USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Північний потік-2 на межі зриву, – ЗМІ

17 Вересня 2019 12:41
Російський морський газопровід в обхід газотранспортної системи України «Північний потік-2» будує корабель Solitaire. Будівництво уже наблизилося до морської економічної зони Данії, яка не дала дозволу на прокладання трубопроводу.

До морської межі з Данією Solitaire дістанеться десь за місяць. Надалі будівництво може «застрягнути» на тому місці через позицію влади Данії, пише 24 канал з посиланням на іноземні ЗМІ.

Справа у тому, що наразі Данія залишається єдиною країною, яка не надала відповідного дозволу на будівництво Росії. Тож запуск трубопроводу можливо відкладеться. Втрати Газпрому від такої затримки експерти оцінюють у 660 мільйонів євро.

«Ми зараз прямуємо до морського кордону Данії, а потім будемо очікувати на подальший розвиток проєкту, щоб прокласти трубопровід до Німеччини», – сказав капітан корабля Solitaire Кенні Хоубен.

Тим часом, у Газпромі заявляють, що будівництво «Північного потоку-2» відбувається згідно графіку. У РФ очікують, що отримають дозвіл уряду Данії на прокладання трубопроводу в економічній зоні країни «найближчим часом».

Загалом російський трубопровід має пролягати через води Росії, Фінляндії, Швеції, Німеччини та Данії.

Що відомо про «Північний потік-2»

Проєкт магістрального газопроводу з Росії в Німеччину через Балтійське море. Призначений для того, щоб російський «Газпром» перенаправив більшу частину обсягів газу, що протікає до Європи через Україну. Запуск газопроводу повинен був збігатися із закінченням чинного контракту на транзит газу через Україну – 31 грудня 2019 року.

Польща та країни Балтії намагаються заблокувати будівництво експортного трубопроводу, заявивши, що це посилить залежність Європи від Росії. Москва ж наполягає на тому, що він є суто економічним.

«Північний потік-2» повністю належить «Газпрому», але частково фінансується п’ятьма європейськими енергетичними компаніями: Shell, Engie, OMV, Wintershall та Uniper.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Дякуємо, дякуємо Показати IP 17 Вересня 2019 12:53
Хай агресивний газ для України буде.
Клава Показати IP 17 Вересня 2019 14:30
не переймайтесь ! - Путін помчить туди з дитячим ножним насосом, як вчиняв це у випадку з "Норд-Остом"..
777 Показати IP 17 Вересня 2019 15:16
И че? Да. возможно не сдадут в этом году.придется отклонится от маршрута.обходя датские воды.но закончат по любому.
правдива Показати IP 17 Вересня 2019 15:51
Нехай той 24-й канал поцікавиться справжнім станом справ, а не 4-х місячної давнини! Там повним ходом будують обхідний маршрут і затримка яка буде, то на 1-2 місяці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus