USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Привітання та подарунки: військові госпіталі отримають медобладнання від Ігоря Палиці

9 Травня 2018 15:30
У День перемоги над нацизмом, 9 травня, Волинський обласний госпіталь для інвалідів війни отримав від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» сертифікат на 330 тисяч гривень на купівлю препарату для озонотерапії. До того ж Луцький гарнізонний військовий госпіталь - Військова частина А-4554 найближчим часом завдяки Фонду отримає офтальмологічне обладнання.

Одразу ж після заходу до 73-ї річниці перемоги над нацизмом голова Волинської обласної ради Ігор Палиця, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт та радник міського голови Ігор Поліщук вирушили до Волинського обласного госпіталю для інвалідів війни, аби привітати пацієнтів та вручити подарунки для установи.
Ігор Палиця відзначив, що День перемоги – це насамперед день пам’яті.

«Саме 9 травня о 00.43 за тодішнім часом Радянського союзу була підписана капітуляція Німеччини, яка забрала більше 26 мільйонів життів. Можливо, сьогодні хтось скаже, що тоді воювали комуністична та нацистська ідеології, їхні лідери воювали за територію, але вмирали прості українці, які йшли добровольцями на фронт, які захищали свої сім’ї та домівки. Коли сьогодні хтось намагається перекрутити всі ці істини і сказати, що війна була не така і не потрібно вважати її перемогою, то я думаю, що ці люди помиляються і історія нас розсудить. Це була перемога, тож ми святкуємо День перемоги», - зазначив голова обласної ради.

Також він підкреслив, що Фонд «Тільки разом» допомагає як ветеранам Другої світової війни (і не лише на 9 травня), так і ветеранам АТО: «Фонд робить все можливе для допомоги, те саме робить і обласна рада. В цьому році ми виділили більше 70 мільйонів гривень на медичні заклади області. На жаль, вашому закладу виділили кошти лише на покрівлю, але цього року ми хочемо здати в експлуатацію і перинатальний центр, і інфекційну лікарню, проте обіцяю, що через півроку ми дійдемо і до вашого закладу. Всі медичні заклади області будуть приведені в достойний стан, аби пацієнтам було комфортно».
«Ми всі розуміємо, що АТО – це війна. Добровольці у 2014 році пішли на фронт захищати свої сім’ї і ніхто не знав, де зупиниться Росія. Після цього політики зробили з АТО та бізнес, який процвітає і нині. А добровольці, які пішли та загинули, ішли захищати свої домівки. Я хочу подякувати вам і сказати, що історію не можна переписувати, історію треба пам’ятати – якщо ми це будемо робити, то в нас не буде війни. Коли мені хтось каже, що Україна – це нація, то я завжди відповідаю, що Україна – це український народ, який складається з багатьох національностей», - наголосив голова облради.

Також Ігор Палиця вручив головному лікарю госпіталю Тетяні Масіковій від Фонду «Тільки разом» сертифікат на 330 тисяч гривень на придбання апарату для озонотерапії.
Своєю чергою, Григорій Пустовіт привітав пацієнтів госпіталю від імені міської ради з святом перемоги, наголосивши, що кожне покоління українців воювало: «На жаль, кожне покоління мало свою війну. Одне покоління воювало з німецько-фашистськими загарбниками, перемігши їх. Це дуже символічно, коли мільйони людей, жертвуючи власним життям, наближали хвилину миру. Також була війна з Чорнобилем, адже ми вперше зіткнулися з технологічною війною, яка знищувала людей та їхнє здоров’я. Сьогодні ми маємо війну з Росією, в якій гинуть наші хлопці, проте я вірю, що настане мить, коли ми скажемо: відбулася перша хвилина миру. Нехай вам всім щастить, щоб Бог супроводжував вас у всіх ваших починаннях».
Долучився до привітань і радник міського голови Ігор Поліщук.

«Можна багато говорити про причини та наслідки цієї війни, але мільйони українців ішли воювати за свою землю та свій народ, виборюючи право жити вільними на своїй війні. Мільйони жінок залишилися без своїх чоловіків, мільйони дітей – без батьків. Вони мають бути нами вшановані, тому ми відзначали, відзначаємо і будемо відзначати свято перемоги та будемо згадувати тих, хто поклав своє життя для щасливого та успішного майбутнього України. Я хочу подякувати всім присутнім у залі, хто приймав участь у бойових діях та відчув на собі жахи війни. Велика вам шана та подяка. Також я дякую воїнам, які захищають нашу країну на східних кордонах, бажаю, щоб наступного Дня перемоги ми говорили про ще одну перемогу. Зі святом вас усіх», - привітав пацієнтів радник міського голови.
Директор державного виробничо-торгового підприємства «Волиньфармпостач» Михайло Півнюк подякував всім людям, які дали можливість сьогодні жити та працювати. Також він вручив необхідні для госпіталю необхідні матеріали.
Насамкінець Ігор Палиця подякував працівникам медустанови та закликав їх трішки потерпіти, адже зараз складна ситуація в державі. Він пообіцяв, що до кінця року заклад матиме «швидку».
Наступною зупинкою посадовців став Луцький гарнізонний військовий госпіталь - Військова частина А-4554. Наразі у ньому лікується 70 пацієнтів.

Зокрема, вони оглянули палати, в яких перебувають пацієнти, та ознайомилися з умовами в них, також посадовці оглянули медичні кабінети установи та звернули увагу на забезпечення необхідним обладнанням.
Як розповіла лікар-офтальмолог Олена Маркевич військової частини А-4554, закладу необхідно придбати автокераторефрактометр і пневмотонометр, зокрема перший апарат необхідний для корекції зору, а другий – для вимірювання внутрішньоочного тиску, тобто вони найнеобхідніші для діагностики. Наразі, каже лікарка, діагностику проводять старими методами, але по часу для пацієнта це не дуже зручно, адже потрібно все обезболювати та ставити «грузики», а ці апарати дозволять все робити безконтактно за кілька секунд.
Відтак, Ігор Палиця попросив керівника госпіталю написати відношення на адресу Фонду «Тільки разом» на придбання необхідного обладнання.

Як розповів начальник госпіталю Василь Криворучко, наймолодшому пацієнту закладу 18 років, найстаршому – 93, госпіталь на хорошому рівні забезпечений медикаментами. З його слів, військова частина потребує житла для військовослужбовців, адже на сьогоднішній день госпіталю не вистачає лікарів.
Ігор Палиця відзначив, що виходячи з можливостей, персонал госпіталю робить все на 105%, тож він отримав хороші враження від побаченого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анатоль_ Показати IP 9 Травня 2018 15:40
Молодцi!
Ветерани Показати IP 9 Травня 2018 17:04
Яка сильна людина! Дякуеємо, Ігорю Петровичу!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus