USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Прилуцьке хоче об'єднатися з Луцьком

1 Вересня 2017 18:35
Жителі Прилуцької сільської ради проголосували за об'єднання з містом Луцьком.

Про це йшлося сьогодні, 1 вересня, під час громадських слухань щодо об'єднання села Прилуцьке із Луцьком.

Так, директор департаменту економічної політики Олександр Озінович розповів жителям Прилуцького про переваги об'єднання.



«Об’єднання дасть великий поштовх у розвитку прилуцької громади і міста Луцька, адже на сьогодні ми вже почали працювати за договорами співробітництва, відповідно до яких Прилуцькою сільською радою укладено 7-м договорів в сфері ЖКГ, автомобільного перевезення, медицини, освіти, надання адміністративних послуг. Луцька міська рада виконала усі зобов’язання, оскільки всі суми, які міська рада мала виділити, а це 2,5 мільйони на будівництво дороги та реконструкція будинку культури під ЦНАП, а також кошти на придбання медичного обладнання в фельдшерсько-акушерські пункти, перераховані з бюджету Ківерцівського району та бюджету Прилуцької сільської ради», - зазначив Олександр Озінович.

Селян цікавило, чи зможуть вони отримувати безкоштовні медичні та освітні послуги в Луцьку після об’єднання. Окрім того, їх цікавило будівництво школи та дитячого садка.

Зі слів селян, багато з них володіють паями, і вони бояться втратити їх після об’єднання, оскільки, як стверджують селяни, земельні ділянки будуть відбирати, аби забудовувати місто.



Керівник Волинського обласного громадського об’єднання «Асоціація регіонального розвитку» Петро Гоцалюк заспокоїв людей, мовляв землі знаходяться у їхній приватній власності, тому їх ніхто не має права в них відбирати. Також він зауважив, що після об’єднання земля буде дорожчою.



Перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад зауважив, що аби Прилуцьке приєдналося до Луцька рік тому, то село вже б отримало субвенції від держави на освіту, медицину, і було б невід’ємною частиною Луцька: «будівництво школи і дитячого садка у Прилуцькому знаходилося б на зовсім іншому етапі, аніж зараз». Він закликав селян стати повноцінними господарями на своїй землі та підтримати об’єднання.



Депутат Луцької міської ради Павло Данильчук розповів що Луцьк із населенням у 200 тисяч є меншим за площею, ніж Ковель, тому об’єднання є доцільним. Окрім того, зауважив депутат, якщо Луцьк не буде об’єднуватися з прилеглими селами, то після адміністративної реформи він може втратити статус обласного центру, а центром області стане місто Рівне, яке вже готує проект про об’єднання з всіма навколишніми селами.

У підсумку селяни вирішили, що Прилуцька сільська рада має приєднатись до Луцька: за відповідне рішення проголосували 53 людини, проти - 0, утримались - 12.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Прилуцьк Показати IP 1 Вересня 2017 21:20
Надіюсь цього разу голова вето не накладе, а підтримає думку громади.
Анонім Показати IP 4 Вересня 2017 01:30
Як обласним центром ВОЛИНСЬКОЇ області може стати Рівне??? Рівненської області вже замало для Рівного? Що за брєд? Це ви так жартуєте?
Горець Показати IP 13 Жовтня 2017 17:43
Ну шо ви, селючари!?? Станьте вже повноцінними господарями на своїх землях - віддайте місцеве самоуправління в руки луцьких дядів! Нонсенс. Господарі єдине шо б зробили - 5хв послахали і засміяли ініціяторів. І що цікаво - на словах же вони за добробут і багатство! А на ділі вже вигадують нові і нові варіанти заробітку на селянах.. Нема дурних. Хочуть луцькі зробити школу - хай роблять, і дати їм квоту на луцьких учнів... а керувати і сільскі теж не гірше вміють. Просто треба домовлятись і співпрацювати на рівноправних засадах. Може мені з ТАМ-ТАМОМ об'єднатись, шоб я там керував??... Хто вигадує цей весь дебі?ізм із необхідними об'єднаннями? Роботу треба робити свою а не на чуже зазіхати! Заявляючи шо на тому світ клином зійшовся і інак ніяк, тільки мусово відібрати в селян самоуправління і тоді їм буде благо?? Тоді тільки бідою пахне, а не благом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus