USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Прилуцьке дало згоду на об`єднання з Луцьком

29 Вересня 2017 16:56
Депутати Прилуцької сільської ради ухвалили позитивне рішення щодо добровільного об'єднання територіальних громад Луцької міської ради та Прилуцької сільської ради, інформує Конкурент.

Позачергове засідання сесії відбулося 29 вересня. Про це повідомив консультант з правових питань Асоціації міст України Волинського регіонального відділення АМУ Валентин Малиновський.

З 12 присутніх депутатів сільської ради 8 проголосували за. Троє депутатів утрималося, голова Прилуцької сільради виступив проти. Зі слів Валентина Малиновського, свою позицію він чітко не пояснив.

"Позиція голови мене дивує. Було перше рішення, яке він свого часу заветував. Потім відбулося громадське слухання, на якому більшість виступила "за", жодного "проти" і лише дехто "утримався", то знову не враховувати думку громади і бути проти...То я не розумію: він (сільський голова - "Конкурент") громаді служить, чи кому він служить?", - дивується Валентин Малиновський.

Якщо сільський голова не накладе вето на це рішення, то процедура об'єднання наступна: створюється робоча група за участю депутатів Луцької міської та Прилуцької сільської рад. Вони напрацьовують проект рішення та план організаційних заходів щодо об'єднання. Далі протягом 60 днів тривають громадські обговорення цих документів. Опісля сільська та міська ради мають схвалити напрацьовані документи. Потому документи скеровують до Волинської облдержадміністрації, яка має надати відповідний висновок. Коли це стається, то ухвалюється остаточне рішення про об'єднання в єдину громаду. Надалі відбувається звернення до Центральної виборчої комісії, яка має призначити вибори.

Якщо ж ні і буде вето, то для його подолання потрібно 2/3 голосів депутатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus