USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Пирожика обурило, що до сланцевого газу на Волині пустять іноземців

23 Жовтня 2013 08:35
Сумніви щодо правильності рішення облради про надання права видобутку сланцевого газу в регіоні іноземним компаніям депутат Волинської обласної ради Олександр Пирожик висловив на черговому засіданні прес-клубу у редакції газети «Волинь-нова».
Будучи секретарем постійної комісії облради з питань екології та раціонального використання природних ресурсів, Олександр Пирожик висловив свою думку з цього приводу.

«Губернатор області Борис Клімчук запевняв, що вже дали погодження італійцям, і суперечки тут недоцільні. Мене дуже зацікавило це питання, і я його дослідив детальніше», - пояснює пан Олександр.
Виявляється, погодження видавались дочірньому підприємству національної акціонерної компанії «Надра України» «Західукргеологія». Дещо пізніше вищезгадана компанія створює ТОВ «ЗахідГазІнвест», що є вже не державною структурою, а комерційною. А згодом остання продає 50% своєї власності італійській корпорації «Eni S.р.A» та британській «Cadogan Petroleum Plc».
«І зараз будуть пропонувати угоду, щоб наші надра іноземці використовували на своїх умовах», - стверджує Пирожик.
Депутата обурює сам той факт, що, з його слів, Волинська обласна рада, керуючись суто державними інтересами, доручила державній структурі визначити, хто буде користуватись нашими надрами. А вони, мовляв, провели таку схему, що в результаті ми пускаємо у них іноземців. Свою позицію Олександр Пирожик аргументував неприємним досвідом сусідів. Він зауважив, що в результаті видобутку хімічими речовинами отруюється вода, яка, своєю чергою, псує грунт.
«Ми повинні сім раз відміряти, перед тим як приймати таке рішення», - резюмував посадовець.

Разом з тим, член постійної комісії облради з питань екології та раціонального використання природних ресурсів Ігор Лех зауважив, що говорити про доцільність чи недоцільність прийняття таких рішень – це прерогатива виключно фахівців-екологів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Волиняка Показати IP 23 Жовтня 2013 12:30
А що робить в такій комісії Ігор Лех, якщо він не "фахівець-еколог" і взагалі нічого не може сказати з цього приводу?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus