USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Процес ліквідації боєприпасів триватиме не один рік, - сапер

28 Вересня 2017 17:48
Найближчим часом групи саперів розпочнуть перевірку сіл, звідки проводилась евакуація населення. Експерти стверджують, що розмінування території Калинівки буде довготривалим, інформує канал 24.

Про це розповів фахівець саперної справи Олексій, з яким співпрацює фонд "Повернись живим".

Наразі у Калинівці на території військового складу відбувається детонація боєприпасів.

Групи саперів приступили до розмінування територій, які покинули місцеві жителі Калинівки. Наразі триватимуть роботи з вибухонебезпечними предметами, які знаходяться на поверхні землі.

Розмінування снарядів, які потрапили під ґрунт, проходитиме нешвидко. Якщо говорити загально, то процес ліквідації боєприпасів, які розлетілись по цій території після пожежі на складі, триватиме не один рік. На жаль, маємо невтішний досвід з Новобогданівки та інших складів, – зазначив сапер Олексій.

Відомо, що близько 70 % боєприпасів на військових складах у Калинівці є неушкодженими. У населений пункт повертаються люди попри застереження правоохоронців залишатись у безпечних місцях.

Нагадаємо, 26 вересня близько 22:00 з'явилася інформація про вибухи боєприпасів на території арсеналу Міністерства оборони України поблизу р. Калинівка. Була проведена евакуація жителів м. Калинівка та населених пунктів у 10-кілометровій зоні (Павлівка, Медвідка, Дорожнє, Сальник, Стрижавка). Повідомлялося, що диверсійна група могла доправити на безпілотнику підривний пристрій, який і став причиною вибухів на складах боєприпасів під Калинівкою Вінницької області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Петро Показати IP 28 Вересня 2017 22:00
За з роки вже ліквідовано ( підірвано) ТРИ сховища..., можна порахувати що буде далі. Жодного виробництва боєприпасів НЕ побудовано, ще й знищено 2 патронні заводи в Луганську і Вінниці.
Вова Показати IP 28 Вересня 2017 23:35
Аможе як зпвжди продали а на дотонацію списують. Невірю я цій владі, прищавий торгував, а ці й подавно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus