USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

П’єса Леся Подерв’янського стане постановкою

15 Квітня 2011 12:50
Одна з найбільш скандальних п’єс українського драматурга та художника Леся Подерв’янського «Павлік Морозов» отримала офіційну театральну постановку.

За словами автора, твір, у якому химерно поєдналися радянська і антична міфології та часом брутальне, сучасне мистецтво допоможе знайти відповіді на запитання, пише сайт «24».

«Я вважаю, що це жанр повноцінної античної трагедії. Це п’єса про все - там і кохання, є зрада, є злочини, є смерть, є покарання за злочини, є рок, тобто Боги», - каже автор п’єси.

За постановку непростого твору взявся Андрій Крітенко - драматург та викладач театрального мистецтва у німецькому Штутгарті. У перервах між лекціями він радо погодився на пропозицію ще однієї співпраці з Подерв’янським. Каже, досі згадує їхню роботу над спектаклем «Оргія» за п’єсою Лесі Українки і зізнається: твори українця - унікальні.

«Маєш текст, який на перший погляд ніяк не можеш перевести в театр, перенести на сцену, а потім, в якихось кроках, якихось бесідах починаєш розуміти і наступає період, коли текст функціонує самостійно, він починає на тебе впливати», - каже драматург.

Головні ролі дісталися професійним театральним акторам, втім, не обійшлося без сюрпризів. Так, для давнього приятеля автора - музиканта Андрія Середи навіть створили роль, якої немає в оригіналі п’єси - Бога Танатуса. Він зізнається - знову відчув себе юним студентом театрального вишу. Не бентежила навіть значна кількість «недрукованої лексики».

«Вони не прикраса - вони доповнення того стану. Англійці, наприклад, вважають, що коли ти нормально виматюкаєшся - ти позбавляєшся негативної енергії, але вони вкрай необхідні, тому що вони продовжують думку, продовжують емоційність. Матюк - це емоція в слові, застиглий звук, застигла емоція», - каже музикант, «бог Танатус» Андрій Середа.

Прем’єра скандального «Павліка Морозова» запланована на 16 квітня. Відвідувати п’єсу автори постановки не радять надто чутливим, та молодшим за 21 рік особам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus