USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Провідна неділя у Гаразджі. Фото

23 Квітня 2017 19:42
У наступну після Великодня неділю, як і кожного року, віряни згадують своїх померлих родичів і близьких. Цьогоріч Провідна (або Поминальна) неділя припала на 23 квітня.

Традиційно цього дня лучани вирушили до міського кладовища, що у селі Гаразджа, щоб відвідати могили своїх рідних, принести їм крашанки та паску, прибрати біля могил, покласти квіти й запалити лампадки.
«Цим ми якраз і висловлюємо свою любов, свою повагу до тих людей, які відійшли у вічність, до наших рідних. Ми молитовно тримаємо зв’язок із ними, що найважливіше. Тому потрібно приходити, потрібно молитися і потрібно пам’ятати. Вони за життя віддавали нам свою любов, нас підтримували, ростили. Кожен із них був дорогим для нас… Померла людина сама за себе не може молитися, тому дуже важлива молитва живої людини за душу померлої. І Господь чує цю молитву», – підкреслює отець Віталій Купчинський.
Своєю чергою, відзначимо, незважаючи на релігійну особливість цього дня й те, що багато людей вирушають у тривалу подорож, аби побувати на місці спочинку своїх близьких, окремі могили на цвинтарі в Гаразджі захаращені. Також не всі відвідувачі кладовища забрали із собою сміття.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Розум Показати IP 23 Квітня 2017 21:06
Це що?
888 Показати IP 23 Квітня 2017 22:22
людей треба вчити, що ніякі пасочки та яйця на кладовище не приносять..... мертвим вони не потрібні.... ім молитва та милостиня треба ( ЦЕ ЄДИНЕ ЧИМ МИ МОЖЕМО ДОПОМОГТИ) а треба вчити людей з гучномовців.... які повернуті до міста..і тоді буде результат.. P.S.///// хотілося,щоб через тиждень цей фотограф зробив фото... там же на кладовищі... і як результат...продіяної роботи... де валяється цей святий хліб і порозкидані птахами яйця
я до 888 Показати IP 24 Квітня 2017 14:42
Гучномовці треба заборонити!
Волинянка Показати IP 23 Квітня 2017 22:56
Такі гроші беруть за місце,а поприбирати,повивозити сміття немає кому
Лучанин Показати IP 24 Квітня 2017 00:21
Знову в політику перетворили? Сміття - ну приходять люди і прибирають, прикрашають, а сміття викидають. То що, працівники повинні по робітнику біля кожного місця поставити щоб щохвилини прибирали? В кінці дня і приберуть, або завтра. Мені це не заважало. А чому так мало людей на фото? В яку пору робили фото? А чому б не показати черги на маршрутку та товпи людей, скільки машин було що нема де поставити? І те що показали правда, і багато чого не показали. Для чого? Щоб хоч тут люди посварилися між собою? Низько.
Вацык Показати IP 24 Квітня 2017 08:35
Хотел постоять у могилы друга. так рядом, стадо жлобов-рагулей жрали колбасу запивая водярой.
Я до Вацык Показати IP 24 Квітня 2017 14:46
Це не жлоби, це українці
Лана Показати IP 24 Квітня 2017 09:42
Місто мертвих розростається з кожним роком. А потім, що? Мали робити крематорій, заморозили, бо пам'ятники, квіти, яма і т.д. великий бізнес.
V Показати IP 24 Квітня 2017 12:41
Дикість яка! Подивіться фото цвинтарів у цивілізованих країнах - скромні надгробки, зелена травичка і все, чистенько і доглянуто, а то понабудовували мавзолеїв, позавалювали все уродськими пластиковими квітами, як на сільському базарі, мало того що все життя одне поперед одним випендрються, так ще й після смерті це продовжують в кого пам"ятник кручЄ і пластикового барвистого сміття більше. Дикість, дрімучіясть безкультур"я. А тепер давайте, заплюйтесь тут від "праведного гніву".
Я до V Показати IP 24 Квітня 2017 14:46
Молодець
ЛУЧАНКА Показати IP 24 Квітня 2017 16:28
НОСИЛИ .НОСЯТЬ І БУДУТЬ НОСИТИ ПАСОЧКИ !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus