USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

«Путин, если любишь, отпусти!». Гасла євромайданів. ФОТО

26 Листопада 2013 13:36
По всій Україні тривають євромайдани. Вони стартували у четвер 21 листопада, тоді ж з'явилося і слово «євро майдан». Воно означає багатоденний протестний мітинг проти зупинення владою підготовки підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом, - інформує Gazeta.ua.

Майданами великі акції протесту почали називати під час помаранчевої революції - бо вона розпочалася на столичному майдані Незалежності. Після того були ще податковий майдан і мовний майдан.

Прикметно, що близько третини гасел для євромайданів написані англійською мовою - українці звертаються до європейської спільноти зрозумілою їй мовою. Плакати, автори яких звертаються до північних сусідів, складені російською. Вони закликають російського президента: «Путин, если любишь – отпусти», а також цитують російського класика Михайла Лєрмонтова: «Прощай, немытая Россия».

Євромайдани також відбулися в ряді європейських міст, США і навіть у індійському Делі. За кордоном одне з найпопулярніших гасло «I am ukrainian and i cannot keep calm» - «Я українець, і я не можу зберігати спокій». Воно обігрує відому серію плакатів «Keep calm and...».

«Офіційний» девіз евромайдану «Україна - це Європа». Найбільш лаконічний – «МИ Є», де часто Є оформлюють зірочками. Останній не тільки стисло подає думку про те, що ми також Європа, але й обігрує думку - українці мають показати Європі, що вони є, існують, і з їхньою думкою треба рахуватися.

Кожна політична акція породжує свій фольклор. Так, цього разу черкащани запропонували збирати яйця для політиків - для надання «чоловічої сили, якої їм бракує».






































Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Вася Показати IP 26 Листопада 2013 13:55
Такі вислови пишуть, що аж соромно . З таких словами в Єропу всі пройдуть і наркотики будуть доступні. Дурним студентам що небуть кричати, аби на пари не йти. Євросоюз розуму не добавить щоб такі репліки писати .
іван Показати IP 26 Листопада 2013 13:56
бидло наш народ. жах дивитис
Лучанин Показати IP 26 Листопада 2013 14:04
агов конончуки!!! Досить ляпати пальцями по клавіатурі! Марш на майдан))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus