USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Рада відмовилася ввести поняття «злодій в законі» у Кримінальний кодекс

17 Травня 2016 12:43
Верховна Рада відмовилася ввести в Кримінальний кодекс поняття "злодій в законі". Для прийняття рішення не вистачило необхідного мінімуму голосів.

Так, за прийняття за основу законопроекту №1188 проголосували 178 депутатів при мінімально необхідних 226, а за повернення до його розгляду - 183 депутати, - повідомляє lb.ua.

Згідно з документом, "злодій в законі" - це особа, яка є організатором і керівником злочинної спільноти, що базується на достатньому авторитеті в кримінальному і тюремному середовищі, є активним прихильником кримінального способу життя і моралі, дотримується злочинного кодексу поведінки і традицій кримінального світу.

Злочинна спільнота - це стійке ієрархічне злочинне угруповання, організатором і керівником якої є "злодій в законі".

Законопроект передбачає введення кримінальної відповідальності за створення злочинної спільноти з метою здійснення будь-яких злочинів під керівництвом "злодіїв в законі". Це правопорушення передбачає позбавлення волі на термін від 10 до 15 років або довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Також пропонують передбачити в Кримінально-виконавчому кодексі норму, що дозволяє утримувати "злодіїв в законі" в приміщеннях камерного типу у виправних колоніях максимального рівня безпеки.

Нагадаємо, на початку травня в Дніпропетровську під час спеціальної операції затримали 12 кримінальних авторитетів, які зібралися на "сходку". А минулого тижня у Киеві затрималии групу кримінальних авторитетів на чолі із злодієм в законі.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, вночі 20 квітня в Луцьку згорів автомобіль «Mercedes-Benz CLS 500», що належав сину так званого «злодія в законі».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 17 Травня 2016 13:34
Ну та певне - проти себе голосувати..
38 Показати IP 17 Травня 2016 14:36
Подивіться хто не голосував і все стане ясно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus