USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Прокуратура проситиме Клімчука покарати підлеглих

25 Травня 2011 15:12
Прокуратура Волині попросить Бориса Клімчука, аби він притягнув керівників райдержадміністрацій до дисциплінарної відповідальності.

Про це 25 травня під час міжвідомчої наради з питань дотримання земельного законодавства розповів прокурор Волинської області Андрій Гіль.

Головний прокурор області зауважив, що Волинь є аграрною областю, тому в нашому краї потрібно більш ретельно підходити до земельних питань. За словами Андрія Гіля, місцеві бюджети через зловживання посадових осіб органів виконавчої влади недоотримають тисячі гривень за оренду та продаж землі.

«Протягом цього року у сфері земельних правовідносин прокуратура порушила 5 кримінальних справ, розглянула із вжиттям заходів 68 приписів та подань, задовольнила 108 протестів та притягнула 39 службових осіб до відповідальності. В ході прокурорських перевірок до бюджету вдалося повернути 215 тисяч гривень, а назад до державної власності перейшло 260 га землі», - навів статистику Андрій Гіль.

Крім того, він зауважив, що переважна більшість порушників – це працівники контролюючих органів, які займаються земельними питаннями.

«Ми не випадково сьогодні робимо міжвідомчу нараду. Після неї я внесу подання голові ОДА, щоб керівників органів виконавчої влади, які зловживають своїм посадовим становищем, притягнули до відповідальності», - пообіцяв Андрій Гіль.

Серед найбільш поширених порушень він назвав незаконну видачу земель в оренду та власність, несправедливий розподіл землі, встановлення заниженої орендної платні, систематичну несплату оренди до місцевого бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
SET Показати IP 26 Травня 2011 07:42
"керівників органів виконавчої влади, які зловживають своїм посадовим становищем". Ну прокурор і дає, а самому притягнути до кримінальної відповідальності маловато підстав? Мабуть просто в "налом" ))))
zет до SET Показати IP 26 Травня 2011 20:07
а хай поділяться інформацією скільки самі земельки хапонули завдяки тим самим чиновникам

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus