляє Ігор Левчук.

Про всі ці факти, переконує він, вже поінформували прокурора області та його заступників. Окрім того про це повідомили і профільного заступника, який курує правоохоронні органи, – Віктора Швидкого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 22 Листопада 2016 11:33
і заодно перевірити деяких суддів, які приймають завідомо незаконні рішення щодо правомірності бездіяльності поліції
віто Показати IP 22 Листопада 2016 12:06
"...повідомили і профільного заступника, який курує правоохоронні органи, – Віктора Швидкого" Не розумію двох речей: звідки в новому Законі про прокуратуру поняття "курує правоохоронні органи" і звідки в прокуратурі мусор Швидкий?
І Показати IP 22 Листопада 2016 12:26
рішення сесій міськради яка дозволяє будівництво

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus