USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Як проходитиме прийом до коледжів у 2024 році: Міносвіти запропонувало до обговорення проєкт

5 Січня 2024 06:16
Міністерство освіти та науки України запропонувало до громадського обговорення проєкт щодо порядку прийому до коледжів у 2024 році. Громадяни можуть надсилати свої зауваження та пропозиції до третього лютого.

Про це стало відомо з офіційного сайту відомства освіти. В документі зазначено умови та особливості вступу до закладів фахової передвищої освіти, повідомляє Obozrevatel.

Зокрема, вступити до коледжу на бюджет випускники зможуть, пройшовши співбесіду або творчий конкурс. Для того, аби потрапити на контрактну форму, школярам потрібно буде надати мотиваційний лист, вимоги до яких затверджуються головами приймальних комісій та оприлюднюються на сайті закладів освіти не пізніше, ніж через місяць після набрання чинності цим Порядком.

За бажанням вступники зможуть скористатись результатами оцінювань – національного мультипредметного тесту 2022-2024 років або зовнішнього незалежного оцінювання 2021 року.

Читати ще: Для вступу у 2024 році треба буде скласти НМТ з трьох обов'язкових предметів плюс один на вибір

Заяву на вступ потрібно буде подавати в електронному кабінеті, реєстрація якого має розпочатись 24 червня. Документ буде розглядатися приймальною комісією у порядку, визначеному законодавством.

У тексті також зазначено, що вступники можуть подати всього до п’яти заяв на бюджетні місця та до п’ятнадцяти за всіма джерелами фінансування.

Читати ще: Найпопулярніші спеціальності й додатковий набір: підсумки вступної кампанії на Волині

У 2024 році будуть збережені всі пільги для визначених Порядком категорій вступників, які зможуть скористатись спеціальними умовами участі в конкурсному відборі.

Зауваження та пропозиції до зазначеного проєкту акта приймаються у формі порівняльної таблиці до 03 лютого 2024 року на електронну адресу: [email protected]. Контактна особа: Олена Шикова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus