USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Прокурорські мільйони: чи є що приховувати прокурору Волині

11 Грудня 2014 13:00
Нещодавно активісти продемонстрували відео розкішного маєтку Генпрокурора Віталія Яреми. «Слідство.Інфо» знайшло ще двох прокурорів, яким є що приховувати. Один із них - Вадим Максимов, прокурор Волинської області. Про це йдеться у сюжеті Громадського.tv.

Що робити з казковими прокурорськими деклараціями? Відповідь на це питання шукали в обласній прокуратурі активісти «Слідство.Інфо». Адже, як неодноразово виявлялось, для додаткових заробітків у посадовців є бізнеси, оформлені на підставних осіб, яким не загрожує жодна перевірка та жодна перешкода. З Вадимом Максимовим ситуація дещо інша.

Під час свого представлення, яке відбулося 3 серпня цього року прокурор продемонстрував неабияку відкритість до громади. Минуло 3 місяці – і Вадим Максимов уже ховається за спини своїх секретарів і відмовляється пояснювати, звідки у 2013 році році на його рахунках раптово з’явилися майже 7 мільйонів гривень. Ці гроші він приховував у декларації - активісти дізналися про них лише через Генпрокуратуру.

Прокурор з дружиною, Ларисою Максимовою, також задекларували 2 позашляховики – ToyotaRav4,2008 року, і Toyota Prado, 2007 року. Це ще з півмільйона. А ще – земельну ділянку на 80 соток, 2 квартири, будинок і гараж. Разом це майже 220 метрів квадратних.
Вся ця нерухомість, імовірно, в Києві чи області, адже всю свою трудову кар’єру він працював у столичній прокуратурі на різних посадах. І лише двічі – у приватних фірмах, короткі терміни.



Зокрема, він був головним юристом у ТОВ «Дельта Інвест», засновником якого через ще одну фірму є українська медіа-група Бориса Ложкіна, нинішнього Глави Адміністрації Президента.



З 2010 року прокурор щоразу вказує в декларації близько 700 тисяч гривень дивідендів чи процентів. Але не вказує жодної суми у банках чи капіталу у фірмах. Судячи з відсотків, мільйони у чиновника були ще до роботи на Бориса Ложкіна. Дружина прокурора бізнесом не займається.

На запитання «Звідки гроші?» прес-секретар прокурора області Наталка Мурахевич пояснює: «Вимушена констатувати, що мій керівник не коментуватиме того, про що Ви запитували».



«У діях прокурора є ознаки незаконного збагачення. Це конкретний злочин кримінального кодексу», - пояснює керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

«Насамперед має бути розпочате кримінальне провадження. Прокурор на цей час має бути відсторонений від виконання обов’язків. Потім, якщо є достатня доказова база, справа має бути передана в суд, і суд має вирішити – винний чи не винний», - каже Віталій Шабунін.

Прокурори, ймовірно, уникнуть кримінального переслідування за статки, походження яких вони не можуть пояснити.

Лише тепер, після змін в антикорупційному законодавстві, чиновник сам зобв’язаний довести, що майно в нього легальне, чи це не хабарі чи незаконна підприємницька діяльність. Але це буде вже з деклараціями за 2015 рік. Усе, що було до цього, вони можуть взагалі не пояснювати, чи віджартуватися: «А мені теща подарувала». І покарати їх може, хіба що, Генпрокурор. Якщо захоче.



Як повідомили у Генпрокуратурі, згідно з Законом про очищення влади вже звільнили 138 працівників органів прокуратури, серед них – 7 прокурорів обласного рівня. Перевірити інших обіцяють у березні-травні 2015 року. Тож, у них ще є час підзаробити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 60
Тарас Показати IP 11 Грудня 2014 13:11
Максимов , Гильі, Троці, Масалови і їм подібн,і зробили нашу державу корумпованою, а тепер вони цей народ мають десь. Єдиний вихід призвати всіх по четвертій хвилі мобілізації і побачимо як ці щкрі будуть спригувати
волинянин до Тарас Показати IP 11 Грудня 2014 13:21
А бувший нач УВС О. Терещук поидивіться а його статки маєтки квартири машини підлягає звільненню, але як дружарик яреми стає начальником міліції Києва. Разом з яремою розслідує злочини на майдані. На Волині переслідував активістів, а в Києві розслідує. Який тут можна очікувати результат хіба, що рядового з Беркута зроблять козлом відпущення.
Схаменіться !!! до Тарас Показати IP 11 Грудня 2014 13:32
Невже в будинках, які вистроіні в Луцьку живуть одні прокурори? Невже круті машини , які їздять по Луцьку належать однім прокурорам? А інші люди живуть в палатках і ходять пішки? Люди, одумайтесь кому це потрібно? Хіба людина , яка займалася бізнесом не може собі цього дозволити?
тарас до Схаменіться !!! Показати IP 11 Грудня 2014 14:17
Ви, що рахуєте людей взагалі тупими не здібними розібратися хто як нажив статки
Схаменіться до тарас Показати IP 11 Грудня 2014 14:35
Вам для роздумів...хто хоче стати прокурором Волинської або Рівненської обл. ? Хто замовив статтю? Незабаром побачимо, яка " чесна " людина займе це місце....
та до тарас Показати IP 19 Лютого 2015 16:58
Автор статті та Віталій Шабунін почитай чинне законодавство а тоді говори., якщо б так було то на лише прокурор чи інший службовець пояснював би, що і звідки у нього що, а повінстю всі громадяни. Ви просто задумайтесь чи зможе кожен все пояснити. Хто кричить що все заробив, візьми у податковій довідку скільки ти показав дохід і оціни свої статки і побачиш що вийде що ти наї......в державу, а тому не......й пі......ти, треба почати з себе. .
Андрей до Схаменіться !!! Показати IP 11 Грудня 2014 14:23
Отямтися Ви.Це Максімови,Терещуки і іже з ними бізнесмени,чи державне око Государя?Так,в даному випадку бізнесмени,які торгують законами,правами і свободами громадян.Я думаю,що прийде такий час,коли втіляться в життя пророчі слова Леонардо Да Вінчі:"Хто хоче розбагатіти протягом одного дня,буде повішеним протягом одного року"
Будьте добрішими!!! до Андрей Показати IP 11 Грудня 2014 14:38
Не судіть, і несудимі будете. Життя всіх розставить на свої місця...
Лучанин до Будьте добрішими!!! Показати IP 11 Грудня 2014 15:28
Це все зрозуміло, хочеться щоб вже розставило на свої місця без зволікань. А то ще трошки і з почестями відправлять на заслужений відпочинок.
Андрей до Андрей Показати IP 11 Грудня 2014 18:33
А в чому Ви побачили осуд?Проста констатація фактів.Вам не сподобалися слова Да Вінчі?
василь до Схаменіться !!! Показати IP 25 Лютого 2015 10:29
Хто чеснею працею нажив свої статки - честь їм і хвала ! Таким людям не страшні ніякі перевірки,він в любий час дасть пояснення своїм статкам,йому нема чого боятися ! А перевірку повинні пройти всі,незалежно від посад ,професій - хто має статки більше середніх !!!
Анонім Показати IP 11 Грудня 2014 13:12
Це супер - перші хабарники в Україні ! Весь український народ їм щось винний весь час!
Анонім Показати IP 11 Грудня 2014 13:14
Вони в числі перших повинні бути мобілізовані ! Кишенькові патріоти - на Схід України - кроком руш !
до аноніма до Анонім Показати IP 11 Грудня 2014 13:22
о в них вже давно все продумано з цього приводу!!!! Ви хто чули що мобілізували когось із прокуратури? я ні? в основному прості люди гинуть там аби ті товстосуми тут далі шикували
Сергійко до до аноніма Показати IP 11 Грудня 2014 14:41
А я чув, цього хлопця і досі рахують безвісті зниклим.
Олег до до аноніма Показати IP 11 Грудня 2014 16:28
а ти хто, щоб тобі про це чути!!??да! такі є....і в нього таки самі як в тебе мама і тато які вже декілька місяців не бачили і чули нічього про нього....і живуть лиш надією...що він живий...але для тебе ж його життя не таке важливе як "простої" людини!!! П.С. У Богаі градації на прості і складні немає!!!
Володимир Показати IP 11 Грудня 2014 13:16
Через таких ми живемо в злиднях! А основне через таких війна а гинуть прості люди і сталють через таких калікам.
іра Показати IP 11 Грудня 2014 13:16
найбільш орбазливо що лише дрівбних правопрушників бачить грізне прокуроське око, а справжні злочинці напевно що відкупляються
Вася до іра Показати IP 11 Грудня 2014 16:15
А ще дружать, поють і підносять час від часу
Анонім Показати IP 11 Грудня 2014 13:28
Хабарі беруть прокурорчики і всі наші правозахисники українські ще більші і нагліше , як при Януковичу !
Невдоволені до Анонім Показати IP 12 Грудня 2014 23:35
Та такому молодому прокурорчику як у Ківерцях пох..й хто керує країною. Він з перших місяців свого безтолкового прокурорства поставив перед собою і успішно реалізує ціль - відтягнути собі стільки, щоб на все подальше життя вистачило. Очманілий хабарями, він не задумується, що дуже скоро подавиться тими хабарями чи залишиться без голови...
внутрішня безпека до Невдоволені Показати IP 15 Грудня 2014 17:27
У прокуратурі діє внутрішня безпека, то туди можна звернутись із заявою на такого прокурора. Казав Генеральний прокурор що уже 9 прокурорських посадили. Якщо маєте факти, то зверніться туди або в СБУ і покарайте такого прокурора.
Анонім до Невдоволені Показати IP 18 Грудня 2014 10:52
+
Андрій Показати IP 11 Грудня 2014 13:28
А ви йдіть поскачіть, може полегчає. Поміняли шило на мило.
Анонім Показати IP 11 Грудня 2014 13:31
Все таємне стає явним !
Коля Показати IP 11 Грудня 2014 13:35
Мабуть майдан не допоміг а поміняв владу, щоб інші починали розкрадати держау. Податківці митники і прокурори
Водій Показати IP 11 Грудня 2014 13:44
Всеодно,як не крути, вилізуть їм чи їх дітям ці "ліві" гроші боком. Бог на небі все бачить!!!
розум до Водій Показати IP 11 Грудня 2014 16:47
Поки їм вилізуть, то діти простих людей погинуть ні за що. Майдан треба був багатим і зовсім не бідним. Одним словом: пани чубляться, а у мужиків чуби тріщать. Так завжди було є і буде...
Дьодік Показати IP 11 Грудня 2014 13:45
Російське народне прислів"я: "Кто в районе первый вор? - Прокурор!".
Даня Показати IP 11 Грудня 2014 13:58
Вже нема слів.Якщо нічого не поміняється то буде капец їм. Чому діти наші мали загинути а ті прокурори податківці митники судді зажираються? чому? Якщо має стільки задекларовано то чому з бідних людей тянуть і тянуть ?????
Саня Показати IP 11 Грудня 2014 14:25
Задовбали!!! дивитися не можу, люди виживають а тут таке показують що жах!
Дивись сбі в кишеню до Саня Показати IP 11 Грудня 2014 14:43
Не дивися , а іди і працюй
Не про всіх Показати IP 11 Грудня 2014 14:57
розповіли волинських прокуроів,багатьох не згадали. А даремно.
Остап до Не про всіх Показати IP 11 Грудня 2014 16:32
то ти згадай!!може є приклади-то наведи...ато ті сплетні -на рівні- "БАБКА БАЦІ СКАЗАЛА" вже надоїли
У Ківерцях порокурор Показати IP 11 Грудня 2014 15:48
Дивлячись на свого обласного шефа, на хабарі сміливо і відкрито перейшов і наш ківерцівський прокурорчик. Ми вже йому натякнули: будеш вимагати - рученьки повикручуємо. Поки що свої хабарні апетити не прибрав... Скоро буде мати проблеми!
Правий сектор до У Ківерцях порокурор Показати IP 11 Грудня 2014 15:52
Абсолютна правда про молодого ківерцівського прокурора-хабарника. Знаю достовірно. Невдовзі викладемо в Інтернеті все, вже він встиг нахапати...
СБУ до Правий сектор Показати IP 15 Грудня 2014 17:32
Ви краще повідомте про такі факти внутрішню безпеку прокуратури або СБУ і такого прокурора задокументують і в тюрму. Бо виложите в Інтернет та й толку - люди тут у коментарях обсудять і на тому кінець, а він як пресував так і буде пресувати лишень обережніше.
Ображений прокурором до У Ківерцях порокурор Показати IP 11 Грудня 2014 23:45
ЗАПИТ ДО ГЕНЕРАЛЬНОГО ПРОКУРОРА ТА ПРОКУРОРА ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ: Поясність громадянам Ківерцівського району - чому і до яких пір буде вимагати хабарі молодий районний прокурор? Він що - на нашу немилість хоче нарватися? Він же може залишитися отої руки, якою бере хабарі, які ми змушені давати на його вимогу під загрозою кримінальних справ... Не доведіть до гріха!
Іван Показати IP 11 Грудня 2014 16:30
пройшов рік...міняли міняли ...все поміняли....і знов не так!!! та що ж таке!!??? МОЖЕ ПРОБЛЕМУ ТРЕ У СОБІ ШУКАТИ?????
павло Показати IP 11 Грудня 2014 16:33
Пишіть швидше!бо нема все сил терпіти так хочеться знати! а чого забули про ковельського прокурора!і мова ходила що наш доблесний правий сектор взяв бабло щоб його не чіпати!????може правий сектор це прокоментує!навіть на цьому сайті!
Денис Показати IP 11 Грудня 2014 16:43
Люди зараз як ті вовки. Одне на другого щось шукає, а винні прокурори міліція.
Вася Показати IP 11 Грудня 2014 16:59
Хлопець з прокуратури який пішов в ато Грибков Сергій.
Знаючий Показати IP 11 Грудня 2014 17:05
Кажуть по новому законі, який прийнятий іде ліквідація всіх прокуратур у Волині. Залишаються тільки Ковельська Маневицька, Володимирська і Луцька, інших не буде.
Маша до Знаючий Показати IP 11 Грудня 2014 17:06
То правда, сама читала.
Адвокат Показати IP 11 Грудня 2014 17:20
Так в прокуратури зараз усі повноваження забрали. Що вони можуть? Нічого. Тепер лише обвинувачення в суді підтримують по справах кримінальних, які слідчі міліції в суд направлять.
gh до Адвокат Показати IP 19 Лютого 2015 17:45
Ви праві, а ті писаки пишуть пишуть нічого не знаючи. Є факт напиши заяву, а то взяли за яйця і воно скавулить що всі хабарники. Є фат- давай заяву
Кома Показати IP 11 Грудня 2014 18:09
Прокурори беруть хабарі! А хто їм несе ті хабарі? Ми!.......
дідо Показати IP 11 Грудня 2014 18:46
А ми будемо тепер назад забирати ті хабарі, що давали ! Нехай правозахисники включають пам'ять , чи список дивляться і віддають назад ті хабарі, що брали ! Або краще чесно на потреби армії перерахують кошти !
Штефан, Луцьк Показати IP 11 Грудня 2014 20:37
Наскільки відомо, Люстраційний Громадський комітет комітет, низка ГО та політичних партій у Нововолинську просили прокурора Волині В.Максімова звільнити прокурора міста О.Шпоту та його заступника Ю.Сєчку за бездіяльність та "кришувння" місцевих владних керівників. 9-го грудня відбулось пікетування прокуратури Нововолинська, що тривало 4 години. Спочатку пан обласний прокурор ніби й погодився та призначив у міській прокуратурі комплексну перевірку із залученням громадськотсі. А вже на другий день, як рак позадкував і повідомив, що громадські організації брати участі у перевірці не будуть бо можуть спливти секретні дані. Всі вони мафіозі. І обирати гуманні способи для їхнього усунення із посад, не доводиться. Самі із роботи, що приносить мільйонні статки прокурня не піде ніколи.
.ю до Штефан, Луцьк Показати IP 19 Лютого 2015 17:48
Щоб звільнити мають бути підстави, а не тупе ляпання язиком.
Емілія Показати IP 11 Грудня 2014 21:43
Пане Максимов розберіться зі своїм замом Парфелюком, який від недавна джипом почав їздити. Він кришує міліцію області, Убоз і податковців - вони це відкрито говорять.
до емелкі до Емілія Показати IP 11 Грудня 2014 22:03
Він по своїй декларації яку всім скоріш показує уже два роки лиш черствий хліб і то без масла їсть. Вид він чесного показує.
Розберіться Показати IP 12 Грудня 2014 00:31
Врешті решт розберіться з новою податківкою взяточницею у Володимирі бо буде пізно коли люди її витягнуть за патла з кабінету і піде її вся сімейна з роботи у Києві і у Луцьку
888 Показати IP 12 Грудня 2014 01:26
ПАНЕ ПРЕЗИДЕНТЕ ПРОСНИСЬ ,УСІМ ЗЛОДЮГАМ- ЧИНОВНИКАМ , ПІДІТЬ САМІ АТО БУДЕ ТЕ ,ЩО НА ДОНБАСІ З ВАШИМИ КОЛЕГАМИ.СЛАВА УКРАЇНІ!
світлана Показати IP 12 Грудня 2014 12:46
ЛЮДИ СХАМЕНІТЬЯ НА СХОДІ ВІЙНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Я приїхала з пекла а ви ж не знаєте що це??????????????? Коли ти кожну прожиту хвилину дякуєш і думаєш за що ти страждаєш і твоя дитина, я прочитала коментарі люди ми намагаємося побудувати правову державу якщо від вимагають хабаря Чому ви не звернетесь в СБУ з доказами а не з пустими словами за шо ми там страждаємо чому в кустах сидіти та будьте мужиками як ті шо знами на сході надайте докази а не мітинги кому це потрібно І Я ВІРЮ В СПРАВЕДЛИВІСТЬ ВІРЮ І ВСЕ!!!!!!
Че Показати IP 12 Грудня 2014 18:03
Нелюдськими силами дочитав всі коменти до кінця - гидоття!!!!! Останній пост Світлани тільки душу зігрів. Скільки ви вже будете лайном всіх обливати, ображати?? Ще раз пишу: якщо є конкретні факти, будь-ласка, оприлюдьте їх, проведіть службові розслідування з залученням громадськості. Якщо в ході перевірки буде встановлено, що людина наклеп зводить - до відповідальності. Якщо підтвердиться - до відповідальності прокурора. Почніть вже свої гроші заробляти, а не рахувати чужі.
Анонім Показати IP 12 Грудня 2014 21:19
Прокурори самі нехай відкликнуться і напишуть своє прізвище. Я ( ..), ніколи і ніде, ні защо не брав хабаря! Чесний працівник ....
розум Показати IP 12 Грудня 2014 21:31
Де ви бачили чесного прокурора?
До автора статті Показати IP 16 Грудня 2014 13:37
Ну ви Олеже Павловичу і даєте ??!!!!! :-)
Терен Показати IP 25 Лютого 2015 12:11
А от у нас у Володимирі-Волинському прокурори бідові. Був Решетник- йому міський голова Саганюк Петя купив хату, прийшов другий-Луцик йому Саганюк купив квартиру, а люди які десятками років стоять на квартирній черзі мають зрозуміти, що для них потрібно "трохи" почекати, бо де жити прокурорам.Не їздити ж їм до Луцька щодня щоб ночувати у там у своїх квартирах і особняках. Луцик любить свіже повітря,тому і урвав собі в с.Мельники Шацького району земельну ділянку на якій за кришування деревяної фірми йому поставили там будинок з кругляка. Саме головне ,щоб прокуратура з владою, як у нас жили душа в душу ,бо вони переробляються,багато думають, а ми будумо за них радуватись, а якщо треба то і підемо повоюємо. От до чого дожилися! І це звичайно тільки квіточки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus