USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Реформа МВС: волинський вимір

27 Лютого 2015 14:55
Кількість працівників УБОЗу – інформація з обмеженим доступом. Відтак, достеменно невідомо скільком волинським правоохоронцям загрожує звільнення і яку економію в структурі обласного МВС це дасть.

Нагадаємо, 12 лютого 2015 року Верховна Рада проголосувала за законопроект № 1550 про «малу реформу міліції».

Цим Законом усунено дублювання функцій в діяльності УБОЗ МВС, транспортної міліції, уповноважених органів внутрішніх справ у справах дітей, які фактично виконують функції, що належать до компетенції блоку кримінальної міліції та міліції громадської безпеки.

Таким чином, документом оптимізується структура Міністерства внутрішніх справ. Зі слів першого заступника міністра внутрішніх справ України Еки Згуладзе, реформа Міністерства внутрішніх справ передбачає скорочення частини працівників і підвищення зарплат.
Також реформа МВС передбачає ліквідацію низки підрозділів, функції яких дублюються. Під цю ліквідацію якраз підпадають згадані вище підрозділи.

Як раніше повідомляв народний депутат України, радник Міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, цей законопроект дозволить реформувати міліцію, не затрачаючи додаткових коштів, а, навпаки, економлячи їх. Мовляв, ліквідація згаданих підрозділів дозволить зекономити значну кількість коштів, у зв’язку зі звільненням працівників цих підрозділів. Пиміром, функції транспортної міліції виконуватимуть місцеві райвідділи на території яких проходить залізниця або розташовані аеропорти чи порти.

Однак, запевнив він, звільнятимуть не всіх.

«Ті співробітники УБОЗу та транспортної міліції, які займалися реальною боротьбою зі злочинністю, а не корупцією за відкриття/закриття кримінальних справ, - можуть не боятися. Вони після детальної перевірки, тестування на детекторах брехні зможуть працювати й надалі. Звільнені будуть ті, хто не показував реальних результатів у боротьбі зі злочинністю і займав лишні, непотрібні, по суті, посади», - пояснив він.

З його слів, на зекономлені гроші можна буде підвищити зарплату тим, хто залишиться працювати в лавах МВС, закупити сучасні засоби зв’язку, програмне забезпечення, автомобілі і так далі.
А ось елітний спецпідрозділ УБОЗу «Сокіл» в повному складі стане основою для єдиного оновленого спецпідрозділу міліції (ймовірно, з часом – поліції) по типу американського SWAT - Special Weapons And Tactics – «спеціальна зброя і тактика».
Відтак, Інформаційне агентство Волинські Новини поцікавилося в обласному УМВС, скільки волинських правоохоронців підпадають під потенційне звільнення, пройдуть перевірку, і яка результативність їх роботи була торік.

З’ясувалося, що кількість працівників УБОЗу – інформація з обмеженим доступом. Відтак, достеменно невідомо скільком волинським правоохоронцям загрожує звільнення і яку економію в структурі обласного МВС це дасть. А транспортна міліція – окремий підрозділ, який не підпорядковується обласному УМВС.

Стосовно працівників ветеринарної міліції, то протягом 2014 року штатна чисельність сектору складала 5 посад, з яких було укомплектовано 4. Сума нарахованого грошового забезпечення працівників цього сектору складала за 2014 рік 157 тисяч гривень.
Дещо детальніше правоохоронці повідомили про результативність діяльності цих підрозділів. Адже саме цей показник стане одним із основних під час вирішення питання звільнення їх з лав МВС чи переведення до інших підрозділів.

Так, у результаті оперативно-розшукової діяльності УБОЗ УМВС України у Волинській області протягом 2014 року до суду направлено 4 кримінальні провадження відносно учасників організованих злочинних груп. За матеріалами працівників підрозділу розпочато 130 кримінальних проваджень, з них 81 віднесено до категорії тяжких та особливо тяжких, 41 пов’язане з використанням бюджетних коштів, 10 фактів одержання неправомірної вигоди, з них 4 – за частиною 3 статті 368 КК України стосовно спеціаліста-землевпорядника сільської ради, який вимагав і отримав неправомірну вигоду на загальну суму 137 тисяч гривень.
У 2014 році управлінням по боротьбі з організованою злочинністю складено та направлено до суду 42 адміністративні протоколи про порушення ЗУ «Про засади запобігання і протидії корупції», з них 17 – за власними матеріалами.

Що ж до діяльності працівників ветеринарної міліції, то з серпня 2014 року, у зв’язку із забороною проведення будь-яких перевірок суб’єктів господарювання, працівники не можуть допомагати державним органам ветеринарної медицини контролювати і наглядати за виконанням вимог ветеринарно-санітарних заходів щодо профілактики, локалізації та ліквідації карантинних хвороб.
До цього моменту працівники згаданого підрозділу виявили 99 порушень ЗУ «Про ветеринарну медицину», «Про безпечність та якість харчових продуктів». У результаті до адміністративної відповідальності притягнули 99 осіб.

Власне, як стало відомо, у зв’язку з прийняттям Закону щодо реформування органів внутрішніх справ, у згаданих підрозділів є близько двох місяців до їх ліквідації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Анонім Показати IP 27 Лютого 2015 15:11
В реальності буде так: "Ті співробітники УБОЗу та транспортної міліції, які займалися реальною боротьбою зі злочинністю, а не корупцією за відкриття/закриття кримінальних справ, - повинні боятися. Вони після детальної перевірки, тестування на детекторах брехні не зможуть працювати надалі. Працювати будуть ті, хто не показував реальних результатів у боротьбі зі злочинністю і займав лишні, непотрібні, по суті, посади" Залишаться працювати підлабузники,хабарники,тобто люди системи,оскільки систему очолює і надалі мафія,а вона своїх не образить
лучани Показати IP 27 Лютого 2015 15:30
Тепер SWAT буде торгувати конфіскованими контрабандними сигаретами.
буде ще краще! Показати IP 27 Лютого 2015 15:55
За рік нічого не змінилось, стало тільки гірше, наші голови "забили" війною, в той час як все крадеться, при владі "злодюги", які взагалі вже безстрашні, знають, що приходять не надовго і намагаються швидше вкрасти. І при такій ситуації "ліквідовують" спеціальні підрозділи БОЗ, ще й прирівняли їх до ветеринарної і транспортної міліції!!! Смішно) Бандюки і злодюги, і всякі "громадські організації" і так під собою землі не відчувають вже, для них закону немає. Побачимо, що буде далі!!!((( Цікаво, чи ризикне "простий" міліціонер займатись чимось серйознішим за крадіжки телефонів, каструль чи худоби, і чи взагалі йому керівництво "дозволить" це зробити. Це просте знищення кадрів. В БОЗ і так особливо ніхто не "спішив" йти, при тому що вища зарплата (ну при нинішньому курсі це вже взагалі не важливо) Ця псевдореформа просто лірика БОЗ "пхав носа" в справи тих, кому цього ой як не хочеться, ось і результат)
Андрій Показати IP 27 Лютого 2015 17:54
Знищення УБОЗ вигідне тільки одній людині...... М...рові Він говорив про корупційних генералів в УБОЗі чому він, як м....р не вигнав їх на вулицю і не посадив. Не може бо банально хоче помститися за свої фірми по яким раніше працював УБОЗ. Краще ліквідувати. А куди підуть порядні правоохоронці. Правильно було сказано в попередньому коменарі - Це просте знищення кадрів БОЗ. В такій ситуації в Україні, - УБОЗ повинен працювати. Хто читав закон, - там не має ні слова про реорганізацію, - просто тупа безграмотна ліквідація.
хех Показати IP 27 Лютого 2015 18:03
Всіх мусорів каструвати і в ато
Анонім до хех Показати IP 27 Лютого 2015 23:27
коментар було видалено
Анонім до хех Показати IP 28 Лютого 2015 12:38
а сам че не в ато?
Анонім до хех Показати IP 1 Березня 2015 00:19
а ти там було???!!!!!
Саша до хех Показати IP 4 Березня 2015 13:28
а ти сам хто??? напевне ще гірше ніж мусор!!! а сам то був в ато??? герой бля, добре сидіти за комп'ютером і гадості всякі писати.
укроп до хех Показати IP 6 Березня 2015 13:27
сильно хоробрий, "кастратор" ? Ну об"явись.
Володимир Показати IP 27 Лютого 2015 18:05
Давайте по такому принципу ліквідуємо КАБМІН в ньому тоже працювали і працюють бандити і хабарники "круче всех".
єхх Показати IP 27 Лютого 2015 18:25
шевчука з компанією за кришування будівництва квартир та хабарі на нари
Богдан Показати IP 11 Березня 2015 06:23
От хотілося б подивитися на Вас цих всіх розумничків кому всі крадуть і все не так і нічого не змінилося. .....Вас би на місце тих хто так зараз краде посадити на тиждень то гарантія не знали б куди тікати і де ховатися. .....візьми один з другим країну банкрот і з війною не з ніяким ато і побачиш герой як грамотно все і головне швидко зробиш. ....і війни не стане і економіка рвоне догори і красти не будеш. .....і всі без винятку жителі України будуть дякувати тобі от накінець прийшов управляє всі люди за рік розбагатіли Путін прибіг на коліна впав пробач каже винен каюся все віддам і Крим і Януковича. ....і доллара курс звісно ж максимально за три місяці буде знову 8 грн. ....ДАВАЙ ВПЕРЕД ПРОБУЙТЕ ШАНОВНІ писаки. .... ЗМІНИТИ КРАЇНУ МОЖНА потрібно терміново Вас умніків до влади і на самі високі пости бо без Вас ТРУБА. .....все знову вкрадуть. Якось так. ....смішно самим ні?
Богдан Показати IP 11 Березня 2015 06:38
А кожен з Вас шановні кожен день свій Дуже багато зробив і продовжує робити для змін які ми всі так бажаємо чи Ви рахуєте що ті хто при владі самі якби не крали то вже б давно порядок був як в Лондоні. ..... хоть раз хтось замислювався над рівнем катастрофи в якій опинилася Україна? Щоб змінити і побачити зміни і люди краще зажили КОЖЕН З НАС ПОВИНЕН З ДНЯ В ДЕНЬ хоть частиночку що може але від себе особисто допомагати а сидіти і плакати от знову вороги прийшли Ви завжди звикли. ... ЗРОБІТЬ ОСОБИСТО КОЖЕН КРОК ДЛЯ КРАЩОГО ЖИТТЯ! !!!!!! ЯКЩО при владі зараз поставити кристально чистих і чесних людей Ви гадаєте що за рік ми мали вже виповзти з такого болота? Зусиллями тільки людей при владі які не крадуть? !!!!!! Я особисто щось зараз вже схиляюся до думки що Порошенко думає приблизно так -А НАХ....Я МНЕ ЭТО БЫЛО НАДО! !!!!!Добре там люди добрі де нас немає. ....Піднімайте задні містечка і пахать кожен день ВСІ. ....ОТ ТОДІ і заживете краще !!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus