USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Путін запевнив Трампа, що збереже транзит газу через Україну

16 Липня 2018 19:00
Президент Росії Володимир Путін запевнив американського президента, що Росія збереже транзит російського газу через Україну після будівництва газопроводу «Північний потік – 2».

Про це він заявив на спільній прес-конференції з американським президентом Дональдом Трампом у Гельсінкі, передає Європейська правда.

Путін зазначив, що під час зустрічі Трамп «висловлював занепокоєння з приводу можливого зникнення транзиту через Україну».

«Я запевнив президента, що Росія готова зберегти цей транзит. Більш того – ми готові продовжити транзитний контракт, який завершується наступного року у випадку врегулювання спору між господарюючими суб’єктами в Стокгольському арбітражному суді», - заявив Путін.

Трамп, коментуючи будівництво російського газопроводу, зазначив, що обговорював цю тему раніше із Ангелою Меркель «у доволі жорстких тонах». «Я не впевнений, що це в найкращих інтересах Німеччини, але це їхнє рішення», - сказав Трамп.

Американський президент заявив, що США будуть конкурувати з РФ на європейському газовому ринку.

«Я вважаю, що ми будемо конкурувати… І ми будемо конкурувати успішно, хоча в них (в РФ, – ред.) є деякі переваги», - заявив Трамп.

Нагадаємо, наприкінці березня Німеччина видала остаточний дозвіл на будівництво «Північного потоку-2» на своїй території. Будівництво газогону планується завершити до кінця 2019 року. Угоди щодо фінансування проекту газогону «Північний потік-2» підписані з компаніями ENGIE (Франція), OMV (Австрія), Royal Dutch Shell (Великобританія-Нідерланди), Uniper і Wintershall (обидві - Німеччина). Проти проекту виступають країни Балтії, Польща, США та Україна, питання до нього залишаються і у Єврокомісії. Згодом стало відомо, уряд Швеції схвалив будівництво Північного потоку-2.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 16 Липня 2018 19:13
Так це агресор, нащо нам іхній газ, транзит, нащо нам іхні гроші, ми незалежні!!! А чому ми бідні- бо дурні!!!
1 Показати IP 16 Липня 2018 20:16
В пуйла немає слова, це паталогічне брехло.
Док Показати IP 16 Липня 2018 20:31
Чорта з два х-ло добудує свій сечовий потік.
Степан (Крымчанин) до Док Показати IP 16 Липня 2018 23:38
Про Кримський міст теж таке казали.
До гібонів Показати IP 16 Липня 2018 21:30
В общем... СП2 будут строить. Взамен Трамп уходит из Сирии. )))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus