USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Прийом до вишів з наступного року - лише за ЗНО

2 Жовтня 2014 16:31
З 2015 року прийом до всіх вищих навчальних закладів буде здійснюватись лише за результатами ЗНО. Про це під час кругового столу сказав директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук, - повідомляє УНН.

Він відзначив, що інформація про те, що роль та значення результатів ЗНО у вступній кампанії зменшується, не відповідає дійсності.

Ігор Лікарчук зауважив, що новий Закон України про вищу освіту ввів ЗНО у правове поле, і тепер у законі є велика окрема стаття щодо цього.

"Прийом до всіх ВНЗ на всіх рівні вищої освіти від 2015 року буде здійснюватись лише за результатами зовнішнього оцінювання", - зазначив він.

Нагадаємо, у липні ВРУ ухвалила Закон України "Про вищу освіту". У серпні Президент України Петро Порошенко його підписав. Нова редакція Закону "Про вищу освіту" набула чинності через місяць після опублікування.

Згідно до Закону, встановлено 5 ступенів, підготовку яких здійснюють ВНЗ: молодший бакалавр, бакалавр, магістр, доктор філософії, доктор наук. 1 січня 2016 року набуде чинності положення Закону про скасування особистої подачі абітурієнтами документів у різні вищі навчальні заклади.

Згідно з цим положенням, абітурієнт має подати уповноваженій особі, яка проводить Зовнішнє Незалежне Тестування заяву з позначенням спеціальностей і вищих навчальних закладів у порядку пріоритетності, у яких він бажає отримувати освіту.

Також з 1 січня 2016 року набуде чинності положення закону про укладання договору на навчання за кошти державного бюджету між державними замовниками, у сфері управління яких перебувають ВНЗ, і самими ВНЗ за результатами вступної кампанії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ЯЯ Показати IP 2 Жовтня 2014 17:53
Тобто бакалавру, щоб всупити на рівень магістра в той же ВУЗ треба зарееструватись і здати ЗНО?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus